Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wolfp

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha Windows Vista vagy újabb rendszerre drivert keresel Genius Speed Wheel Force Feedback kormányhoz, ide kattints: Genius Speed Wheel Force Feedback 32 és 64 bit USB driver (WinVista,Win7,Win8,Win8.1) 1,8MB Ha érdekel a sztori is, akkor a TOVÁBB-ra...
wolfp 2019.11.11 16:39:02
Szia Ilona!

Segítséged szeretném kérni, habár őszintén szólva nem túl sok reménnyel.
Nekem is van egy dettó ugyanilyen eszközöm, de sajnos nem USB-s csatlakozású, hanem a hagyományos 9 tűs soros porti összeköttetéssel.
COM porton keresztül masszívan látja az ismeretlen eszközt az eszközkezelőben Windows 10 Pro 64 bit alatt, viszont a soros portos eredeti driver-t telepítve tulajdonképpen nincs hatással a rendszerre, valamiért sehogy sem akarja elfogadni, pedig próbáltam én teszt módban, rendszergazdai jogosultsággal Windows korábbi verzióinak kompatibilis beállításaival, csökkentett módban, sajnos minduntalan eredménytelenül. :( Természetesen próbáltam az általad linkelt és letölthető változatú USB-s drivert is elfogadtatni, de mivel az eszköz a soros portra csatlakozik, ezért nem volt meglepő, hogy az sem vált be.
Az eredeti driver telepítése hiba nélkül megtörténik, de amikor a rendszer kérésére újraindítom a gépet, mintha misem történt volna. Illesztőprogram frissítése a számítógépről, Internetről, a driver mappájából, rendszer updattel, sajnos ezekkel sem sikerül életre kelteni kormányt, pedig nem szeretném kidobni, súlyos pénzekért újat venni, ugyanakkor csak a kormány miatt már XP-t sem szeretnék telepíteni.
Lenne esetleg valami ötleted, hogy mit is csinálhatnék? Vettem hozzá átalakítót is (USB to COM port), de azzal sajnos nem látta masszívan az eszközt, csak az eredeti soros porton keresztül látja.
Előre is köszönöm, ha nem tudsz segíteni akkor is, üdv.:

Péter
wolfp 2019.11.19 19:14:06
Szia!

Köszönöm szépen a választ, sokat segítettél, ugyanis én teljesen elfelejtettem, hogy amikor hosszú évekkel ezelőtt vettem ezt a kormányt, akkor volt a csomagban ilyen USB-soros illesztő, mert én anno még Windows 98 alatt soros portra csatlakoztatva használtam. Alaposabban megnéztem a dobozát, és dobozon valóban föl van tüntetve, hogy a csomag tartalma kell legyen ez az illesztő, de persze magában a dobozban nem találtam meg, így aztán elkezdtem kutatni itthon, aminek meg is lett az eredménye, mert az egyik fiók alján megtaláltam az USB-soros illesztőt. :) Usb porton keresztül csatlakozva a gépre láss csodát, még Windows 10 alatt is azonnal fölismerte az eszközt, persze ez azért volt lehetséges gondolom, mert az általad linkelt letöltött driver 64 bites változatát anno betallóztam, amit ugye megjegyezhetett a gép, még ha soros porton keresztül korábban nem is működött a történet. Szerinted igaz lehet, hogy az általad közzétett driver miatt ismerte föl a Windows 10, és állította be magának automatikusan, vagy ha anno soros porton keresztül nem működött, akkor lehet, hogy nincs köze hozzá, hanem a Windows 10 ennyire "intelligens" az USB porton keresztül? Amit tapasztaltam, hogy a futó programok között a tálcán nem jelent meg az eszköz vezérlő programja, ahol a beállításokat lehet végezni, de az operációs rendszer eszközkezelőjében a HID kapcsolati ponton belül látszik, hogy telepítette a drivert, ráadásul a vezérlőpultban az eszközök és nyomtatók közt ott van a kormány vezérlőpultja is, amiben az alapvető beállításokat tudom konfigurálni, aminek következtében a kormányon kigyullad a piros led a sárga mellett, viszont egy gép újraindítás után ez valamiért megszűnik, tehát azt veszem észre, hogy a kormány elveszti az operációs rendszeren belül eszközölt beállításait. Ez normális? Nálad is így működik? Nálad egyébként fut eszköz beállító program a tálca jobb sarkán a futó programok közt?
Előre is köszönöm a választ, üdv.:

Péter