Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kappa123

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rajni énekel és irtja a rossz fiúkat. Szerencsére rossz minőségű a videó. Felhívnám a figyelmet a Desperado elemekre. Priceless. Viszont a mester smink nélküli fotója után, egyre jobban érdekel honnan van haja. És hogyan? ..
Appleblog Mac OS X az MSI Winden 2008.12.14 14:30:00
Az egyik, ha nem a legjobb netbook a piacon a Wind: pont megfelelő a mérete, elfogadható a teljesítménye és a kidolgozás minősége, olcsó is, tökéletesen testesíti meg azt, amiért létrehozták a kategóriát. Arról nem is beszélve, hogy a Mac OS X is futtatható rajta. A Wirednek…..
Kappa123 2008.12.19 10:18:19
Bocs a késői válaszért. A WinXP-s kérdésre tudok válaszolni, Mac-et/OS X-et nem használtam, így nem tudom, mennyivel gyengébb/lassabb a Wind annál.

XP-hez képest nagyságrendekkel gyorsabb a rendszer: bootolásnál, programok indításánál egyértelmű. Ráadásul ezt a sebességet úgy csinálja, hogy szofisztikáltnak (elvben gépet terhelőnek) tűnő effekteket tesz bele, amitől valahogy emberibb lesz. Hogy azért gyorsabb-e, mert OS X-ben nem vagyok még otthon, így kevés programot telepítettem rá, s később majd belassul, nem tudom. Mindenesetre amiket napi szinten meg akartam csinálni, ahhoz nem nagyon kellett programot telepíteni, alapból tudta őket.

XP-hez képest sokkal letisztultabb a rendszer: mintha kevésbé lenne parametrizálható (vagy legalábbis nem tolja annyira a felhasználó orra alá mindenféle User Preferences panellel és ezernyi beállítási lehetőséggel; lehet, hogy elrejtve, terminalon/kexteken/mittudomén keresztül meg jóval több van, de annyira nem mélyedtem bele a rendszer mélyrétegeibe), de mintha nem is lenne rá szükség, mert valahogy mindig ott vannak a dolgok, ahol keresném, úgy vannak benne, ahogy adná magát. Mintha átgondoltabb, letisztultabb, lecsiszoltabb lenne. Mintha az XP-nél az lett volna a szempont, hogy gyorsan toljunk ki valamit, ami működik, OS X-nél meg mintha az alapos céhes, akinek a szíve csücske a munkadarab, amin dolgozik, az utolsó centiig alaposan lecsiszolja, véggigondolja, igazgatja, hogy az tényleg jó legyen. Persze lehet, hogy a fedél alatt valami őskáosz forrong, de felülről ez nem látszik. ;) (Mondjuk egy két helyen, mikor felfeslik a szövet, látni, hogy ez valami nagyon technokrata UNIX-os alapú valami, s arra van ráhúzva egy skin, így van egy érzésem, hogy talán az alapok is ilyen precízek.)

Akku: a gyári 3 cellás van benne, az ~1,5 órát bír, XP alatt is kb. ennyi volt. Nem túl sok, érdemes lenne beszerezni 6 cellást.

Annyira mindenesetre meggyőző, hogy bár MacBookot nem fogok venni (túl drága és túl nagy nekem, pont a kis méret szólt a Wind mellett), egy Leopard licenszet meg fogok venni. Jogilag még így sem tiszta persze, de az értékrendemmel legalább rendben lesz.

Írjatok, ha van kérdés.