Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Webdeveloper

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ECMA 2022 júniusi közgyűlése elfogadta az ES2022-es specifikációt. Nézzük milyen újdonságokat hoz ez a JavaScript-be..
A React.JS 18-as verziója új párhuzamos rerendelővel rendelkezik, ami lehetővé teszi számára, hogy számos új fejlesztést kínáljon, mint például a renderelési folyamat megszakításának lehetősége.Egészen a React 18-ig a renderelési folyamat szinkron volt és nem megszakítható. Ez azt eredményezi, hogy…..
A Node.Js-ben a request.url-ből lehet kiolvasni az elérési útvonalat (továbbiakban PATH), azaz az adott Node-Server host címe után lévő részt. (Igaz a query string is idekerül, de ezt most nem részletezem)..
A Discordon volt kérdés, hogy milyen módszerek vannak PHP-ből adatot áttani a JavaScriptnek. Az ember rögtön hajlamos azonnal mondani erre, hogy Fetch API, jQuery Ajax, XHR, de ha a JavaScript kódunk egy szerveren van, a kódok egy fájlban, és csak egyirányú adatáramlásra van szükség a PHP-ból a…..
Webdeveloper 2022.06.13 00:09:29
@Pomber Operator Béla:
Aa Blog.hu-é. Erölteti ezt a gagyi mobilsaablont.
De azért jöttem ide blogolni, hogy legalább legyen látogatottság. Mert az új domainen nem sok lenne
Webdeveloper 2022.06.13 00:10:59
@Pomber Operator Béla: Úgy értem, hogy a PHP-ben vannak template rendszerek, amivel elkerülhető a fent is bemutatottz spagetti kód
Egyik előző posztomban a Query String-ek fogalmáról írtam, pont azért, hogy ebben a cikkben már ne kelljen külön kitérni rá. Így most itt bemutatok néhány lehetséges módot a Query String-ek elkapására Node.JS alatt...
Az előző posztban bemutattam 3 eltérő, de nagyon hasonló módszert a query-sting-ek elkapására, most pedig bemutatom a legjobbat és egyben legegyszerűbbet az "url" csomag használatával...
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Webdeveloper 2022.05.30 17:55:04
@szombi: A szomba
Kipróbáltam, hogy FetchAPI-al le tudom e kérni Budapest aktuális időjárását egyenesen bele egy cikkbe vagy nevezzük ezt most postnak a Blog.hu-n.  Elsőként a JavaScript kódot próbáltam beszúrni magába a post szerkesztőbe. Sajnos azt nem engedte megjeleníteni (automatikusan CDATA tagek közé zárta…..
Objektumok/JSON adat használatakor fel kell készíteni a weboldalad vagy webalkalmazásod arra, hogy egy objektum keresett kulcsértékpárja nem létezik, illetve a keresett kulcs alatt található kulcsértékpárok sem. Ezt ellenőrizheted If-el is, de ez nagyon hosszú és kevésbé átlátható kódot eredményez.…..
A Google 6 módszert osztott meg arról, hogyan teheted webhelyed még hatékonyabbá, még gyorsabbá. A lenti videóban Alan Kent 6 optimalizációs módszert oszt meg. Kent áttekinti a problémákat és javaslatokat mond azok javítására...
NodeJS alkalmazások automatikus futtatására találtam egy remek cuccot a PM2-t A NMP INSTALL -G PM2 PARANCCSAL TELEPÍTHETJÜK, AMIT A TERMINÁLON TUDUNK KIADNI.EZUTÁN PM2 START SERVERNEVE.JS PARANCCSAL INDÍTHATJUK A NODEJS-ES JAVASCRIPT ALKALMAZÁSAINKAT..
Ebből a nagyon rövid videóból megtudhatod, hogy mimindent kerülhetsz el a JavaScript Async / Await szintaxis használatával..
Az előző bejegyzésben bemutatott videóban készítettem egy Random User API-al és Chunck Norris viccek API-al működő webalkalmazást. Ebben a videóban ezt fogom átalakítani React.JS alapú applikációvá.Látni fogod, hogyha alapból template string szemlélettel építesz fel egy alkalmazást, azt milyen…..
Ebben a Youtube videómban egy újabb webalkalmazást készítek el, amiben a Random User API-t egyesítem a Random Chuck Norris API-al, így random userek fognak mondani random Chuck Norris vicceket egy szövegbuborékban..
Egy kicsit beújítottam ezt a cuccot, amivel amolyan könyv szerűen lehet lapozgatni a képeket, mert zavart, hogy nincs benne olyan funkció Vanilla js esetén, hogy az első és az utolsó lapra lehessen ugrani. jQuery-t pedig nem akartam használni csak emiatt. Amúgy nem csak képeket, hanem komplett…..
A kód, amelyet elküldünk a felhasználónak és a böngészője értelmezi a kódot, az a frontend. Aminek a kódját nem küldjük el, hanem a szerveren értelmezzük azt és csak az értelmezés után kapott kimenetet küldjük el a felhasználónak, az a backend kód Készítettem egy szimpla backendet és egy ehhez…..
JavaScript Blog My REACT 2022.05.28 11:17:25
My React. Elkészítettem egy számlálót, ami a React useState-hez hasonló alapokon módosítja a state-t és rerendereli a komponenst. https://codepen.io/bzozoo/pen/BaYYaQB?editors=0010..