Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádámszki Gyula

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lefolyó, csatorna eldugulása szinte egyidős a városlakó léttel, mióta leszoktunk róla, hogy ablakon keresztül kilöttyentve a küblit, a lenn ácsorgókat örvendeztessük meg a "terméssel". Csatornamederbe tereltük a szennyvizet, s üröm a civilizáció örömében, ha nem megy le…..
Ádámszki Gyula 2022.01.19 02:47:32
Az ecet forralásos videó egy hatalmas baromság. Egyrészt jó eséllyel tönkre tehetjük vele az edényt (sav kontra fém nem jó ötlet), másrészt a tömény ecet gőztől még a szomszédok is meg fognak halni.
Ha valaki szagolt már 20%-os ecetet bármilyen melegítés nélkül, az tudja, hogy miről beszélek.
Másrészt a forró ecet/víz tönkre teheti a PVC csöveket, azok ugyanis nem hőállóak, és akkor bontani kell.
Ezen kívül nem tudok róla, hogy az ecetnek komolyabb duguláselhárító ereje volna, igaz még egyszer sem forraltam fel, és nem is fogom soha.

A szóda + ecet látványosan pezseg, így a gyerekeket jól lehet vele szórakoztatni, másra kb. nem jó. Még ha a dolog működne is, akkor is egyből végigfolyik a csövön, nincs idő hogy hasson a szer, max a szifont tisztítja ki.
Persze ez legalább nem veszélyes, így nyugodtan ki is lehet próbálni, nem kizárt hogy mégis beválik.

A rothenberger R600-zal kapcsolatban nekünk nincsenek annyira jó tapasztalatok, konkrétan a tűgörgő (a felső bordás ékszíjtárcsa melletti felfüggesztés csapágyazása 1:08-nál) szerintünk egy indokolatlanul gyenge kialakítás, megfelelő kenés mellett sem túl tartós (és csak horror áron javítják a szervízben).
Hozzá kell tennem, hogy a régi típusokban ez máshogy volt, azok tényleg jó minőségűek voltak. Sajnos manapság a drága cuccoknál is már csak a márka az amit az ember megfizet, a minőség, az más téma, igaz ez régen nem feltétlenül volt így.

Egy pár segítő jellegű gondolat:

1. A bő vízhasználat vagy a kávézacc segíthet a megelőzésben mosogatóknál, mert felszívja a csőben lévő olajokat, mielőtt azok letapadnának.
Sajnos mosogatóknál nem sok egyebet lehet tenni. Itt egy kicsit bővebben írtak a témáról, ha valakit érdekel esetleg (és nem gond hogy belinkelem ide):
adamszkidugulas.hu/mosogato-dugulas-megelozese-hazilag/

2. A duguláselhárító szerek (pl a nátrium-hidroxid tartalmúak) általában jól oldják a hajban lévő fehérjéket, ezért pl: fürdőszobában a zuhanynál, kádnál, mosdónál hasznosak lehetnek. A használati utasítást tartsuk be.

3. Egy jó WC pumpa csodákra képes

4. Ha igazán hatékony, és olcsó házi módszert keresünk, akkor arra a magasnyomású mosók, és a hozzájuk kapható kiegészítő csőtisztító tömlők a leghatékonyabbak, igaz, itt már kell egy kis vállalkozói kedv.
Kb ez a legerősebb hobbi szintű megoldás a célra. Ezekkel bizonyos esetekben már-már profi szinten lehet dugulás elhárítani, feltéve ha ésszel csináljuk, mert a tömlő visszafordulhat a csőben, és beragadhat, vagy összefröcskölhetünk valamit vagy valakit a szennyvízzel. Ha az udvaron vannak tisztító kupakok, akkor onnan jó eséllyel biztonságosan használhatóak, de minden esetben csak saját felelősségre.