Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H4mburger

5 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Mers el Kebir 01. 2024.03.03 16:25:11
Az első világháború sok minden más mellett olyan szempontból is kuriózum volt a korábbi európai háborúkhoz képest, hogy a felek nem voltak hajlandóak semmilyen kompromisszumra, és mindegyikük a „mindent vagy semmit” alapon játszott. A cél nem pusztán a győzelem volt, hanem a totális győzelem, az…..
H4mburger 2024.03.10 01:59:08
@savanyújóska: Már az Oli hajói óta követem az irásaidat és nagy csodálója vagyok a munkásságodnak. A posztjaid több, mint hiánypótlóak hiszen rendre olyan témákat veszel górcső alá, ami a magyar olvasók számára sokszor ismeretlenek. Tervezed-e, hogy irsz a Ko Chang-i "csatáról" és a Távol Keleti eseményekről vagy az Operation Ironclad-ről csak, hogy kicsit összezavard a mainstream-en felnőtt olvasóidat ? :)
H4mburger 2024.03.12 04:00:50
@savanyújóska: Bizom benne, hogy lesz kedved és időd megirni a közeli jövőben, mert nagyon kiváncsi vagyok mik az észrevételeid az eseményekkel kapcsolatban. ( Számomra világos , hogy a semleges országok kikötői legyenek a Botteni öbölben, a Földközi Tengeren vagy az Indiai Oceánon mindig veszélyt jelentenek a birodalomra, Még szerencse, hogy a hires PM mindig résen volt és a birodalomi erők időben szinre léptek, mielőtt a birodalom ellenségei foglalták valna el őket :D ) . Már jó ideje meg akartalak kérdezni, hogy szerinted az 1939-es Saar vidéki offenzivának, még csak az emlitésétől is miért ódzkodik az angolszász "mainstream" (és az általa meglepően nagymértékben befolyásolt) hazai történelem oktatás?
Gyilkosok nyomában A blog olvasói hozzászokhattak már ahhoz, hogy rendszerint az 50. évforduló mentén haladok, azonban most egy éppen 60 évvel ezelőtti eseményhez, John F. Kennedy elnök halálához nyúlok vissza, hogy ennek apropóján bemutassak egy, a témában megkerülhetetlen, bár sokak szerint…..
H4mburger 2023.12.22 11:43:59
@Monty H.: Monty H nagy tisztelője vagyok a munkásságodnak. Az irásaid és az általad ajánlott könyvek olvasása csak még jobban felkelette az érdeklődésemet a Hideg Háború eseményeivel kapcsolatban. Már elmodnhatom, hogy elég mélyen bele ástam magam én is a blogod témájában. A bejegyzéssel kapcsolatban, hogy tovább bonyolódjon a kép Kennedy elnökkel és a Dél Kelet Ázsiai Térséggel kapcsolatban szerintem kötelelző olvasmány a National Security Action Memoranda 249. Nyilvános, bárki által elérhető és ha az olvasójának megy kicsit az angol és az értő olvasás, akkor hirtelen több kérdése is lesz, amik jócskán megkérdőjelezenek sok mindent.
 "Ha katonásdit akartam volna játszani, akkor a Hadsereghez jelentkeztem volna" néhány 'Sea' Marines véleménye a XX. század közepéről. " ...Oh, maga a Tengerészgyalogságnál szolgált!- mondta tágra nyilt szemekkel. Hősünk, mintha áramütés érte volna, felpattant a teritett asztal mellől és vigyázba…..
    " Az igaz, hogy a flottánk sokkal erősebb az ővéknél, de csak a haditengerészet bevetésével nem kényszerithetjük meghátrálásra őket. A szárazföldön is csapásokat kell itt is, ott is mérnünk rájuk és ehez szükségünk van egy erre alkalmas haderőre." Robert Walpole Nagy Britannia első…..
    "Hol az az uralkodó, aki megengedheti magának, hogy megvédje országa minden szegletét, hiszen ha 10000 katona ereszkedne alá a felhőkből, ha nem is mindehol , de számos helyen igen súlyos zavarokat tudnának okozni, mire a szükséges erőt, amivel vissza lehetne verni őket összpontositani lehetne…..
"A Gyarmatok megalapitásának és fentartásának a koltségei sokkal nagyobbak, mint a haszon amit az Anyaországnak hajtanak, ahogy az Angolok és Franciák példája is bizonyitja. Másik érv a gyarmatok ellen hogy az egész nemzetnek kell megfizetnie az árát, hogy néhány üzleti és kereskedelmi társulás…..
      "Semmi sem akadályozhatja meg azt, akinek a hozzállása helyes, hogy megvalósitsa célját; de a világon semmi sem segithet azon akinek rossz."  Thomas Jefferson      MIndenek elött szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik a Haza szolgálatában állnak vagy álltak a multban, legyenek…..