Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IGy

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Szigorúan ellenőrzött vonat 2006.12.05 13:42:00
Kádár János puritán ember volt, nem gyűjtött vadászkastélyokat és tavakat. A legnagyobb  méretű luxustárgy, amit használt, a különvonata volt, ami most a Vasúttörténeti Múzeumban tekinthető meg. A speciális vonat intézménye azonban nem szűnt meg. Ma is lehet az embernek…..
IGy 2007.01.06 09:56:01
Igaz, hogy már régi ez a sztori, és nem is az "alaptémához" kapcsolódnak a megjegyzéseim, de talán lesz , aki elolvassa, és nem rögzülnek a pázmáneumos állítások az agyakban :)

Huba: Amivel eddig jöttem fel Pestre megszünt, amivel eddig mentem vissza azt arrébbtolták, úgyhogy nem éri el a csatlakozó buszt...

A csatlakozó buszról is a MÁV tehet?

Z: engem az dühít, hogy a legnagyobb utasforgalmat bonyolító megállót nemhogy nem kezelik kiemeltként

A Pázmáneum messze NEM a legnagyobb utasforgalmú megálló a vonalon. Persze nagyon látványos reggel a 8:30-as vagy a 10:00-si előadáskezdésekor leszálló többszáz egyetemista, de egész évre tekintve kb. 4%-os, előadási napokra tekintve kb. 5%-os a részaránya a vonal teljes forgalmából. Kevesebb, mint Esztergom, Dorog, Piliscsaba, Pilisvörösvár vagy Solymár forgalma.

>>>ha felszállsz bármikor egy esztergomi vagy piliscsabai vonatra
Elég gyakran megtettem az előkészítés során és azóta is...

>>>láthatod: dorogra, solymárra meg a többi helyre egy nap jó, ha 20-an, 30-an mennek
Akkor kik azok a tömegeket, akik megveszik a bérletet BP és az említett települések közé?

>>>míg a Pázmányra 1500 körül ingáznak naponta
Kissé túlzó szám, ráadásul nem mindenki vonattal utazik.

>>>de kihagynák Óbudát, Angyalföldet, Solymárt meg a többi olyan állomást, ahol egy lelket se látni soha
Mi lenne, ha néha igazat is írnál?

>>>ahová a nagy többség megy
És a többiekkel mi lesz? Egy vágányú pályán nem mehet egymás mögött két különböző vonat (úgy, hogy befelé is van rendesen forgalom).

>>>persze visszafelé sokan járnak vele dolgozni, azoknak lehetne egy fordított zónázó
És mi lesz pl. a Solymárról Pázmáneumba járókkal, illetve a Solymárról BP-re járókkal (egy-egy reggeli vonatra 100 feletti felszálló is előfordul pl. Solymáron).

>>>nem magamat védem, akik a Szt. Istvánra járnak Gödöllőre, azokkal ugyanígy kibasztak és azzal sem értek egyet
Ugyan mégis mivel?! Óránként van gyorsvonat (eddig héba-hóba), félóránként személyvonat, és a személyvonat nincs pl. a Keltis indulás után (menetrend szerint!) az IC elől 10 percre félrerakva Rákoson.
Viszont, ha Te Gödöllőre jársz, akkor honnan is vannak "pontos" infóoid az egomi oldalról?

>>>a menetrendet meg sikerül úgy megszerkeszteni, hogy az utasok 3%ának legyen jó
Érdekelne a "szakszerű" számításod alapja.

>>>azon a vonalon túlzás nélkül állíthatom, az utasok 80%-a az egyetemre jár ki és vissza minden nap, velük van tele a vonat
Csak azért írom le újra, hátha valaki később idetéved és elfogadja ezeket az adatokat, hogy NEM IGAZ!

>>>eddig óra .05-kor indultak a vonatok , most .20kor (ami arra jó, hogy ne érj be órára, hiszen egészre eddig beértél, mostmár nem fogsz, menj egy órával hamarabb)
Tessék már megnézni azt a menetrendet! Reggel, amikor 8:30-kor van órakezdés, akkor 8:09-kor érkezik a vonat, a 10 órási kezdésre pedig 9:41-kor. Ennél jobbat mit szeretnél?!

>>>és a tetejébe azt is állítják, hogy ez így jobb azoknak is, akik csatlakozással mennek
megnéztem az összes nyugatiba érkező vonatot, eddig jó volt a csatlakozás mindenkinek (max. 15 perc váarkozás), most már leginkább senkinek se jó

Jeszumpepi! A nyugatiba "más vonalakról" 10-30 percenként érkeznek a vonatok, mondd már meg, hogy hogyan lehetne mindent-mindennel összehangolni?! (Az "eddig mindenkinek jó volt, most meg mindenkinek rossz" hozzáállást pedig gyerekesnek tartom: egy tömegközlekedési rendszer sosem lehet "mindenkinek" jó - és a mindenkiről fogalmad sem lehet, csak legfeljebb egy szűk csoportról, akit Te ismersz)

(Ezúton is elnézést, ha túl hosszú, mert nem blog-szerű a berásom, de én már csak ilyen bőlére eresztő beidézgetős-válaszolós-fórumozós vagyok...)

Üdv, IGy