Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mantaboy2

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy korábbi posztomban már írtam, hogy a jó kis Einhell asztalos körfűrészem motorja megadta magát, amit egy szénkefe cserével kívántam orvosolni. A szénkefék meg is érkeztek, majd beépítésük után rögtön ki is derült, hogy a baj nagyobb, ilyen homeopátiás szerekkel már nem orvosolható. Kiszereltem…..
mantaboy2 2022.05.12 23:24:02
@Gyökös Attila!

Gratulálok a cikkhez!
Én is hasonló képen jártam csak én hibásan vásároltam a gépet egy használt műszaki cikkeket áruló magyar weboldalról ahol az előző gazdi azt írta róla hogy néha indul néha nem de legutóbb már nem indult be.
Gondoltam mindenre (kapcsoló, hálózati kábel, szénkefe,esetleg kondi vagy valami (nem ismertem a gép pontos felépítését)) de nem ezek az alkatrészek voltak a hibásak.
A gép rendben megékezett becsomagolva.Gyors bontás után kulturált ,szinte mondhatnám hogy újszerű állapotban volt/van külsőleg.
Elkezdtem a villanymotort hátsó részét megbontani mert a körfűrész lapot megforgatva hol fordult hol akadt.Ekkor még csapágy problémára gyanakodtam de sajnos 4 csavarral később lefagyott a mosoly az arcomról.
Hogy a 2 szénkefe el volt kopva az még hagyján de ilyen fura réz szerű hosszúkás vékony darabok estek ki a kefetartó rész felől.
Jobban megnézve a kefetartók el voltak hajolva a réz szerű vékony darabok a kommutátor darabjai voltak,ami tulajdonképen felrobbant!
az összes szegmens ott volt bent a kefetartók körül beszorulva.
Hosszas fejvakarás után rájöttem hogy a szinte teljesen elkopott szénkefe maradványa befordulhatott a kommutátor és a kefetartók közzé és ahogy befeszült szét is szakította az összes szeletét a kommutátornak.
Gondoltam nem gond rendelek gyártótól másik forgórészt,de a honlap szerint nem elérhető és emailes megkeresésre is azt írták hogy nemtudják mikor lesz.
Próbáltam több kínai webshoppban is keresni alkatrészt de nem ismerték az oldalak ezt a márkát, és a méret szerinti keresés sem hozott eredményt.(2 napig ezzel keltem és feküdtem mert bosszantott)
Végül egy villanymotorok tekercselésével foglalkozó cég újította fel a forgórészt teljesen.
Kíváncsi leszek jó lesz e.
Majd megírom.