Regisztráció Blogot indítok
Adatok
figyelo5

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Gondolom, a hozzánk hasonlóan javíthatatlan politikabuzik jelentős része kitöltötte a Progresszív Intézet politikai kérdőívét (különösen azután, hogy a Figyelőben megjelent felmérésről szóló MTI-hír végigsöpört az online médián), amely azt hivatott volna bemutatni,…..
 Kedves feketeöves balosok, (és Tóta W. Árpád) akiknek az égadta világon mindenről Orbán Viktor jut eszébe, kérlek engedjétek meg, hogy most ne az ő ötleteivel vesződjek, és felvessem a felelősség kérdését. Szarban vagyunk, tudom, igen, lehet, hogy most összefogás kéne,…..
figyelo5 2008.10.24 16:06:08

Ad.: is 2008.10.22. 22:13:50

„ha 8 millió ember azt keresi, hogy hogyan ne fogadjon szót, amikor egyébként 200-300-400 millió európai szót fogad a kormányának……..”

Ez az „elszólás” olyan alapvető gondolkodásbeli ellentétet leplezett le a demokratikus államfelfogással szemben, amit nem hidalhat át mégoly nagyszámú részlet megítélésében való egyetértés sem. Azt reméltük, hogy a rendszerváltás után lassan eltűnik az a fajta politikai vezetői szerepfelfogás (a fáraóknak, császároknak, királyoknak, felsőbbrendű embereknek, a munkásosztály élcsapatának, a szocialista kormányoknak, stb. – a nép engedelmeskedni tartozik; ha pedig nem akarna, akár a legdurvább eszközökkel kell tudatni vele saját érdekében, hogy mi a kötelessége), ami összeegyeztethetetlen a demokratikus alapelvekkel. Sajnos, nagyon gyakran felfedezhető az érvelések mögött az a (kelet-európai) baloldali meggyőződés, hogy a választások megnyerése után a pártjuk visszavonhatatlan felhatalmazást kapott 4 évre a saját elképzeléseik megvalósítására, az egész országnak egységbe forrva kell támogatnia a kormány szándékait, hiszen azokkal szándékuk szerint csakis a nép javát szeretnék. A szófogadást akkor is elvárják, ha intézkedéseik akár egyik hónapról másikra változnak, vagy szemben állnak a jelenlegi törvényekkel vagy akár az alkotmánnyal; legfeljebb utólag megváltoztatják oda-vissza a törvényeket, megpróbálják áterőltetni az Alkotmánybíróságon.
Emellett a baloldali érzelmű emberekkel esetenként jól együtt lehetne működni kulturális, művészeti, jótékonysági feladatokban és ők is büszkék lehetnek a tudományos, technikai, humanitárius vagy magánéleti szférában egyénileg elért sikereikre, mint bárki más. A magyar baloldali politikusok azonban az utóbbi száz évben a hatalom birtokában kifejtett politikai tevékenységük miatt jószerint csak mélyen szégyenkezhetnének, ha erre egyáltalán képesek lennének. Ebben javulás addig nem is várható, amíg a hatalomra és demokráciára vonatkozó alapvető felfogásuk és cselekvésük nem kerül összhangba a fennen hangoztatott jelszavaikkal.

„… mert bár felül a gálya
és alul a víznek árja,
azért a víz az úr!”

 Több százezren látták a tűzijátékot. Kíváncsi vagyok, csak nekem tűntek-e fel az idei dramaturgia forradalmi újításai: (1) a Citadellán megjelenő, majd magába roskadó kereszt, valamint (2) a program közepén(!), a kilövések közötti szünetbe ékelt…..