Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csurycsaba

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beharangozó gondolatok a ’Hol van Isten a bajban?’ című eseményünkhöz A keresztények bajhoz, a szenvedéshez való helyes viszonyulását egyértelműen kijelöli a Biblia. Maga Jézus Krisztus jelentette ki: „A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” (János evangéliuma 16,33).…..
csurycsaba 2022.02.24 14:08:14
@Arthur B. Dumpling:

Kedves Arthúr!

Mindenekelőtt nagyon köszönöm a hozzászólásodat és a beszólást, bízom benne, hogy személyesen is köszönthetünk majd az eseményen!

A hitelességről szólva. Csupán a sajtóból való tájékozódás nagyon félreviheti az embert, ismerjük, tudjuk, hogyan működik a bulvár és a kattintásvadász cikkek. Ez egy jó lehetőség, hogy Gabinak a kérdéseket személyesen is feltegyék, és mindenki maga győződhessen meg a hitelességről, vagy éppen annak hiányáról. Erre bíztatlak téged is.

Az öncenzúráról. Ha ezt a pápa tiszteletére véglegesen megteszi, azt szép gesztusnak és helyénvalónak találom. Ha csupán egyedi és egyszeri alkalom volt, hogy „szalonképesebbé” váljon a dal, azt kevésbé, mivel szerintem semmi gond nincs az eredeti szöveggel. Nekem kifejezetten tetszik a szövege, ha egyben nézem, holtig tartó szerelmet olvasok ki belőle, aminek hát, igen, az ilyen módon való kifejeződése is teljesen természetes, sőt, hadd ne mondjam, biblikus.

Én nem hoznák ide különböző idézeteket tőle, mert ugye hiába elemezzük mi, ha nem tudjuk mire is gondolt a „költő”.

Végül, miből szűröd le, ki hívő és ki hitetlen? Sem te, sem nem én nem látunk bele a szívek mélyébe. Bízzuk ezt a Szentlélekre, aki mindenkiben ott munkálkodik, s ha látunk egy apró, szárba szökkenő hitet, ne eltapossuk, hanem öntözzük. Ebben nekünk van felelősségünk.

A felvetéseid mindenesetre izgalmasak, én magam is kíváncsian várnám a megszólalók válaszát rá. Gyere el, és tedd fel nekik személyesen!

Üdv:
Csűry Csaba