Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tuggyukki

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor a „Reakciós Hadiállam” ideológiájának képviselője volt a világpolitikában. A „Reakciós Hadiállam” szemben áll a világias modernitással és a kapitalizmussal; eszményképe a hierarchikus kollektivista társadalom, amelyben mindenki „jó katona módjára” fegyelmezetten szolgálja a magát…..
tuggyukki 2022.03.30 12:09:04
@midnight coder:
"Persze, nyilván a magyar milliárdos is nyugatra viszi taníttatni a gyerekét - csak nem feltétlenül oda, ahol a mezei nyugati átlagpolgár gyereke tanul. A másik dolog, hogy az hogy Orbánék mibe teszik a pénzüket, nem feltétlenül azt mutatja hogy ez a világ legjobb befektetése. Pl. turizmusba pénzt fektetni kis hazánkban... nos nem a legjobb ötlet. Ahogy Nyugat-európában Pl. ingatlant venni sem, legalábbis ha több mint 20 évben gondolkodsz."
Nem tudom, mikor jártál utoljára Nyugaton.
Persze el lehet menni a bevándorló negyedekbe, és lehet szörnyülködni.
De nézzél körül Oroszországban vagy Kínában (vagy bármelyik, nem "nyugati" részen a kirakaton túl.
Én rendszeresen járok pl. Spanyolországba (még megtehetem, egyelőre nem korlátozzák a kiutazást, mint a régi szép időkben). És ismerem az iskolarendszert is. Meg az egészségügyet is.
Szóval én a szememnek hiszek, nem annak, amit le akarnak tolni a torkomon, vagy alátámasztás nélküli tényként tolnak. Igaz, ehhez kell nyelveket beszélni, és az anyagi hátteret is meg kell teremteni. Meg talán valami minimális gógyi is kell hozzá.
U.I.
Kedves midnight coder, nem neked írtam ezeket, hanem a tájékozódni kívánó olvasóknak. Te nyilván pénzt kapsz a kommentjeidért, amiből remélhetőleg el-el tudsz utazni - Nyugatra.
tuggyukki 2022.03.30 13:26:37
@ulpius66:
"LÁTOD MILYEN JÓ FIDESZ MOZGOSÍTÓ-KÉPESSÉGE!
IRIGYKEDHETSZ!"
"A hétvégi újabb Fidesz kétharmad után mit fogol írogatni?"

Kedves ulpius66, a magad módján és képességeid szerint levágtad a bejegyzésem lényegét.
A jó mozgósító képességre bevallom, irigykednék. Ám itt nem erről van szó, hanem a jó lopási és maffia működés képességről. A tőled is ellopott pénzből van finanszírozva az a bizonyos jó mozgósítás.
Amúgy a "fogol" nem magyarul van írva. Igaz, az írástudás nem szükséges a FIDESZ rajongáshoz, az olvasni (és értelmezni) tudás pedig kifejezetten hátrány.
Ja, a "mozgósító" pedig hosszú "ó", ami ugyancsak kifogott rajtad. És ez nem vélemény, hanem tény.
tuggyukki 2022.03.30 16:39:23
@midnight coder:
"Az ellenoldal mozgósítása pedig az elõzõ kúrmány alatt ellopott pénzekbõl. Ne csináljunk úgy, mintha a túloldal nem a lopott pénzbõl élne, illetve nem lopni indulna."

Na, az emúútnyócév, csak kicsit átszabva, mert úgy már nem hangzana jól.
Az, hogy mi lesz a jövőben, feltételezés, szóval hagyjuk is.
Az, hogy a múltban is loptak a politikusok, való igaz. És akkor szabad lopni? OK, rendben. De akkor nekem miért nem szabad?
Amúgy pedig a mérték, kedves midnight coder!
Mutass nekem olyan kormányfőt (1.000 évre visszamenőleg) a Kedves Vezetőn kívül, akinek szakmunkás haverja pár év alatt (40 éves korától indulva) milliárdos, a családja multimilliárdos, a kertjében foci stadion van, a vejének (igaz, hogy a rothadó nyugaton) szállodái, a lánya saját lábán nyit méregdrága bababoltot ugyancsak a rothadó nyugaton, stb. és a hatalmát kizárólag a hűbéreseinek dobott koncok tartják össze, akik elzárják az információt 3/4 Magyarország elől, és megvalósítják a butaság hatalmát a tájékozottság fölött. (Igaz, ez a nagy többségnek - beleértve feltehetően téged is - kényelmes és személyre szabott.
Meg a Tóni, akié a belváros, és sorolhatnám a komplett holdudvart. Miközben az ország a középmezőny alján kullog, számos tekintetben leghátul. 8 év 2/3-os kormányzás után!
De hagyom is, mert beleestem abba a hibába, hogy vallási fanatikussal (vagy fizetett bértollnokkal) a logika mentén beszélgessek. Az említett hiba miatt elnézést kérek, nem akartam felhívni a figyelmedet semmire. Kidobott energia.
Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink! Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a…..
Kedves Olvasó! Elég megosztó leszek most. Nem tagadom. Nyugodtan lehet engem kritizálni a kommentszekcióban. Arra való. Egyvalamire szeretném megkérni. Hogy ne anyázva tegyük ezt! Ha indulatból ír, akkor előbb jegyezze le egy Word dokumentumba, majd várjon 20 percet. Aztán olvassa el, ha kell,…..
tuggyukki 2022.03.06 17:13:21
@Etniez:
"Figyelj, az tény hogy az ukránok nem bántak szépen a kisebbségeikkel. Ez köszönhető az orosz megszállásnak is."

Ezen az alapon mindenki megszállhatna mindenkit. Persze attól függ, mennyire megyünk vissza az időben. De ha mindig csak éppen annyira, ahogy az adott hatalmi gépezet érvelésének aktuálisan kedvez, az gyenge lábakon álló érv.
tuggyukki 2022.03.06 17:30:57
@CSOKKI MÁLNA:
"Ukrán nacionalisták kegyetlenkedései Lvovban:"

Ha kicsit utánanéznél, szerintem találnál anyagok magyarok kegyetlenkedéseiről - nem is kell annyira a régmúltba menni...
Egy őrült gyilkolja az embereket Európában, a XXI. században! (Persze a saját népét is: ablakból kizuhanások, mérgezések, koncepciós perek stb.).
Sok honfitársam pedig véli megtalálni az okot, hogy miért is jogos egy háború... Beszopva persze az orosz propagandát.
Ezt nagyon szomorú dolognak tartom.
(Most nem beszélek azokról, akik ebből élnek... Ők percember csicskák, ilyenek mindig is voltak és lesznek is. De hogy hatalomban legyenek?!...)