Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papa Wutz

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Csak a zene van..." 2023.05.31 00:02:28
  Elmaradt a tegnap estére meghirdetett brüsszeli Carson Coma koncert. A fellépésnek otthont nem adó Liszt Ferenc Intézet egy hete mondta vissza az eseményt, a zenekarral annyit közölve, hogy más programot szerveznek a kérdéses időpontra. A Telex újságírója felhívta a brüsszeli magyar…..
Papa Wutz 2023.06.08 17:27:29
@tesz vesz II: CSOK (a 10 milliós összegre): legalább az egyik fél a CSOK-kérelem benyújtásának időpontjában 30 napnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy legalább 2 éve folyamatosan – legfeljebb 30 nap megszakítással – tb-biztosított (alkalmazott / szövetkezeti tag / álláskeresési támogatásban részesülő / egyéni vagy társas vállalkozó / egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló / egyházi személy / mezőgazdasági őstermelő / kisadózó / választott tisztségviselő).
    "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt..." Mindannyian ismerjük a klasszikus jelenetet Bud Spencer és Terence Hill előadásában.  Nekem mindig ez ugrik be, amikor a hazai ellenzékre gondolok. Az LMP, a Jobbik és az MSZP totálisan elfogyott (utóbbi kettőt a DK szalámizta le teljesen);…..
Papa Wutz 2022.11.24 16:51:03
@tesz-vesz: Izland két tektonikus lemez határán fekszik, amik ráadásul távolodnak, és ez teremt lehetőséget a geotermikus fűtésre. Magyarország alatt vékonyabb a kőzetlemez, mint Európa többi részén, ezért van nálunk olyan sok hévforrás, de nem olyan előnyös a helyzetünk, mint Izlandé. Svájc alpesi ország (magashegység), ami azt jelenti, hogy a kőzetlemez lefele is vastagabb, mint Európa más részein. Két pilotprojekt volt, hogy geotermikusan elektromos energiát állítsanak elő, de ezeket befejezték. Riehen városában van geotermikus fűtés. A svájci fűtésrendszerek 15%-a alapszik geothermal heat pumps rendszerre, amely hőszivattyú.
Miközben - Moslékország csak mutatóban létező atlanti elkötelezettségű polgáraként - tisztelettel nézem az ukránok hősies harcát és sikereit, azon tűnődöm, hogy a rohadt ruszkik miképp jutottak ilyen gyorsan a szétesés szélére. Vannak rosszul és vannak jól öregedő gondolatok az internet hatalmas…..
Papa Wutz 2022.10.12 12:43:07
@Igazamvanvagyigazamvan?: Az igaz, hogy Holy Roman Empire az angol neve, a német (ami relevánsabb) Heiliges Römisches Reich, de magyar neve Német-római Birodalom.
wagmg Ukrajna támadni akart... 2022.08.09 08:32:29
Megint felbukkant az orosz propaganda egy gyöngyszeme, megint sikerült úgy tálalni, mintha vitathatatlan tény lenne. Az alapvetés egyszerű, Ukrajna meg akarta támadni Oroszországot, az oroszok nyilván rá lettek kényszerítve a támadásra. Azért, hogy ez mekkora képtelenség azt nehéz túlbecsülni.…..
Papa Wutz 2022.08.11 13:40:13
@Etniez: Itt van egy, a New York Post honlapjáról: nypost.com/2022/04/06/ukrainian-forces-caught-on-video-shooting-dead-wounded-russian-soldier/
A BBC One-on este a The One Showban sopánkodtak arról, hogy mennyire terjed az orosz propaganda / fake news, ezek után igen meglepő volt, mikor másnap néztem a híreket (nem tudom már, hogy a News at One-t vagy a News at Sixet, de mindegy is). Ott szerepelt ez a video de sajna a BBC iPlayeren már nem elérhető. Itt leírják, hogy megvizsgálták az eredetiségét, megtalálták a helyszínt is, és nem találtak bizonyítékot arra, hogy ne lenne valódi: www.bbc.com/news/61025388
Érdekes, hogy csak egy alkalommal került be a hírekbe, utána mély lapítás és hallgatás róla.
Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!" Megosztás   Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a…..
Papa Wutz 2022.03.24 22:07:32
@pista18727: matyika, biztos te is láttad, hogy a feliratot a youtube automatikusan hozza létre a hallható szövegből, ami hibákkal jár, pl. a пациент (pacient) helyett пo цeнe нy (po cene nu=árért), a másik ok, hogy az eltérő betűtípus miatt eltérőek a betűk és a szavak alakjai, de ha kimásolod, és a google fordítóba beilleszted, akkor már azonos a kinézetük.