Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devlin2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondataink Nincsenek mondataink 2022.07.30 10:40:34
A faji jellegű diszkriminációra vonatkozó legkisebb nyilvános mondat azonban olyasmit gerjeszt, amiről a történelem nemcsak Európában, hanem Afrikában és Örményországban már bebizonyította, hogyha egyszer kiengedjük a szellemet a palackból, az Úristen sem tudja újra visszazárni. Hegedüs Zsuzsa…..
devlin2 2022.08.07 14:06:20
"Éppen ellenkezőleg: minél több kultúra marad életben, annál nagyobb lesz az ember döntési szabadsága, hogy melyiket válassza. Én ezen okoknál fogva vagyok magam is amellett, hogy a tömeges bevándorlás más kultúrákból veszélyeztetheti az európai kultúrát, ezért ezt lehetőleg meg kell akadályozni."

Magyar szempontbol talan eloszor azt erdemes atgondolni, hogy mi a realitasa annak, hogy az orszagot "mas kulturakbol" tomeges bevandorlas fenyegetne. Az Europaba iranyulo bevandorlast elsosorban gazdasagi-joleti motivaciok mozgatjak, Magyarorszag aligha vonzo celpont ebbol a szempontbol. Az Europai Unio egyik legszegenyebb orszaga vagyunk, 700 euro a netto median ber, a varhato elettartam a legalacsonyabbak kozott van az EU-ban, az allami egeszsegugy allapotat ismerjuk. Ha ehhez hozzavesszuk, hogy a nyelvunket nagyon nehez megtanulni es Magyarorszagon magasan a legnagyobb a migracio elutasitottsaga az EU-ban, akkor racionalisan eleg nehez olyan kovetkeztetesre jutni, hogy Magyarorszag tomeges bevandorlas celpontja lehet a kozeljovoben vagy akar kesobb. Ergo, Magyarorszag kulturajat nem "fenyegeti" semmilyen erdemi "keveredes" az ilyen-olyan okokbol nem kedvelt Europan kivuli kulturak iranyabol.

Ha ezt elfogadjuk, akkor a magyarok migracio-ellenessege egyfajta atteteles retteges az alapjan, hogy mi tortenik pl. Nemetorszagban vagy Franciaorszagban, pontosabban (es ez nagyon fontos) azon "valosag" alapjan, amit az ezen orszagok mindennapi eletet egyaltalan nem ismero, jellemzoen befele fordulo, zart gondolkodasu emberek erzekelnek. Mivel a xenofobia tobbsegi sport kis hazankban, ezert a politika minden kockazat nelkul riogathat a "fajkeveredes" vagy a kulturak keveredesenek veszelyeivel. Ezt ertem, bar nem fogadom el, de a lakossagi attitudot mar kevesbe ertem.

Es itt jonne a kerdesem feled, mint a magyar/europai kulturat a kulturalisan idegenek tomeges bevandorlasatol felto egyentol, hogy konkretan ki tudnad fejteni mit ertesz egyaltalan a kultura veszelyeztetese alatt, ill. hogy ez az alapallasod milyen szemelyes tapasztalatokbol taplalkozik?

Udv, devlin