Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benta

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fizettél??! -Nem! -Látod ez volt a hiba, ezért nem foglalkoztak veled! És kimondta az igazságot! Csak az kap méltóságot egy megyei kórházban, aki fizet! Mikor egy nő gyermeket vár, ő a világ legboldogabbja, sajnos azonban vannak olyan pillanatok is, amikor az álom összetörik, és…..
A Párizsi Opera egykori igazgatója, az immár 21 éve elhunyt Rudolf Nureyev egyike volt a világ leghíresebb és legcsodálatraméltóbb balett táncosainak. Nureyevről köztudott volt, hogy szerelemese a színpompás keleti szőnyegeknek, ezért halála után legközelebbi barátai és…..
Két örömhír egyszerre: megjelent az Etnia Barcelona különleges kék szériája, és annak is örüljünk, hogy már Magyarországra is megérkezett. Nem mintha nálunk élet-halál kérdés volna, hogy ritka napszemüveg-márkák különleges kiadásait vásárolgathassuk a negyvenezer forint…..
Ezt hangzott el a köz(szolga)tévé család-barát magazinjában nyilatkozó Pongrácz Tiborné részéről. A hölgy a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi kutatóintézetének igazgatóhelyettese. Véleménye szerint a magyar nők addig halogatják a szülést, amíg kifutnak az…..
benta 2014.01.23 10:22:47
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Látom, még mindig csak igyekszel.
Te menj a hugyosokhoz, én majd ágyazok a lábasoknak. Mi ketten voltunk a lábasok az öreg harcossal. A prosztatások a hugyosok. Érdekesek a sorsfordító események. A legtöbbször nem is tudjuk, hogy az az esemény ami most éppen megtörténik velünk, az sorsfordító. Megyünk valamerre,…..
A diktatúrák általában kisajátítanak mindent saját céljaikra, legyen szó költészetről, építészetről, vagy ártatlan ideológiákról, és a növények sem kivételek. Napjaink talán  leghírhedtebb és legkülönlegesebb diktatórikus országa Észak-Korea (hivatalos nevén…..
Ilyen Savanyú Jóska stílusban régen hallottam politikust szónokolni. Ehhez képest Antall József maga volt a Hofi Géza. Ez az Áder beszéd közben olyan képet vágott, mint a foghúzásra váró páciens, akinek már benyomták az ínyébe az érzéstelenítő injekciókat. Félreértés…..
Egy négy évtized adatait átfogó brit kutatás szerint a mammográfiai szűrés nem csökkenti érdemben a halálozás esélyét. A poszt vitaindító, senkit sem akarunk lebeszélni a szűrésről, ez csak egy vélemény, adatsor a sok közül. Miközben hangsúlyozzuk, hogy mennyire fontos a…..
Néhány órája robban a világban a hír, miszerint Angelina Jolie eltávolíttatta melleit. Édesanyja mellrákban halt meg, tíz évig betegeskedett és nem akarta ő is kitenni magát ennek a veszélynek. (És nőtársai figyelmét is szeretné felhívni a betegségre!) A színésznő orvosai…..
Elcsattant egy pofon és ezzel szerintem új korszak kezdődött. Egy rokkantnyugdíját elvesztett bányász szerda este, lakossági fórumon vágta pofon Polics József komlói polgármestert.Mintegy ötven érintett (volt) bányász olvasta a fideszes országgyűlési képviselő fejére…..
benta 2013.02.28 09:29:22
@Kivlov:
Az államnak akkor van pénze, ha a bevételek és a kiadás pariban van.
Hiába öntjük számolatlanul a pénzt az államba, ha az elfolyatja felesleges minisztériumokon, felesleges luxusbeszerzéseken, beruházásokon, esztelen gazgaságpolitikán keresztül.

És ezt hajlamosak az emberek figyelmen kívül hagyni, főleg, ha még erősen narancsos szemüvegen keresztül nézik a világot.

Nem a rokkant bányásztól megvont nyugdíj billenti helyre a büdzsét. És most ne mondd, hogy sok kicsi sokra megy, mert itt sok nagy megy sokra. Nem is csövön, hanem folyamban hömpölyög ki az ország szempontjából feleslegesen kiadott pénz. Na azt kellene először elzárni.
(A szerző szociológus, az MTA Gyerekszegénység Elleni Program közoktatási szakértője) Vannak olyan társadalmi változásokat előidézni akaró programok, például a szegénység ellenesek, amelyek eredményességéhez sok idő kell. És vannak olyan szerkezeti átalakításokért kiáltó…..
„Nem azért jöttem Magyarországra, hogy a Turullal dolgozzak. Véletlenül vettem észre a szobrot, amikor busszal a Budai hegyekbe tartottunk. Egyébként a Szoborpark szobraival foglalkoztam, ott kinn töltöttem minden időmet” – mondta az Indexnek Liane Lang brit…..
w Póktalanság 2009.05.08 04:00:00
Tavaly szeptemberben Liverpool utcáin egy harminchét tonnás mechanikus pók sétált végig. A lépegetőt egy francia művészcsoport, a La Machine készítette és irányította. A pók drámai jeleneteket adott elő tűzijáték és vízijáték mellett, a város apraja és nagyja, és persze…..
benta 2009.05.08 09:28:01
Liptai Claudia és Gesztesi Károly szakításuk ellenére is egymás karjában keresik a boldogságot, a szenvedély még nem halt el, szex terén pedig egy hullámhosszon vannak, írja a Blikk a Jóban-rosszban TV2-s kórházsorozat forgatására hivatkozva. A színészpár épp válni készül,…..
A Capital Partners nevű brókercég paradigmaváltást hozott a hullamosáshoz és kutyaszappanfőzéshez hasonlóan népszerű telefonos zaklatás marketing világába: nem elég, hogy reggeltől estig otthonukban inzultálják az ártatlan lakosságot, ha valaki menekülni próbál előlük, azt…..
benta 2009.01.22 11:59:37
Én a vállalatomnál napi rendszerességgel kapok ilyen, és felmérős hívásokat. Így a lakásomon is elég rutinosan kezelem a dolgot. Hosszú évek alatt két kedvencet őriztem meg emlékezetemben. Mindkettő visszajáró lélek.

1. Informatikus lévén ez látszik is a telefonkönyvben, nem összekeverendő szobtásszal, kőfaragóval.
Hívás Szegedről egy oktató cégtől. Lelkes női hang örvendezik, hogy itthon talált így este 9 tájban, heje, huja, de jó. Milyen az idő nálunk? nahááát, náluk is pont ilyen. Egy kihagyhatatlan ajánlata lenne a számomra egyébként, túl a meteorológián. ECDL vizsgára felkészítő tanfolyamuk lesz, vegyek már rajta részt. Kérdezem, honnan vették a számom. A hölgy lekendezi, hogy hát a telefonkönyvből. Mondom de jó, és nem tűnt fel, hogy rendszerzervező vagyok? Hát azt látta, válaszolja, de hát egy ECDL vizsga ugye mindenkinek kell az elhelyezkedéshez.
Nyeltem egy nagyot, majd elárultam, hogy ez pont olyan, mintha egy sebésznek elsősegély tanfolyamot akarna eladni.
Mire ő nem adta fel: Akkor talána férj? Nem, kösz, ő is szakmabeli. Vagy a gyerek? Kösz, neki megvan. Na mikor a nagymamánál tartottunk, jeleztem, hogy ítt én talán abbahagynám, és kérem jegyezze fel, hogy ez a család nem kér ilyen tanfolyamot. Udvarias voltam. Ő is.
Rá fél évre lelkes női hang, Szegdről. Megismertem. De jó, hogy itthon talált, milyen idő van nálunk. Nocsak, mondom, csak nem ECDL vizsga? Hölgy elámul, nahát, honnan találtam ki? Mondtam neki, hogy már beszéltünk, nálunk az aranyhörcsögnek is ECDL-e van, mert megrágcsálta a tankönyvet, udvariasan megkértem, hogy ugyan jegyezze már be az adatbázisukba, hogy mi ilyent NEM kérünk.
Rá fél évre ugyanaz a női hang. Na akkor már nem voltam udvarias. Ennek három éve, azóta nem hívnak.

Másik élményem egy számítógépes tisztítószereket áruló hölgy. Csicsereg a telefonba, nahát, milyen jó, hogy így elsőre kapcsoltak, nem szokták azonnal a vezetőt adni. És biztosan egykorúak vagyunk,talán tegeződhetnénk is. Mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy ő egy 45 éves nő, úgyhogy talán ne tegeződjünk. Nahát, pedig milyen fiatalos a hangom, majd tegeződve folyatta tovább. Én magáztam végig. Adnak egy csomag, különböző tisztítószert számítógépekhez. Mondtam, kösz nem kérünk. De próbáljuk ki, ha nem tetszik visszaküldhetem. Köszöntem nem kértem. Nagy nehezen levakartam.
Két nap múlva a beszerzőnk jön lelkendezve, hogy kapunk egy csomag tisztítószert egy kis csaj küldi, és ha nem jó, vissza lehet adni, és mond egy akkora számot, amit mi 3-4 év alatt nem fújunk el a monitorokra. Mindegy, csomag jön, megnézzük, semmivel nem jobb a töredék áron eddig használtaknál. Csomag vissza a feladónak. Két hét múlva csomag vissza hozzám, feladó ismeretlen.
Csomag dekkol nálam 3-4 hónapot, majd megjön a számla a végösszegről. Levél megy, mellékelve a csomag utazásának doksija, címzett ismeretlen.

Rá egy évre, ugyanaz az ifju női hang szólít fel tegeződésre. Na akkor ráöntöttem a felhalmozódott problémáimat. Azóta nem jelentkeztek.
A főnökasszony félt, hogy könyörögni fognak a bejutásra váró kuncsaftok, ezért, hogy kímélje a pénztárosokat az elképzelt rimánkodástól, inkább a fagyban váratott kisgyerekes anyákat. Akik amúgy fizetni akartak, hogy igénybe vegyék a fürdő szolgáltatásait. Jól hangzik,…..
benta 2009.01.07 17:38:21
@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója: Nagyon egyszerű. Az első perctől emberszámba vettem őket. Ha valamire azt mondtam hogy nem, azt megmagyaráztam, hogy miért nem, és az holnap is nem volt, vagyis következetesen, a gyerek számára kiszámíthatóan viselkedtem. Ha valamit nem tudtam megadni nekik, akkor elmagyaráztam, hogy miért nem tudom megadni. ( pénzhiány, veszélyes,...)
A gyerek egy darab családtagként üzemelt. Négy csoki esetén mindenki kapott egyet, anya is, apa is, nagytesó is, nem csak a kicsi. Persze bárki megoszthatta a másikkal, de alapból mindenkinek járt, így nem volt követelőzés.
Nyilvános helyen nem magyarázkodtam, ha valamit megtiltottam, de otthon elmagyaráztam, miért volt, így egy tiltást azonnal elfogadtak, mert tudták, hogy nem önkényeskedem, és esetleges nyávogással sem tudnak meghatni, mert korrekt ellenérvek vannak a háttérben. Amit viszont lehetett, azt sosem tiltottam csak úgy.
Így aztán sosem kellett bömbölő gyereket elvonszolnom kirakatok elől, kicsi kezeket lefeszegetni nagyon kívánt dolgokról, stb.

Hát körülbelül ennyi.
benta 2009.01.08 09:58:36
@Novi bácsi: Na azért nem minden gyerek ilyen macerás ám:) És rengeteg örömet, vicces helyzetet is produkálnak, úgyhogy szerintem gondoljátok meg.