Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsigmond Zéta

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íjmustra következik. Összegyűjtöttem a gyártókat és linkjeiket, majd zanzásított tudnivalóikkal együtt csokorba kötöttem őket.. tessék parancsolni, kedves-lelkes amatőrök: laminált ill. belépőszintű műgyanta íjak alább. Szaruíjakról és más célú reflexíjakról majd később. A bejegyzés végére tettem…..
Zsigmond Zéta 2022.06.04 12:53:07
Szuper összeállítás! Teljesen lefed minden kérdést.! Köszönjük!

Amiért hozzászólok , (nem szokásom) az egy objektív vélemény egy szubjektív vélemény és az elkeseredés , "mert a magyar a magyarnak farkasa...."

Az ok amiért megosztom, :mert az emberek nem mennek el a forrásig, álltalában felülnek a hallomásból szerzett információnak.
-Objektív vélemény: Grózer műhely..biocompozit...az folyik minden csőből hogy ledarált szaru műgyantaval. Tizenévvel ezelőtt tényleg hasonló módon készültek, egy ír alapanyagra építve. Mára ez a múlt. Több ezer eladott íjból 1% került vissza a Mesterhez, mert nem tartották be az összes szarus íjra vonatkozó szabályt!!!!: LASSÚ LEAJZÁS MERT A SZARU LAPOKBÓL ÁLL, AMELYEK MEGNYÚLNAK HASZNÁLATKOR... leajzáskor meg idő kell míg visszaveszik eredeti méretüket.- itt indult el a hazugsagágokkal tűzdelt köpködés/ név nélkül/ hiszen a megfelelő emberek a mai napig szítják ezt a tüzet.

..halkan jegyzem meg hogy a Grózer (régi)íjak 10 év után sem erszkednek meg, nem veszítenek egy fontot sem az erejükből!pont.
.. én máshol ilyet nem tapasztalatam! A 4. Generációs biocompozitok szaru rétege csak és kizarólag préselt szaruból áll.pont.
szaru egymásba préselése nem egyenlő a laminálással.ősi nomád technika!!! Szakirodalmát törökországban fellelni. Grózer mester megketeste ezt... A híresztelésekkel ellentétben soha nem csavarodnak és soha nem törnek el. (Lassú leajzás) Minden más csak szított hazugság. A ragasztás szálerősített hideg enyv amely soha nem enged el. Az íjakban álltalában a fa mag szokott "elfáradni". Van egy ősi technika amelyel a nyílvesszőket tették feszesebbé.. ezt használja Grózer mester, ez teszi a famagot szinte törhetetlenné. Bármilyen megdöbbentő, Grózer mester ősi technikákat használ, és szavára senki sem figyel......
Szubjektív vélemény: Törökországtól japánig , és a fél muzulmán világ sorban áll Grózer mesternél és vár az íjára. Ők tudják amit én is . Ősi technika, törhetetlen, 1 "nemzedékes" íjak.. végig kísérnek az élethosszod alatt, mint egy német légpuska az 50-es évekből. Míg mi , itt csak képzeljük hogy mi a jó, addig keleten nem a hoyt a legjobb íj, hiszen ott megvan az irodalma annak amit Grózer mester csinál. Szubjektív véleményem tehát hogy amit Grózer mester csinál az a legjobb a vilagon amit 2022 -ben fellelhető a földgolyón. Tiszteletteljes javaslatom : tapasztalás, elmenni a forrasig. ...és itt kérnék elnézest mindenkitől aki nem úgy gondolja mint én.