Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zyzka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Margit híd felújításával nem számíthatnak sok jóra a budapesti biciklisek, az eddig véglegesnek hitt tervek mégse voltak véglegesek. A főváros és a civilek között hosszas egyeztetés folyt a híd felújításának tervezésekor, hogy hogyan is oldják meg a korlátozott…..
Zyzka 2009.08.14 08:25:12
Azoknak akik a biciklutakat egyfajta úri huncutságnak gondolják:
Miért vannak egyáltalán aszfaltozott utak? A mai gépjárművek (autók, teherautók, buszok stb...) simán elmennek döngölt földuton is. A válasz: azért mert az aszfaltozott úton kényelmesebb, gyorsabb, biztonságosabb és nem amortizálódik annyira a jármű. Miért probléma, ha a biciklisek is szeretnének kényelmesebben, gyorsabban, biztonságosabban közlekedni?
Az árak és a biciklis-autós arány kérdésére Kuku bejegyzése tökéletes magyarázattal szolgál.
Forgalom szervezés. Budapest belvárosának kis utcácskáiból, a város vezetői, igyekeznek az autós átmenő forgalmat kiszorítani a szélesebb utakra. Erre az egyik módszer, hogy az egyenes szakaszokat szembe egyirányúsítják, és egyirányú utcákkal annyi kacskaringóra kényszerítik az autósokat, hogy már akkor sem éri meg nekik bemenni a kis utcákba, ha már a főutak bedugultak. Namár most én nem is tudok olyan budapesti bicikliutat mondani (nem ismerem mindet!!!) ahol ne lenne szembe egyenirányúsítás (pl. dunaplázánál), zebrán való áttologatás (lasd a példában a kacskaringók :-)), vagy hihetetlenül rossz útburkolat. Az autósokat ugyan ezen trükkökkel szoktatják le az adott utaszakasz használatáról. Na a biciklisek sokszor ezért nem használják a bicikli utakat, és nem azért bert zöldek, állatvédők, világmegváltók, vagy mert genetikailag mások lennének mint az autósok.