Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mira Viso

17 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezd visszakúszni ez a nyomorult covid. Ha nem akarjuk, hogy tavaszra legyen újabb tizenötezer halott, talán tenni kellene ellene. Most maszk nélkül rohangálnak a népek a plázákban, tömegközlekedésen, hivatalokban. Terjed a feztőzés stikában rendesen. A drága jó magyarok és kormányuk valahogy…..
Vérfagyasztó videó kering a neten, amiben egy hullafoltos ukrán démon sarlóval vágja át egy orosz férfi torkát, miközben a pogány megtérésre, és az Ősi Rusz szunnyadó hitének a felébresztésére biztatja az ukránokat. Az üzenet, hogy a Kijevi Rusz térjen vissza ősi, pogány hitéhez, nem az Ukrajnában…..
Róma szerint azért vannak a háborúk a világban, mert Oroszország nem tagadja meg a saját, ortodox hitét és nem tér át a római katolikus hitre. Ha az ortodox Oroszország "megtérne" és római katolikussá válna, akkor azonnal kitörne a világbéke - sulykolja a Vatikán vagy 1 milliárd kvázi római…..
Mira Viso 2022.04.09 10:01:23
@Otido:

1. Krisztus 33 és fél évesen alapította meg az Egyházat.

2. A Római patriarchátus 1054-ben vált ki az Egyházból.

3. Nem számít a véleményed, van sajátom :)
Ha így bánnak egymással, hogyan bánhatnak vélt ellenségeikkel, például az orosz, vagy magyar nyelvű kisebbséggel az ukránok? Megosztás   Százszámra töltik fel a netre a fákhoz vagy oszlopokhoz fóliázott emberek, nők, férfiak és kiskorú gyerekek brutális megkínzásáról készült videókat Ukrajnában.…..
Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!" Megosztás   Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a…..
Mira Viso 2022.03.26 11:54:30
@Abrak A. Dabra:

Amikor azt írtad (a kimoderált) kommentedben, hogy:
"Nem kell kasztrálni az orosz sebesülteket. El kell vágni a torkukat."

meg amikor azt írtad a fentebb olvasható kommentedben, hogy:
"akkor ki kellett volna törni putyin nyakát"

akkor nem voltál ilyen érzékeny :)

Ha másokat gyilkolnak halomra, az nem baj, hiszen jogszabályokra hivatkozva BÁRMIT ki lehet magyarázni.

Ellenben ha neked mondja valaki, hogy baj van a józan ítélőképességeddel, azt a lehető leghamarabb LE KELL MÉSZÁROLNI. Ugye? :)
Mira Viso 2022.03.26 14:15:05
@arthurthedent:

Amúgy csodálatos, hogy az elmúlt hetekben megjelentek ezek a lopott nickkel operáló emberek és roppant primitív módon, roppant agresszívan nyomják az oroszellenes és egyházellenes USA propagandát.

Némelyek odáig mennek, hogy még a közösségi felületeken is "eldobható" mailcímekkel regisztrálnak, nem olyannal, amelyik valós személyhez, valós telefonszámhoz kötődik. Ugye, kedves "vasútihíd" és társai?

Nagyon oroszellenesek, nagyon putyinellenesek, nagyon egyházellenesek, nyomják a sértődött, a banderistákat mosdató, átlátszó kifogásokat. Az elején azt hittem, hogy csak az egészséges paranoia mondatja velem, de egyre inkább az a véleményem, hogy összehangolt, céltudatos akcióról van szó.

Azt hiszem szerencsés lenne valamit tenni ezek ellen az USA szította háborús, nacionalista, fajgyűlölő propagandát terjesztő provokátorok ellen.

Nagy híve vagyok a szólásszabadságnak, de ez már messze nem az.
Mira Viso 2022.03.27 00:24:24
@Wildhunt:

Vagy inkább így:

Samu szomszéd mindenféle ígéretekkel kicsalta Andrij szomszédtól a pénzét. Közben mindenféle hazugságokkal hergelte Andrijt a felesége ellen.

Andrij szomszéd emiatt folyamatosan verte a feleséget. Mikor az asszony bejelentette, hogy elválik, mert nem bír tovább a bántalmazó kapcsolatban élni, Andrij agyon akarta verni a nőt.

Iván szomszéd meghallotta a kiabálást, és átment, hogy az asszonyt mentse.

Közbe előkerült Samu szomszéd is, és míg Iván az asszonyt mentette, addig Samu összepakolta az ezüstöt.

Samu szomszéd most készül Andrij szomszédra a házat is rágyújtani, mert azt állítja, hogy attól törne ki a portán a családi béke.
Katolikusok jelentgettek fel ortodox hívőket Ukrajnában, mire egy kisvárosban egyetlen tollvonással betiltották az ortodox templomban a szertartásokat. Ami kicsiben egyszer már sikerült, miért ne sikerülhetne nagyban is? Elég hozzá annyi, hogy okosan kell az ortodox keresztények ellen uszítani a…..
A Kijevi Rusz a XI. században részfejedelemségekre bomlott, melyek zöme a XIII. század közepén tatár uralom került (ami adófizetéssel és barbár szokások átvételével, az Európától való eltávolodással) járt. A XIV-XV. században a Moszkvai Fejedelemség (később Nagyfejedelemség) fokozatosan uralma…..
Mira Viso 2022.03.08 20:49:30
@Szentgáli Zsolt:
Hitler nem egyszerűen profi kommunikátor volt. Ő és teljes stábja TANULTA ennek a módszertanát amerikai ügynökségektől. Látom, hogy az én szavamra nem adsz, talán az Observer cikke meggyőz:

observer.com/2014/12/hitlers-nazi-germany-used-an-american-pr-agency/

De tudok ajánlani könyvet is a témában:

www.routledge.com/Marketing-the-Third-Reich-Persuasion-Packaging-and-Propaganda/OShaughnessy/p/book/9781138060586#

És egy cikket is, ami a fentebbi könyvről szól:

brill.com/view/journals/fasc/10/1/article-p245_245.xml?language=en

Többet nem akarok hozzátenni ehhez a mellékszálhoz.
Mira Viso 2022.03.09 00:19:14
@antiindex:

Mindig tudtam, hogy a blog.hu kommentszekciójában nem túl magas a színvonal :)

Te is csak a keresőbarát URL-cím értelmezéséig jutottál, de odáig is csak a Google fordítóval :)
Mira Viso 2022.03.09 00:55:31
@birkamenet:

Én egyáltalán nem bírom a te fajtádat, a virtigli büdösproli archetípusát, akinek érvei nincsenek, mert tudása sincs hozzá, ám annál nagyobb a pofája.
Az írás főbb megállapításai: A katolikus tanítás ismeri a polgári engedetlenség fogalmát Legitim bírálni a munkamegtagadás tényét, módját, időzítését Nem kell választási kampány ahhoz, hogy a katolikus tanárokat arcul csapják Ha a hatalom csak az erőből ért, mi mással lehetne rábírni a…..
A korai középkorban a nagy kelet-európai síkságon északon tűlevelű erdőkben, délebbre lombos erdőkben, majd az erdős sztyepp határvidékén és a sok-sok mocsárban) szláv (és északabbra finnugor) törzsek éltek. A „slowen” szó jelentése: „mocsarak közt lakó” A VIII. század környékén és elsősorban a…..
Mira Viso 2022.02.27 23:22:10
@gigabursch:

"A térségbe a kereszténységet András és Fülöp apostol vitte (legalább az Apostolok cselekedeteit tessék már elolvasni!) és hogy teljes legyen a kép, kiterjedt manicheista kereszténység volt általános (ehhez többet kell olvasni)."

Nem egészen.

Oleg fejedelem 907-ben állítólag 2000 hajóval és mindegyikben 40 harcossal Bizánc ellen indult. Mikor a harcosok hajói megjelentek Konstantinápoly alatt, Bölcs Leó császár bezáratta a kapukat és elzárta a kikötő bejáratát. Oleg azonban a LEGENDA szerint kerekeket szereltetett a hajókra, majd kivárta a megfelelő széljárást és a szárazföldön vitorlázott be a városba. A történészek nem erősítik meg, hogy a szárazföldi hajókázás valóban megtörtént, az viszont tény, hogy 911-ben Oleg követeket küldött Bizáncba, és kereskedelmi szerződést kötött velük.

A Ruszok megkeresztelkedését pedig I. Vlagyimir intézte, aki követeket küldött szerte a világba, hogy találják meg neki a legmegfelelőbb vallást. Az iszlámot állítólag azért vetette el, mert nem engedi a bor és disznóhús fogyasztását; a zsidó hitet azért, mert a zsidókat nyilván elhagyta Isten, hiszen engedte elvenni tőlük Jeruzsálemet. A Konstantinápolyból visszatérő követek viszont arról számoltak be a fejedelemnek, hogy azt se tudták, hogy a földön vannak-e, vagy a mennyországban, miután részt vettek egy liturgikus ünnepen a 360-ban bizánci templommá felszentelt Hagia Sophiában - így a fejedelem az ortodox vallást választotta.

miraviso.blog.hu/2022/02/25/talald_meg_ukrajnat_a_terkepen
A nagyfogadalmat tett ortodox szerzetesek ruhája ijesztő. Erre egyszerűen nincsenek más szavak. Fekete köpeny, fekete csuklya, rajta fehérrel hímezve mindenféle ijesztő szimbólumok. Bármit kinézne ezekből a szerzetekből a nyugati világ papi civiljéhez meg sokgombos reverendájához szokott embere,…..
A kijevi amerikai nagykövetségen beindult a hazugsággyár. A jenki mémgyár szerint 988-ban nem a ruszok, hanem az ukránok keresztelkedtek meg és fogtak lázas templomépítésbe. Egy valódi, vért izzadós mémmel lepték meg a rajongóikat, ami szerint az oroszok és Moszkva még a fasorba se voltak, amikor az…..
Harminc tipikus tévtanítás a nyugati kereszténységben, egyetlen hittankönyvből összegyűjtve - három felvonásban. Ne hidd el még akkor sem, ha egy pap, vagy egy kedves, idős bibliakörös néni állítja, hogy ezt így kell tudni. Római katolikusként elsőáldozásra és a bérmálásra kellett abból a könyvből…..
Interjú Elpidios Vagianakis archimandritával a sátánról, a Fenevad jeléről, a mesterséges intelligenciáról, a politika, a tudomány és a vallások árulásáról - vagyis csupa olyan kérdésről, ami ma bizonyára a leginkább foglalkoztatja a világon az embereket. Megosztás   1. kérdés: Atyám, sok mindent…..
Mira Viso 2022.02.10 12:43:18
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Egészen pontosan melyik állítására gondolsz Elpidios archimandritának?
Mira Viso 2022.02.10 13:55:36
@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Ki tudnál emelni egy állítást és érvelni ellene?
Mira Viso 2022.02.10 15:41:38
@Kitalátor (másként) gondolkodó:

Az Orosz Ortodox Egyház feje Kirill pátriárka, és ő ilyet soha nem mondott. Ezt mondta, ott van a posztban a kolostor honlapja, mint eredeti forrás:

miraviso.blog.hu/2022/01/22/kirill_patriarka_az_oltasokrol_es_a_qr-kodokrol

Vagianakis atya, akiről a posztban szó van, ő a görög ortodox egyház tagja, ő meg pláne nem mondott ilyet.

Akire a forrásod hivatkozik, ő Hilarion Alfejev, volokolamszki metropolita, vállaltan oltáspárti, ám amit ő mond, azt csak mint a saját véleményét mondhatja és nem mint az Egyház álláspontját :)
Miraviso Kis Keresztény Katalógus 2022.02.08 21:47:04
Érdekes animációval mutatja be egy kreatív hívő, hogy kik azok a jellegzetes karakterek az Egyházban, akik nagy erővel tolják a rossz irányba a szekeret úgy, hogy talán nem is tudnak róla. A szerző eredetileg arról győzködi nézőit, hogy milyen motivációk hatására NE térjenek át addigi hitükről az…..
Mira Viso 2022.02.10 14:23:23
@Kitalátor (másként) gondolkodó:

"Az "óorosz" az a kultúra."

Erre értettem: церковнославянский - ez az egyházi szláv. Csak nem akartam olyan szavakkal dobálózni, amik nálunk kevéssé ismertek.
Mira Viso 2022.02.10 14:29:15
@Kitalátor (másként) gondolkodó:

"A kizárólag az egyházi szláv nyelvű liturgiához való merev ragaszkodás véleményem szerint csak akkor méltányolható, ha valaki teljesen bírja azt a csodálatos és gazdag nyelvet (amellyel az összes mai szláv nyelv is érthetővé válik). Nem sokan vannak e csonka hazában, de már talán Oroszországban sem, bár abban a kultúrában felnőve legalább megértik."

Ez a része kipipálva a kérdésnek.

Az azbyka.ru pedig nagyszerű lehetőséget ajánl fel nem csak a különböző fordítások, de az ószláv és a beszélt orosz nyelvi változatok összevetésére is.

Emellett a bible.by nem csak ugyanezt tudja, de magyarázatokkal bőségesen ellátva tudja ugyanezt, sőt, fel is olvassa a kiválasztott részt, ha szeretnéd.
Mira Viso 2022.02.10 15:19:46
@Andy73:

"Ha Isten mindenhol jelen van, hogyan fordíthatsz Neki hátat?"

Ha a pap bármerre foroghat az Eucharisztia liturgiája alatt és bármerre fordulva elmondhatja az Eucharisztikus imát, akkor mi szükség van az oltárra? Oltár alatt azt értem, amin a r. kat. templomokban a tabernákulumban az Oltáriszentséget tartják.
Az alábbi poszt eredetileg hozzászólásnak íródott az egyik nemzetközi, soknyelvű katolikus közösség egyik bejegyzése alá, ami arra a kérdésre kereste a választ, hogy miért elégednek meg az emberek, akik már megkapták a "meghívójukat" annyival, hogy a "maguk módján" maradnak vallásosak ahelyett, hogy…..
Mira Viso 2022.02.10 13:41:17
@Kitalátor (másként) gondolkodó:

1. Nem vagyok a drága szíved :)

2. Napi szinten végeztem templomi szolgálatot a r.kat. egyházban, több, mint egy évig. Szóval elég rendesen benne voltam, és úgy gondolom, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megismerjem a hosszúságait, a magasságait és a mélységeit.

3. Felnőttként tértem meg.

4. Lelkiismereti okok miatt nem tudtam maradni, mivel az, amit a lelkiismeretem elfogadott, az jónéhány ponton szembe ment a r. kat. dogmákkal, ám meglepő módon egybevágott az orotdox katekizmus tanításaival.

5. Nem szolgáltatót keresek. Tudom, hogy Kiben hiszek :)
Éveken keresztül rajongtam a (nyírbátori) Bátori pékség rozskenyeréért. Éveken keresztül ez volt etalon, aztán, ahogy a régi jó dolgok, a bátori rozskenyér minősége hullócsillagként végezte. Ma már, se nem jó, se nem finom, csak éppen ugyanott készül… De már nem ugyanúgy, és végképp nem ugyanabból…..
Mira Viso 2022.02.09 21:46:33
@élhetetlen:

A valódi, szláv fekete kenyér az én emlékeim szerint sűrű, tömör, mélysötét barna (majdnem, mint a medvecukor), szaftos tésztájú, és NEM rugalmas, nem puha, nem szivacsos, mint a kenyér általában, mert NINCS benne élesztő.

Csak párszor kóstoltam, mert nem szeretem :)

Szerintem nálunk és tőlünk nyugatabbra nem is lehetne eladni pékségekben. Legfeljebb a megrögzött tudatos vásárlóknak, akik inkább nézik azt, hogy egészséges legyen, mint azt, hogy finom. Bár a multis fekete kenyér egészségesnek pont nem mondható, mert tele lehet adalékokkal.
Tegnap több helyen is belefutottam abba a hírbe, hogy a Meta, a Facebook és az Instagram tulajdonos cége finoman meglengette, hogy kivonulhatnak az európai (EU) piacról, ha nem sikerül megállapodniuk az adatkezelési kérdésekben. Most tekintsünk el attól, hogy a szigorú EU-s adatkezelés mennyire jó…..
Mira Viso 2022.02.09 18:08:23
@Göcző Nóra blogger:

Az emberek nem azért vannak fenn valamelyik közösségi oldalon, hogy a cégek megtalálják őket az ajánlataikkal :)

Én például kizárólag a receptes csoportok és a kiscicás képek miatt vagyok ott, és ha valamelyik cég nagyon nyomul, akkor egyszerűen letiltom két kattintással.
Semmi baj nem lesz, ha felveszed ezt a menő pólót, egyébként is kik ezek, hogy megítéljenek téged - gondolta a pap, és magára öltötte a fenevad képmását. Ez a pap egészen biztosan nem ismeri a Jelenések könyvéből az alábbi sorokat: Megosztás   "A fenevad, amelyet láttam, hasonló volt a…..
Mira Viso 2022.02.08 08:12:37
@midnight coder:

El kellene már ezt a butaságot engedni.

Az embereknek szabad akaratuk van. A jót is képesek tenni és a rosszat is.

Akik BÁRKI nevében ölnek, azok a saját szabad akaratukból teszik a ROSSZAT - nem Isten nevében.
Az a jó a magyar történelemben, hogy az ezer éves haza bizonyos sormintákat követ. Mármost aki ezeket felismeri, az el tudja kerülni a negatív hatásokat, aki nem, az rááll a szopóágra ezzel is bizonyítva a sorminta létét. (Aki pedig felhívja erre a figyelmet, azt jó esetben hülyének nézik, rosszabb…..
Egy szókimondó ateista megosztotta a világgal, hogy mi is az, ami szerinte nincs velünk rendben, és azt kell, hogy mondjam, tökéletesen igaza van. Csak nem abban, amiben gondolja. Megosztás   Az ő véleménye - ami egy blog egyik bejegyzése alá írt kommentként indult, majd ugyanott külön poszt lett…..
Mira Viso 2022.01.27 11:52:22
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Pál nem így hirdette."

Hogy hirdette Pál? :)
Mira Viso 2022.01.27 14:35:11
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Nem emlékszem, Pál azt hirdette volna, hogy amennyiben megfizetnek, kiszolgálok bármely császárt."

Pál nem ezt hirdette. A hatalom kiszolgálása szorosan összefügg a tévtanítások hirdetésével is, amennyiben a tévtanítások hirdetése a pénz körül, a befolyás körül és a 10 perc hírnév körül forog - mint ahogyan azt ma IS láthatjuk bizonyos személyekkel kapcsolatban.

Pál sokat foglalkozik a tévtanítókkal, végig a Timóteushoz írt leveleiben és a Tituszhoz írt levelében is:

"Van ugyanis sok engedetlenkedő, üres fecsegést folytató, csaló ember is, főképp a körülmetéltek köréből. Ezeket el kell hallgattatni, mert feldúlnak egész házakat, rút haszon kedvéért olyasmiket tanítanak, amiket nem kellene." (Tit 1:10-11)
Mira Viso 2022.01.27 14:42:26
@TanBá:

Maga Jézus tanította, hogy a keresztények kötelessége, hogy az Evangéliumot hirdessék a nem hívők között, azonban Ő maga tanította azt is, hogy aki nem kíváncsi a téma részletesebb kifejtésére, azzal nem szabad további közösséget vállalni, hanem a sorsára kell hagyni:

"Ha pedig valahol nem fogadnak be titeket, a várost elhagyva, még a lábatok porát is rázzátok le bizonyságul ellenük!" (Lk 9:5)

"Ha pedig egy városba betértek, és nem fogadnak be titeket, menjetek ki az utcára, és mondjátok: ‘Még a port is lerázzuk nektek, amely a ti városotokban lábainkra tapadt; tudjátok meg azonban, hogy elközelgett az Isten országa.’ Mondom nektek: Szodomának könnyebb lesz a sorsa azon a napon, mint annak a városnak." (Lk 10:10-12)
Ha szeretnéd megérteni az ima lényegét, akkor nézd meg ezt a különös történetet a három halászról, akik csak egyetlen imát ismertek, mégis szebben szóltak Istenhez, mint a szerzetes, aki minden imát ismert. Megosztás   A 15 perces film a poszt végére került, és mivel feliratos, javaslom, hogy…..
Mira Viso 2022.01.27 13:44:30
@Iván Gábor IGe:

"A kételkedés sokkal egyszerűbb és jobban is működik mint az ima."

Egyszerűbbnek egyszerűbb, de kétlem, hogy jobban is működne. Vagy hallottál már olyat, hogy egy beteg a gyógyulás lehetőségébe vetett kételkedése erejétől gyógyult meg?

Még az orvosok is azt állítják, hogy jobban gyógyulnak azok, akik hisznek a gyógyulás valószínűségében, mint azok, akik kételkednek benne.

Az Isten erejébe vetett hit jelentőségét meg az imádkozó beteg esetében nyilván nem is kell említenem. A legtöbb "csodás gyógyulás" eset azért nincs dokumentálva, mert lehetetlen volna megszervezni, hogy mielőtt a beteg imában kéri a gyógyulást, előtte egy teljes orvosi team vonuljon ki, hogy dokumentálja az eseményt :)
Az ókereszténység egyik legfontosabb személyisége Líbiában született a 3. század második felében, s 336-ig élt. A 3. században azt írta és hirdette, hogy a Szentháromság nem egyenlő a hatalommal és az Atya nem egyenlő a Fiúval. Szerinte a Fiú-isten nem öröktől való, hanem az Atya-isten teremtménye.…..
Pufók puttók, barátságos, szőke hajú, szárnyas emberek vagy rettenetes, négyarcú, nyolcszemű szörnyek? Megosztás   Izajás próféta látomása szerint a szeráfok az Úr trónja körül állnak és énekkel dicsőítik Őt: "Szent, szent, szent a Seregek Ura, betölti az egész földet dicsősége!" Izajás…..
Őszentsége Kirill pátriárka, Moszkva és egész Oroszország pátriárkájának szavai az oltásról és a QR-kódokról: Megosztás   "Mindenkit arra kérek, hogy gondosan kísérje figyelemmel saját egészségi állapotát, és fontolja meg a szakértők ajánlásait. Tudom, hogy sokakat foglalkoztat a…..