Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gonda_123

25 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chicago-i kalandjaim Vége 2017.08.14 21:18:16
Sajnos elérkezett ez a szomorú pillanat is, hogy vége a blognak ;-) mert vége az utazásnak.  A vasárnap volt az utolsó napom Chicago-ban, majdnem egy egész nap, mert csak este fél 8-kor indult a gép. Még elmentem sétálni, hogy kipipáljam az utolsó hiányzó látnivalókat. Sajnos egy pár dolgot…..
Chicago-i kalandjaim 2017.08.13 06:14:12
Vészesen közeledik a vége ennek az utazásnak, ami miatt elég szomorú vagyok. Azt hiszem kibírnám itt még pár hétig! :-) Tegnap este leellenőriztem a buszbérletem érvényességét (online, két kattintás. Itt valahogy minden olyan egyszerű és felhasználóbarát) és kiderült,  hogy reggel 10-ig még…..
A mai napra rengeteg dolgot zsúfoltam be. Mára volt utoljára bérletem, úgyhogy minden olyan hiányt, ami a gyalogos távnál messzebb van, ma kellett bepótolnom. Ennek az lett az eredménye,  hogy a fél napot buszon, vagy vonaton töltöttem. :-) Reggel a Newberry Library-val kezdtem,  ahol az útikönyv…..
Chicago-i kalandjaim Csütörtök 2017.08.11 06:51:21
Ma reggel kicsit elaludtam, 9 óra volt már mire kimásztam az ágyból, úgy látszik öregszem és nem bírom már az éjszakázást :-) Tegnap éjszaka is muszáj volt a tűzijáték után még hosszan bámészkodnom a Navy Pier-nél, onnan rá lehet látni a gyönyörűen kivilágított belvárosra. (Jó tudom, borzalmas…..
Chicago-i kalandjaim Hiánypótlás 2017.08.10 07:33:49
Mivel sajnos nemsokára haza kell mennem (egyetlen porcikám se vágyik rá) lassan elkezdem megnézni azokat a dolgokat, amik eddig kimaradtak.  Reggel elszaladtam a Museum Campushoz,  ahonnan az útikönyv szerint tökéletes a rálátás a felhőkarcolókra. (valóban nem rossz)  Itt végre két hét óta…..
Chicago-i kalandjaim Kilátók 2017.08.09 06:48:09
Ha hirtelen meg kéne neveznem egy dolgot,  amivel biztosan nem rendelkezem, talán a tériszony lenne az első ami eszembe jut. :-) Nagyon szeretem a magasan lévő dolgokat, a kilátótornyok a gyenge pontjaim.  Szerencsére itt van magas épület bőven, úgyhogy nem volt kérdés, hogy az egyik első utam a…..
Chicago-i kalandjaim Zsúfolt napok 2017.08.09 07:52:35
Ma két bejegyzéssel is "megörvendeztetlek" titeket. Ha utáljátok,  akkor bocsánat. :-) Amióta az egész napjaim szabadok kicsit sok a programom. A mai napom is kész rohanás volt hogy mindent ki tudjak pipálni a listáról és még az esti filmre is odaérjek a Millennium Parkba. :-) Reggel kaptunk…..
Chicago-i kalandjaim Változások 2017.08.08 06:53:15
Francescával ma elváltak az útjaink egymástól. Már a múlt héten be kellett vallanom magamnak, hogy ez fárasztóbb mint gondoltam. Mivel főleg fizikai munkákban kellett neki segíteni, takarítani, meg pakolni, nem egyszer bútorokat cipelni. Ráadásul a múlt héten volt egy kis nézeteltérésünk. Megkért,…..
Chicago-i kalandjaim Lazy Sunday 2017.08.07 02:19:43
A mai napom nem volt különösebben eseménydús. Egy kicsit megfáztam (rejtély,  hogy hol és mikor, mert elég meleg van. Persze nem olyan hőség, mint otthon,  de azért kellemes) Szóval azt terveztem, hogy itthon pihengetek,  de aztán rájöttem,  hogy az mégis milyen tré, hogy itt vagyok Amerikában és…..
Ma az egész napom szabad volt, így reggeli után egyből nekiindultam a városnak. Az volt a tervem, hogy a napot a Lincoln Parkban töltöm, ami egy hatalmas park a város közepén tóval, sétányokkal, állatkerttel. A vonaton éles szemeimnek azonnal feltűnt, hogy rengetegen vannak és mindenki a Chicago…..
Chicago-i kalandjaim Evés-ivás 2017.08.04 03:48:33
Sajnos továbbra is kész kínszenvedés a wifi itt, biztos hiány van informatikusokból, nincs aki létrehozzon egy rendes jól működő wifit. Kénytelen vagyok folyton kijárni valamelyik Dunkin Donuts-ba,  hogy internethez jussak! És ha már szóba került a Dunkin donuts, gondoltam, hogy ideje egy…..
Chicago-i kalandjaim 2017.08.02 05:04:10
Elnézést kedves olvasók, :-) hogy már egy ideje nem volt bejegyzés. Sosem gondoltam,  hogy találok valamit amiben lekörözzük Amerikát, de úgy néz ki, hogy a wifi-helyzet nálunk sokkal jobb. Itt nagyon nehéz ingyenes wifi-t találni és még az "otthoni" wifi Francescánál is sokszor nem…..
Chicago-i kalandjaim Sok szabadidő 2017.07.31 05:06:42
Ez a negyedik nap, hogy itt vagyok és eddig elég sok szabadidőm volt. A hétvégék eleve szabadok, csak hétköznap kell dolgozni és akkor is csak délelőtt. Így aztán már elég sokat láttam a városból és nagyon tetszik! Rengetegen vannak mindenhol, késő este is csak úgy hömpölyög a tömeg a belvárosban,…..
Már eddig is rengeteg szabad időm volt,  12-kor pontban minden munka kiesik a kezünkből, maga Francesca mondja, hogy végeztünk.  Már kétszer is bent töltöttem a délutánt a városban, nagyon hangulatos!  A házunk kb. 4 km-re van a belvárostól. A 66-os busszal kell menni, amit nagyon fantáziadúsan…..
A megbeszélés szerint reggel 8-12 között van feladatunk, utána miénk a nap. Azzal kezdjük, hogy elvisszük a kutyát a közeli parkba sétálni. Szemlátomást nem zavarodik meg különösebben attól, hogy hetente új emberekkel kell mennie. :-) Kb. egy órát elvagyunk, labdát dobálunk stb. aztán átmegyünk…..
A megérkezésem napján este mindannyian bementünk a városba. Shakespeare fesztivál van és volt egy szabadtéri Rómeó és Júlia előadás. Sajnos ahogy leültünk olyan fáradtság jött rám, hogy alig bírtam nyitva tartani a szemem, ezért a többiek javasolták, hogy inkább menjünk és együnk valamit, úgyis…..
Viszonylag hamar eltelt a reptéri éjszaka. Nem mondom, hogy ez volt életem legjobb éjszakája és ezentúl csak a reptéren alszom ;-) de kibírható volt.  6:15-kor írták ki, hogy melyik kaputól indulunk. Nem is volt messze attól a helytől, ahol eredetileg éjszakáztam volna. :-D Több helyen is…..
Chicago-i kalandjaim Indulás! 2017.07.26 04:51:12
A 17:20-as londoni British Airways géppel indultam. Nem kapkodták el, 17:28-kor már be is szálltunk egy Qatar Airways feliratú gépbe...  Nem aggódtam, mert a kapitány ötpercenként bemondta,  hogy British Airways vagyunk és Londonba megyünk. Hat előtt öt perccel belekezdett egy kis speech-be, hogy…..
Ez a blog nem azért készül, mert annyira menő, trendi és érdekes vagyok, hanem azért, hogy egyszerűbb legyen beszámolnom az érdeklődőknek erről a kis kalandomról. :-) Aki ismer,  bizonyára tudja rólam, hogy valamiért nagyon vonz Amerika. Ezelőtt még nem jártam ott, viszont abból a rengeteg filmből,…..
Viktória blogja Második nap 2017.06.27 20:38:10
Kettes számú próba. Azt hiszem az első jól sikerült.  Nézzük a másodikat. Narancssárga virág  piros betűk      ..
Chicago-i kalandjaim 2017.06.27 20:30:46
Internet és közösségi oldalak nélkül ma már elképzelhetetlen az életünk – különösen mióta az okostelefonok, tabletek és egyéb hordozható készülékek lehetővé teszik, hogy bárhol, bármikor csatlakozzunk az online világba.   A közösségi oldalak alapvetően jók és…..
Viktória blogja Kedvenc előadó 2015.04.28 12:47:28
A kedvenc előadóm bejegyzésben nem egy zenészt, vagy együttest szeretnék megemlíteni, hanem egy színművészt: Kern Andrást, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművészt, rendezőt, írót, énekest, humoristát. Budapesten született 1948-ban. Bár már 10 évesen szerepelt a…..
A következő képen a Kar II. számú épületének bejárata látható. A bejárat két oldalán egy-egy márványtábla látható. Az egyiken az intézmény megnevezését olvashatjuk: A másik márványtábla pedig az épület történetébe enged bepillantást.    ..
Viktória blogja Üdvözlet 2015.04.28 11:01:22
      Ez itt Gonda Viktória blogja, melyet az Informatika beadandó feladatként hozott létre...