Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varga Adél

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden ember kerülhet olyan helyzetbe, ahol segítséget kellene nyújtania, vagy saját magának kellene segítség. Ilyen szituáció megeshet az utcán, a munkában. Sajnos sokan nem tudnak ilyen esetben segíteni, csak elmennek egy rosszul lévő ember mellett. Sokak nem tudják, mit kell csinálni, vagy csak…..
Szerelmes történet egy fiú szemszögéből? Nyulász Lelle könyve rendhagyó módon dolgoz fel egy klasszikus szerelmi történetet. A könyvet a 18 éves Márk (a regény főszereplője) szemszögéből olvashatjuk, aki igencsak zavaros családi háttérrel rendelkezik. A karakter által a külvilág felé viselt álarcot…..
Ki nem hallott már az országossá vált tanársztrájkokról és tüntetésekről? Az elmúlt pár hónapban ettől volt hangos a média, diáktüntetések szerveződtek (és szerveződnek) hétről hétre, a tanárokért és a jobb tanítási körülményekért. De miért történik mindez? Mit akarunk elérni ezzel? Szerintem senki…..
Szubjektív Anorexia leírva 2022.05.20 20:11:00
Sokan nem tudják, mit élhet át egy testképzavaros ember. Sokan azt se tudják, milyen testképzavarok vannak. Mégis egyre több ember tapasztalja meg a saját teste utálatát, és bármit meg tudnának tenni azért, hogy megváltozzanak. Az anorexia egy leginkább a lányok életében megjelenő pszichés…..
Most, hogy a választások lezajlottak, mindenkiben kavarognak a gondolatok. Valaki örül az eredménynek, van, aki csalódott, és zavarja, hogy nem az általa favorizált párt került hatalomra. Egyes embereket nem is érdekel a politika. De mi van azokkal, akiknek már van véleményük, de nem tehetnek…..
Vajon ki lehet az a rossz ember? Kit nevezhetünk láthatatlannak, akivel jóban vagyunk? Hisz akit szeretünk, azt látjuk is, nem? Sokak gondolhatnak egyből a „rossz barát” alatt a különböző csalókra, akik korunkbelinek tettetik magukat, majd minden adatot kiszednek belőlünk. A rossz barát viszont…..
A mai világban mindenki úgy tudja, hogy a rózsaszín a kislányok, a kék pedig a kisfiúk színe. Bár ma már a lányok is hordanak kéket, ha az emberek meglátnak egy fiút rózsaszín pólóban, akkor egyből megjegyzésekkel árasztják el. De hogyan és mikor kezdődött mindez? A kérdés megválaszolásához…..
Egy szeretett személy elvesztése mély nyomot hagy mindenkiben. Nem is tudjuk felfogni azt a gyászt, amit az elhagyottak ilyenkor érezhetnek. Sokszor egy gyerekesnek gondolt dolog tudja csak megmenti az embert a végső összeomlástól. Egy ilyen történetet ismerhetünk meg Leiner Laura első…..
Sok ember hallott már a júniusban megszavazott „homofóbtörvényről”, ami a homoszexualitás népszerűsítését tiltja a 18 éven aluliak körében. Sok ember lázongott emiatt, tízezrek tüntettek a törvény ellen, ami végül elfogadásra került. Bár a biztosítékot sok embernél nem is az verte ki, hogy nem…..