Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Annamari

19 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örömmel jelentjük be, hogy megérkezett a Fiatolok Konferenciája idei felhívása! A Fiatalok Konferenciája idén is sok szeretettel vár minden kedves BA-st, MA-st, OT-st és doktoranduszt, valamint absztraktját TUDÁSTRANSZFER A RÉGISÉGBEN témában. ✔️Hol? A Pécsi Tudományegyetemen ✔️Mikor? November…..
Farkas Flóra az ELTE BTK magyar–latin osztatlan tanári szakán végzett, jelenleg az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának másodéves hallgatója. Kutatási területei: szöveghagyományozódás a késő középkori prédikációirodalomban, kétnyelvű kéziratok és nyomtatványok története, típusai és funkciói,…..
Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki karán vagyok osztatlan szakon ötödéves hallgató. Épített örökség specializáción tanulmányaim fő területe a történeti, műemléki tervezés és kutatás. Ebben a félévben a specializáción Zsámbékon végzünk kutatásokat és…..
Bakos Dzsenifer vagyok, az SZTE BTK klasszika-filológia mesterszakos képzésének utolsó éves hallgatója. Érdeklődési köröm hasonlóan, mint az alapszakos képzés alatt, most is a neolatin irányba terelődött. A 2020/2021-es tanévben írt, alapképzést lezáró szakdolgozatom témája Zermegh János és…..
Petrovity Ádám vagyok, az Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Klasszika-filológia és Neolatin Tanszékének másodéves hallgatója, ókori nyelvek és kultúrák alapszakon. A 2022-es tanévtől vettem fel a Tanszék által kínált neolatin minor szakot. Horvát és latin nyelvtudásomra…..
Tímár Csenge, a Debreceni Egyetem ötödéves magyar-történelem osztatlan tanárszakos hallgatója vagyok. Kutatásom középpontjában a Jagelló-kor diplomáciája áll, azon belül is a velencei-magyar kapcsolatok alakulása. Vizsgálatom tárgyát Girolamo Priuli 1494 és 1512 között keletkezett naplója képezi,…..
Farkas Mónika, a SZTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájának másodéves hallgatója vagyok. A doktori programomban az olasz Risorgimento időszakának négy szerzőjével – Silvio Pellico, Ippolito Nievo, Massimo d’Azeglio és Luigi Settembrini – foglalkozom. Életművük elemzésén keresztül arra a…..
2019-ben, az utolsó „békeévben” kezdtem meg tanulmányaimat az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskolájában. A koronavírus-járvány és a háború nyomában járó energiaválság arra késztetett, hogy átértékeljem a „történészi távolságtartásomat” választott doktori témám iránt, nagyobb figyelmet szentelve…..
Változatok a 14. századi apuliai krízisre: vádnarratívák a nőkről A nőket gyakran mutatják be az irodalmi és a történelmi források bűnbakként, egy kataklizma elindítóiként. Ez nem volt máshogy a 14. századi Nápolyi Királyságban sem, melynek összetett válságát a kortárs szerzők azzal hozták…..
Rácz K. Bence vagyok az ELTE BTK ötödéves történelem-angol osztatlan tanárszakos hallgatója. Érdeklődésem középpontjában a késő-középkori és kora újkori kultúrtörténet és társadalomtörténet kérdései állnak. Ezen belül kutatásaim a korszakban létrejövő egyik legnépszerűbb bűnbakra, a boszorkány…..
A Debreceni Egyetem másodéves történelem BA szakos hallgatója vagyok. Érdeklődési, kutatási területeim közé tartozik a történeti antropológia, történeti néprajz, történeti pszichológia és a mentalitástörténet. Mentalitástörténeti vizsgálódások egy 18. századi boszorkányper alapján Egy-egy…..
Szoboszlai Pap István kolerjárvány idején írt szövegei A kolerajárványokról szóló kutatások új lendületet vettek a 2020-as koronavírus alatt. A közérdeklődés hirtelen a már meglévő járványokkal kapcsolatos tudományos eredmények, kutatások felé fordult, ugyanakkor számos új…..
Gráfel Eszter vagyok, a Debreceni Egyetem hallgatója, magyar–német szakon most kezdtem a harmadik évet. Érdeklődésem nagyrészt a nyelvek, illetve az irodalom és más kreatív dolgok felé irányul, ezen kívül szeretek kielemezni, illetve megfejteni különböző rejtvényeket, illetve irodalmi vagy művészeti…..
Kovács Annamária vagyok, az ELTE Irodalomtudományi Doktori Iskolájának elsőéves hallgatója. A 13–14. századi magyarországi prédikációirodalommal foglalkozom; disszertációm témája a prédikációkban megjelenő Mária-reprezentációk és a szentbeszédekben megjelenő teológiai tudásközvetítés. Jelenleg ÚNKP…..
Jármi Bence vagyok, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának, Filozófia Mester szakos hallgatója. Másodéves, végzős hallgatóként a szakdolgozatom témája a német idealizmus Immanuel Kant és Georg Wilhelm Friedrich Hegel közötti időszaka. Kutatásom során leginkább az Immanuel Kant kritikai…..
Kovács Dániel László vagyok, a PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola hallgatója. Történészi tanulmányaimat 2017-ben kezdtem a Pécsi Tudományegyetemen, jelenleg az "Európa és a magyarság a 18–20. században" programban veszek részt elsőéves doktoranduszként. Kutatási területem a magyar rendiség…..
Éliás János vagyok, ötödéves angol-történelem osztatlan tanári mesterszakos hallgató a Debreceni Egyetemen (2018–). Kutatásaim főként a 18–19. századi protestáns egyház- és oktatástörténetre irányulnak, ezen belül is a Heves-Nagykunsági Református Egyházmegye eklézsiáinak és iskoláinak története,…..
Elkészült a 2022-es FiKon programfüzete! Nézegessétek és találkozzunk Debrecenben november 10-én!..
Megjelent a Fiatalok Konferenciája 2022 felhívása. Az idei téma "Krízisek és nehézségek a régiségben", a helyszín pedig a napsütötte Debrecen. Az absztraktokat szeptember 11-ig várjuk a krizis.fikon@gmail.com címre, és mindenkit szeretettel látunk november 10-11-én!..