Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hümmögő

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folymatosan frissülő post. (Alapsztori: tegnap és ma összehangolt rendőrségi razzia volt hazai szolgáltatóknál. Főként torrent/ftp-szervereket kerestek. Az egyik legnagyobb hazai torrenszájt gépét is elvitték. De néhány ártatlan webszájt is pórul járt. Ha kronologikusan…..
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
hümmögő 2007.04.30 06:44:21
Szép ez a "túl okos vagyok", egy utolsó csapda a cikk végére. Okos. Úgy tűnik te sem írtad oda Árpád, hogy ezt csak idézőjelben értetted, hogy nem azt jelenti, hogy az emeberek kiveszik az agyukat, vagy lábhoz parancsolják az őket akadályozó szervüket. Vajon miért tehetted, hogy túl okos ember létedre ilyen otrombán pökhendivé válsz? Nem hiszem, hogy ez maga a valóság volna, méghozzá anyaszült mesztelenül. Nagyobb esélyt látok arra, hogy pontosan tudtad, hogy erre rengetegen rá fognak harapni és nem tudnak anélkül a vágy nélkül beszélni a témáról, hogy a te intelligens kis orrocskádra koppintsanak.
1. Azt mondod, hogy a hit könnyebbé teszi életünket, hiszen megszorítja kicsi kezünket és kicseréli a pelust, amikor Dr Agy éppen a halállal szórakozik. Igazad van. Azonban mi a helyzet az ateizmussal? Nézzük mit tehet egy értelmes ember a hit kérdése előtt. Elhinni szóról szóra, hogy jött egy ember aki nőhőz se, soha, meg semmit ami az embernek túl jó, meg olyan volt, hogy olyan nincs, valóban nem könnyű dolog, sőt. Van azonban egy szösszenet ebből a sztoriból, ami elgondolkodtató. Tamás és a sebek. Itt nem arra gondolok, hogy akkor valóban, vagy csak nyomkodta a három napos hullát. A KÉTELKEDÉS. Teljesen mindegy, hogy a pro vagy a kontra oldalon szarjuk össze magunkat a haláltól, azt mégsem vitathatjuk el, hogy a hivő kételkedik. Ja, hogy nem minden esetben? Hát az meg igazán nem a vallásos specifikum. Na de akkor, hogy is állunk ezzel a túl okossággal meg a Bibliával? Az a sajnálatos helyzet Árpád, hogy az embereknek alapvető igényük van a mesékre. Bajban lennél te is, ha nem így lenne. A Bibliát mint olyat nem tekinthetjük objektív közszolgálati tudósításnak. Nem ez a lényege, az ember eljut addig kérdésig, méghozzá igen gyorsan, hogy a létezés meg minden. Mostmár oda is eljutott, hogy egyre nagyobb részt lát a kérdés tárgyából, ezért respect a tudományak.A hívő és a hitetlen közt egy különbség van. A csalódás feldolgozásának módja. Ennyi Árpád. Minél többet tudunk meg a világról meg magunkról úgy szaporodnak a kérdéseink, az ember ugye meg olyan lény, hogy szereti, ha kijön az egyenlet, mert ha nem akkor meg minek is ott ülni a matek órán. Kitartó a tudomány, ez kétségtelen és úgy tűnik meglehetősen alapos, de azt már ő is tudja önmagáról, hogy nem biztos, hogy emberi.
Mindenki a kereszténység szemére veti az álszentséget. Jogosan. Kicsit vicces, hogy soha ne kívánj meg egy nőt, mert a poklok poklán tűzzel vassal. Sok negatív hozadéka van annak, ahogy a nyugati világ értelmezte a saját vallását. Bár sok helyen ütköznek még komoly akadályokba ugyanennél a feladatnál. Mondhatjuk, hogy ez maga a kereszténység, azok a hívők is ezt mondják, akik nem akarják észrevenni, hogy talán rosszul akarjuk érteni. Na de ha valaki ateista, igazán lehetne objektívabb, amikor a másik oldalra veti vizsgálódó tekintetét.
hát vegyük el az emberiségtől az isteneit. Nem gond, csinálnak másikat, csak az a baj, hogy az sokszor ember, az meg nem isten akar lenni, hanem törzsfőnök. Kell nekik a mese, akkor nem sugják annyira be egymást.
Végül ott a hit. A szeretet olyan érzés, amely segíti, hogy bármit megteremtsünk, átalakítsunk. Sok ellentmondás van a kereszténységben, még több vétett hiba, de a lényege mégiscsak a szeretet.
Az ateisták egy olyan kérdésre felelnek kategorikus nemet, amelyet nem értünk. Ezért nem tudok hinni a létezésükben. A Biblia valóban azt mondja, hogy egyszer szakállas ideológista volt, de azt mégsem mondhatja a nagymamámnak, hogy egy olyasmit kell elképzelni, ami teremtett egy világegyetemet, na de ahhoz tessék elképzelni, hogy az meg végtelen, de mi csak nagyon keveset látunk belőle, azt se értjük pontosan, szóval van valami ami ezt megteremtette. Ezért kéne rendesnek lenni a szomszéddal, ha lehet. - Nem az igazságot hallgatják el előle, csak arról van szó, hogy több ezer éve is el kellett valahogy magyarázni, hogy miről is van szó, hogy meg kéne tanulni együtt létezni. Először sajátmagunkkal. A hit, nem menekülés a halál gondolata elől, hanem elfogadása annak. Elfogadjuk, hogy a halál egy bizonyos szabályrendszer része. Lehet reménykedni abban, miután velünk megtörtént és ugye, szeretteinkkel, az még számunkra sem a vég. Ez azonban másodlagos, az elsődleges az, hogy a hit egy olyan élmény, amely vitathatatlanul pozitív hatással van az emberekre. Ezért aztán mindenki szeretné is érezni, a keresztények tömegei addig szugerálják magukat, amíg valami eltorzult szigorkodásra kijelentik, hogy "most érzem, megvan a feeling, tessék utánam csinálni vagy akkor Istenkáromlás, az meg milyen dolog. Ők azért valóban nem a legértelmesebbek, az ateisták meg ugye túl okosak, bebizonyosodott előttük egy kémia laborban egy önszargolmból végzett kísérlet alapján, hogy Isten márpedig nincs mert ha lenne akkor lett volna olyan szíves és már régen bemászott volna a kémcsőbe. Annyira sértődötten hangzik.


Csáp Géza Too drunk to fuck 2006.08.25 15:39:00
Sörgyáras promópartin lépett fel a francia Nouvelle Vague csütörtökön este. A szűkre szabott (azaz regisztrációval és meghívókkal tizedelt) közönséget a városligeti Olof Palme Házba csődítették a szervezők, akik az új sörbrand marketingkampányának nyitányaként ingyér…..
hümmögő 2007.02.11 05:07:51
vagyok Sznobok legyünk vagy...? 2007.01.27 12:00:00
Sznobnak lenni jó. Napi 5 újságot és heti 4 könyvet olvasni, moziba járni olyan művészfilmekre, amiket alig néz valaki, valamint kicsi eldugott klubokban vitatkozni arról, hogy hogyan lehetne jobbá tenni ezt az országot, ha az a sok hülye nem lenne benne... felemelő érzés, és az…..
Egy kolléga hívta fel figyelmünket arra, hogy az NBC minap indult új zenei tehetségkutatójában egy magyar csaj is feltünt, leszedtük legott a Grease - You Are The One We Want című reality első két epizódját, és megnéztük. Bár ne tettük volna. A 10 millió dolláros…..
Végre van valami érdekes hírünk a szerencsétlen Megatáncról! A zsűri egyik, mellesleg elvileg házaséletet élő tagja, hát hogy is mondjuk, meglehetősen bővérű. Forrásaink szerint konkrétan képtelen úgy megjelenni nagyobb társaságban, hogy ne kezdjen el egyből "nagyon…..