Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Iván

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha egyszer a Lambrettád Lamborghini lett, sosem mosod le magadról a milliomos bélyegét. Vélemények az azonos című írásunkról...
B.Iván 2010.08.25 10:48:23
T. Cikkíró!
Ajánlom figyelmében:
en.wikipedia.org/wiki/NSU_Prinz
Egy autós újságíró lehetne pontosabb, pl. hengerűrtartalom ügyben. Az 1 literes motor nem a Prinz-ben volt, hanem az NSU 1000 különféle változataiban. Magyarországon például az 1000 TTS-el volt rally Magyar Bajnok a Kovács-dr. Augusztin páros a Bp-i Volán szineiben, de Cserkuti Öcsi NSU 1200 TTS-el volt többszörös hegyi Magyar Bajnok.
Belsőség Budai polgár rohadj meg 2010.05.05 09:05:44
  Szar önti el az agyamat, ha rá gondolok, kötélen lógva szeretném látni azokat, akik ezt így kihozták. Vélemények az azonos című írásunkról...
B.Iván 2010.05.06 21:29:28
@eml: Nocsak, villamosvezetőket ilyen jól fizetik, hogy Pátyra tudtak kiköltözni? Azt nem gondolhatja komolyan, hogy a bejáró kb. 200 ezer (bölcsödés, iskolás, egyetemista, aktív dolgozó, nyugdíjas stb.)tartja el az 1,7 milliós várost??? Csak kissé naiv a feltételezés. A multik meg azért nem költöznek ki, mert a munkaerő ott sem lesz olcsóbb, márpedig az mozgatja a "költözést", hiszen anno azért jöttek ide, majd mentek tovább Romániába majd onnan is tovább.... Pl. az Adidas Vietnamban telepítette gyárainak jó részét kb 3-4 éve. És nem a közlekedés miatt.
B.Iván 2010.05.07 10:05:20
@conmorientes: Sajnálatos, ha valaki/valakik nem képesek végigolvasni kommenteket, csak beleszólnak. Ajánlom szíves figyelmében azt a tényt, hogy senki, hangsúlyozom SENKI nem irigykedik a fiatalember úgymond sikeressége miatt, ami siker ugye eléggé relatív! DE! határozottan -finom leszek- nem magas ívű újságírás(?) az, amikor valaki a saját "nem teljesen jó döntését" rávetíti más döntéshozókra. Teljesen jogos lett volna a cikk, ha nem írja le a "sanyarú sorsát", hogy a budai várban kellett egy kétszobás lakást bérelnie (gondolom tisztában van a nevezett helyen az albárleti árakkal), aminek adott helyiség fűthetettlensége miatt volt "kénytelen" Pátyon egy 72 négyzetméteres sorházi lakást venni uszkve 27 milláért. Csak hab a tortán a két autó említése, a gazdasági válság és család növekedésének elmaradása és az egyéb dolgok. Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy ezen javak, események elmaradása stb. bemutatása/elmesélése/megírása bármilyen összefüggésben vannak a közlekedés és a tömegközlekedés állapotával, úgy azt gondolom, valami nem kerek. Megjegyzem továbbá, hogy mint előttem INFO 2010 kolléga is leírta, egy magát autós szak újságírónak tituláló ember talán tárgyszerübb lehetne. Tudja az autó, mint műszaki tárgy megkövetel bizonyos pontosságot, ergo az elvárható, hogy aki ilyen témakörben mozog/forog ne adj' úristen ír, az lehetőleg igyekezzen pontos, szakszerű lenni. Ha nem úgy ír, az sem baj (lásd Csikós Zsolt nagyszerű, anekdotázgató stílusát), csak akkor nem kéne a szakértő látszatát kelteni. Talán abban egyetért velem, hogy az említett két Totalcaros dolgozó közül az utóbbit lehet újságírónak nevezni. Ön is azt írja, hogy Winkler R. gyengélkedik. De vajon ki is a TC. főszerkesztője? Ami azt a mondatát illeti, miszerint "...Miért ítélheti ezt meg olyan ember aki saját erejéből ennek közelébe sem ért még eddig ?" nem tudom értelmezni, mert nem ismerjük egymást személyesen. Ergo: ki tudja, lehet kukabúvár vagyok, de az is lehet, hogy egy nagy multi topmenedzsere. Szabadon választható! Azonban anélkül, hogy meg akarnám sérteni, halkan megjegyzem: ez a mondata olyan bendés volt. Ö kisbetűvel írta Demszky nevét, és ezt büszkén hirdette, Ön pedig ismeretlenül állít pejoratív dolgokat. Talán elgondolkodtató, hogy ha valaki -itt Magyarországon a kiművelt főkben ismert szimbólumot (Nemecsek Ernő a kisbetűs!) egy írásában felhasználja, akkor annak jelentéstartalmát is ismeri, főleg azért, mert általános iskolai anyag Molnár Ferenc műve, valamint számtalan film, szindarab, TV játék és főleg könyv bemutatta már. Nos, emlékeztetem, hogy Nemecsek Ernő a hős, áldozatot a közösségért vállaló kisembert jeleníti meg. Nem szeretném tovább magyarázni, hiszen tudom érti miről írok, hiszen mint írta magáról: elege van abból, hogy ebben az országban mindenki pl. az igénytelenséghez ragaszkodik. A jelek szerint műveltségileg (szép szó :)) ) is.
További sikereket kívánok Önnek és kollégáinak az életben, üdvözlettel: egy budapesti igénytelen, irigy, aki a saját erejéből semmire sem jutott. Vagy valamire, de ez nem releváns ebben az ügyben!
  Na ez nagyon-nagyon nehéz döntés volt. Nem a márka, hiszen evidens volt, hogy kell egy ilyen francia is. Mikor az első, Weber karbis BX befutott, csak szimplán összefutott a nyál a szánkban. Aztán, mikor ez a makulátlan ezüst 14 TRE benevezett, Bende lassan kezdte felvágni az…..
B.Iván 2010.03.20 12:26:19
@Rot: A két "lyuk" az két tároló, melyek ajtaja akkor nyílt, ha picit megnyomtad.
Olvasónk és egyben autóm megvásárlója totálkárosra törte a Subaru Forestert. Ennek a történetét meséli el, okulásképp mindazoknak, akik azt hiszeik, nekik mindent lehet. Kapnak a belső sávban szöttyögők is. Az ominózus napot megelőző három éjszaka igen rövid volt, a…..
  Nem az a baj, ha valaki jobbról előz. Szabálytalan, de nem vagyok én rendőr. A gond akkor van, ha ezt úgy teszik, hogy tudják: a végén le kell majd szorítani a belső sávban autózót. Vélemények az azonos című írásunkról...
  A biciklis nem fog kerülni, nem fogja tolni: a biciklis az arra megy, amerre a legrövidebb. Vélemények az azonos című írásunkról...
B.Iván 2009.08.21 11:01:21
@hogen: Igaza van! És a babakocsiban is ül/fekszik a gyerek. Nem gyalogos, üssük el. Az Ön logikája szerint.
B.Iván 2009.08.23 11:52:47
@prünytyőke: Tisztelettel érdeklődök: hol van FELFESTVE a Váci úton kerékpárút? Ha lenne szives pontosítani (kerület, útkereszteződéstől-útkereszteződésig, páros-páratlan oldal stb.) Köszönettel várom az információt
B.Iván 2009.08.23 17:45:24
@Perillustris: Köszönöm, én is tudtam, hiszen minden nap arra járok. DE, az ott kerékpárút, nem pedig felfestett vonal a Váci úton (az úttesten). A jelek szerint "Prünytyőke" valamit rosszul tud.
Nem kis különbség, hogy úgy megy-e az ember a legnagyobb magyar amerikaiautó-találkozóra, hogy csak úgy elmegy, vagy hogy vesz magának egy 1968-as izomautót, és úgy megy el. Utóbbi esetben ugyanis kicsit beleássa magát a történelembe, és akkor úgy jár, mint én: nem azt játja,…..
Jó néhány hónap eltelt, amióta utoljára piszkáltam Erát, de mint korábban is írtam, a szerelése még korántsem fejeződött be. Célom persze nem a tökéletes, muzeális állapot elérése, hiszen az kisebb anyagi Taigetoszt jelentene számomra, de mindenképpen kellemesen…..
… de nagyon gyorsak voltunk azzal az autóval. – Mondja Ari Vatanen az alábbi kis videóban. Valami fura nosztalgia szállt meg, mikor eltűnt a két, méretes Ford-szervizkönyv Papp Tibi feje fölül. (Schmidt Zoli személyében a Ford Klub csapott le rá) Úgy a szívemhez nőttek…..
B.Iván 2009.05.07 17:56:10
@Csikós Zsolt: Igen, Mexicó. A szívem csücske egy RS 2000 volt, de nem bírtam megfizetni 1980 körül. Lett belőle a Mexi. Kacérkodtam közben egy 1300 GT-vel is, de végül "sikeresen" lenulláztam a családi kasszát a Dakar-előd London-Mexicó győztes utcai változatával. Ezek az Escortok még az igaziak voltak -nekem. Hullámos ővvonal, "piskóta" hűtőrács,kerek fényszóró, hátsókerék meghajtás. Fehér szín, oldalán a vékony kék keretben nagy területen kék. Milyen a világ. Visszaolvasva a tegnapi írásomat, rájöttem: a 3 ajtó az kettő volt meg a csomagtartó. Bocs.
Belsőség Le Professionnel 2009.01.15 15:07:00
A jó fotós a pillanat embere. Meglátja a helyet, megtalálja az objektumot, fejben összeállítja a képet és eldönti, jó lesz-e vagy sem.Vannak elvetemültek, akik attól sem riadnak vissza, hogy tíz kerek percre elfoglaljanak egy fél járdát, és vannak olyanok is, mint a videón…..
Harley FLH 1200, ahogy a Bratstyle szeretiMi a japán épített motorok titka? Néhány éve még senki sem gondolt rájuk, ma meg sorra nyerik a custom-bajnokságokat. Egyre terjed a letisztult stílus; már nem csúfolódás, hanem dicséret, ha egy építésre azt mondjuk, hogy japános. 1950-es…..