Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinga Hartmann

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sepultura körül mindig izzik a levegő. Max vagy Derrick? Az old school dalok vagy az újak a jobbak? Legyen reunion vagy sem? Van-e létjogosultsága a zenekarnak a Cavalera fivérek nélkül? Amúgy is mi a jobb? A Sepu vagy a Soulfly az? Andreas tényleg akkora szemét? Derrick amúgy is mit keres itt?…..
Kinga Hartmann 2023.06.04 13:38:39
Marc Rizzo távozása után nem volt könnyű dolga a Cavalera klánnak. Sokáig Dino Cazares segítette ki őket, de ez nem mehetett a végtelenségig. A tegnapi nap folyamán a legújabb MaxTrax műsorban megismerhettük a zenekar új gitárosát, akit már Te is láthattál jó eséllyel...
Kinga Hartmann 2023.01.06 19:21:02
A tervek szerint a jövő év vége felé fog megjelenni a Testament következő anyaga, a 2020-as Titans of Creation kistestvére. Az újra Dave Lombardóval készülő korong az előzetes pletykák szerint kicsit gyorsabb vizekre fog evezni, hogy érdemes lesz majd hegyezni a füleket!..
Az idén ősszel megjelent, és igencsak erősre sikerült új Megadeth album anyaga mellé egy-két extrát is rögzítettek Dave Mustaine-ék. Azt már korábban is megszellőztették, hogy egy Judas Priest dalt is felvettek, most az is kiderült, hogy a Delivering the Goods-ra esett a választás. (Mondjuk az…..
A death metal mai nyúlványai három irányba terebélyesednek. Egyrészt az old school death metal jegyében az undergroundban folyamatos az utánpótlás azon hordákból, akik a lehető leginkább alapra vett, lecsupaszított, azaz születéskori állapotában konzervált formában vezetik elő a stílust. A másik…..
Kinga Hartmann 2022.06.29 19:16:52
Idén májusban betöltötte a 40-et a Combat Rock, ami nem csak a szép kerek évforduló okán érdemli meg a simogatást: a The Clash-t csúcsra katapultáló, majd szétszaggató kreatív energiákat 1982-ben még egyszer utoljára sikerült megzabolázni és bár alapvetően egy válság szülte lemezről beszélünk, a…..
Hogy lehet az, hogy a Morgana Lefay sosem lett sztárbanda és a Maleficium sikerlemez, pedig megérdemelték volna? Amíg ennek utánajárunk, néhány olvasónk meghatódva nosztalgiázik majd, a többieknek pedig hadd mutassak be egy mára szinte feledésbe merült igazi, nagybetűs metal lemezt...
Néhány dal után kénytelen volt letenni a dobverőt a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. A zenész bordatörés miatt kell, hogy kihagyja a következő koncerteket (szám szerint négy bordája tört el nemrégiben), a helyén az Ozzy mögött és a Black Sabbath búcsúturnéján is az alapot adó Tommy Clufetos nyomja…..
Ellentétben Machine Gun Kellyvel, Post Malone tényleg tudja, hogy kell feldolgozni. A korábban már teljes Nirvana-cover műsorral is fellépett zenész ezúttal a Pearl Jam egyik örölzöldjéhez, a Better Manhez nyúlt, amit Howard Sternnél adott elő egy szál gitáros kísérettel...
A júniusi HammerWorld magazin egyik extra CD mellékleteként jelent meg a ZPZ zenekar bátor és magabiztos GRRRHHHOOO!!! címet viselő harmadik nagylemeze. A „köcsögmetált” feltaláló és művelő, valamint a „trash & roll” műfajban brillírozó ötös ezúttal kereken 10 szerzeményt rögzített az új…..
Amerikai rock/metal, modern rádiós rock, netán szimplán hard rock; nevezzük bárhogy, manapság a retro korszakát éljük. A kör a kilencvenes évek első felében, a grunge hullám levonulását követően bezárult. A később érkezettek érdemben már nem tudtak tovább építkezni az elődök által lefektetett…..
A tengerentúli metal színtér bő másfél évtizeddel ezelőtt a metalcore és a deathcore matricákkal felcímkézett csapatoktól volt hangos. Az utóbbinál maradva; az egyéni habitus, illetve a hallgatói ingerküszöb kérdése volt, hogy a hagyományos metalon szocializálódott tábor mit tud kezdeni ezekkel a…..
Dobvideóban látható, hogyan nyomatja a Lamb Of God "új" dobosa, Art Cruz a Memento Morit. A felvétel a The Metal Tour Of The Year fantázianevű kanyaron készült, ahol a Megadeth, a Trivium és a Hatebreed társaságában nyomatták az ipart (fene az ottaniak pofáját)...
Kinga Hartmann 2022.03.07 20:48:59
Crowbar. Garancia arra, hogy valami súlyos anyagot fogsz a képedbe kapni. Hogy valami olyan sludge anyaggal lesz dolgod, amire már vártál. Az egy dolog, hogy néhol nem talál el annyira, de az biztos, hogy a zenekar kiállta az idők próbáját. Itt van most is. És ebben a vészjósló időszakban (is)…..
Kinga Hartmann 2022.03.06 20:47:34
Mint ismert, feldolgozáslemezre készül Udo Dirkschneider. A fémlegenda az április 22-én megjelenő My Wayre tizenhét kedvencét, illetve rá ható nótát választott ki, az egyértelmű metaldaloktól kezdve az ő szempontjából nézve talán kevésbé nyilvánvaló popslágerekig. A dallista már eddig is elérhető…..
Megjelent a budapesti metalcore/deathcore műfajú Nest of Plagues új klipes dala, a Heredity, ami az áprilisban megjelenő To Kill A God című albumon szerepel majd...
Kinga Hartmann 2022.02.27 07:26:09
Új dalt adott ki a március 18-án érkező korongjáról, a Goddessről a dán death metal csapat, a Slaegt. A Kiss from a Knife-hoz egy, a régi időket idéző, mindenféle random "csúnyaságot" és pár koncertfelvételt tartalmazó kézi kamerás videó készült. Ha minden jól megy, a Demon Head társaságában április…..
Kinga Hartmann 2022.02.27 07:21:46
A White Heat egy, a nyolcvanas évek első felében létezett belga ötös. A zenekar a korszellemnek megfelelő muzsikában utazott, valahol a hard rock és a heavy metal mezsgyéjén. Természetesen le sem tagadhatnák a New Wave Of British Heavy Metal mozgalom nagyjainak hatását, de épp ilyen mély nyomot…..
Decemberben komoly csapás érte Sheriff Drummant, a Los Angeles-i utcazenészt: valaki ellopta a színpadként használt pickupját és rajta a dobcuccát. A kocsi időközben meglett, de a cájgnak lőttek, így nem tudott a szenvedélyének hódolni. A Metallica viszont valahogy meghallotta mi történt és azt…..
Kinga Hartmann 2022.01.23 13:54:38
Hmm
Másodjára is kilépett a Testamentből Gene Hoglan. A két fél, azaz a zenekar és az Atomóra között elvileg semmi feszkó nincs, egyszerűen csak a lekötött turnédátumokat nem tudják összehangolni. Az utód elvileg már megvan, őt hamarosan bemutatják a közönségnek. Azt viszont nem tudni, hogy a készülő…..
Kinga Hartmann 2022.01.22 09:47:11
Pár napja jelentette a Judas Priest, hogy négyes felállásban kezdi meg turnéját és Andy Sneap turnégitáros (aki mellesleg a csapat készülő lemezének producere is) nem tart velük. A bejelentés szerint, ahol tud csatlakozik hozzájuk a betegsége miatt a turnézással felhagyott Glenn Tipton gitáros is.…..
Idén már 30 éves az Adrenalize, a lemez, amivel megszerettem a Def Leppard zenekart. Egyúttal egy korszak végét is jelentette számukra, miközben a hihetetlenül népszerű Hysteria album árnyékában kevesebb figyelmet kapott és kap ma is. Terjedelmes nosztalgia-iromány, illetve ismeretterjesztés…..