Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laverna

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az m1 és a Duna az állami ünneplést adja beszéddel, díjátadóval, az m2 nem ér rá (vagy nem érdekli) az utcai eseményekkel foglalkozni, az RTL nem szakítja meg az adást, és ugyan a TV2 egy rendkívüli hiradóban beszámolt arról, hogy egy pár, saját magát ismét rendkívül…..
Zseniális vizuális elemekkel nyit az epizód: a kórház gusztustalan mennyiségű karácsonyi giccsben fürdik, többek közt egy akkora Betlehem van a hallban, amibe csövesek simán beköltöznének és még bulizni is lenne helyük benne, minden négyzetcentiméteren karácsonyi dekor…..
comment:com Kasmírmaffia 2008.01.22 14:18:00
Isten az atyám, úgy ültem le a Cashmere Mafia című sorozat elé, hogy iszonyatosan fogom gyűlölni, mert tele lesz hisztispicsákkal, akik rühellik a férfiakat, és legnagyobb örömüket abban lelik ha sikerül egy ritka Gucci-táskát beszerni valamelyik barátnőjüket vagy ellenségüket…..
hogyvolt 24 2x12 - 19:00-20:00 2007.12.17 10:05:00
7 óra. Hogy rohan az idő, elérkeztünk az évad feléhez, de higgyétek el, hogy a java még hátra van. A múlt részben rá kellett döbbennünk, hogy Mari mekkora ribanc, már-már túltesz Palmer exnején, aztán Zombi se lett a kedvenc karakterünk, szegény Kimet meg a puma se szereti. De…..
Női olvasóink szívének megdobogtatásáról ma Peter "szemöldök" Gallagher hivatott gondoskodni, reméljük eléri a célját. Az 1955-ben született színészt kismillió mozi- és tévéfilmben láthattuk, melyekben a wiki szerint vagy pozitív, vagy negatív karaktereket…..
Az igazán trendi médiaszemélyiség a tengerentúl nem arról ismerszik meg, hogy rádióban szakít a faszijával, vagy 100.000 forintos tiszteletdíj ellenében kúr szénné egy pornósztárt, és még az is ciki arrafelé (bármilyen hihetetlen), ha valakiről kiderül, hogy hazudott a…..
Laverna 2007.01.05 14:19:57
Oprah beszállt az Afrika-hakniba, sixx pedig beszállt a divatos "a jótékonykodó hírességek porig fikázása" játékba.
Sixx, nem akarsz hasra esni attól, hogy Amerika egyik legbefolyásosabb nyanyája most az afrikai lánykákat támogatja, mivel önös érdekeket sejtesz mögötte (megvolt a tévé, az újság, a rádió, most jön a jótékonyság). Szíved joga.
Nem tudom, hogy Oprah ezen túl mit tett eddig, de ha csak ez az egy jótékony cselekedete volt eddig, akkor is le kellene szögezni valamit. Iskolát nyitott. Nem hatmillió műanyag télapót vett, hanem építtetett egy sulit. Igaz, túlzásba vitte, giccses luxusszállót csinált belőle. Igaz, annak az árából minden bizonnyal több is kijönne. De egy darab iskola már felépült, és az az egy is nagy szó. Ha a „többi 19 iskola” rovására biztosít luxuskörülményeket az oda járó lányoknak, akkor is. És ha csak a PR kedvéért tette, még ebben az esetben is elismerést érdemel, mert nem csak annyit tett, hogy elment egy jótékonysági bulira, ahol tíz dollár adakozása után tajtrészegre itta magát, hanem cselekedett. Ezért nem kell szentté avatni, nem kell leborulni előtte, ám az erőltetett „na, jól megmondom a magamét, mégis mit képzel, majd hagyjuk, hogy az adakozás/gyerekek felkarolása miatt nőjjön a jó híre?” reagálás meglehetősen elcsépelt reakció, manapság a csapból is ez folyik. Mint az úgynevezett örökbefogadási láz. Ugyan már. Felsorolhatná valaki, hogy a több száz gigaceleb közül hányan fogadtak örökbe, és ez évente mekkora szám. Két gyerek? Maximum. Most csak Meg Ryant, Angelinát, Ewan McGregort, Madonnát tudom felsorolni az elmúlt másfél-két évből. Ja, és Hugh Jackmant. Ezek között három olyan nő van (Madonna, Meg, Jackman felesége), akik már nem szülhetnek, de szerettek volna még egy gyereket. Hol van itt a divat? Nagyüzemi tempó… egyszer bedobta valaki a köztudatba ezt a szöveget, és azóta minden második firkász ezt szajkózza, gondolkodás nélkül.
Értem én, hogy idegesítő, ha fényezik ezeket a hírességeket, miközben no name emberek az egész életüket felteszik a segítségnyújtásra, és őket nem tünteti ki senki. Igen, ezek az emberek az igazi hősök, akik személyesen görcölnek cunami, hurrikán után, polgárháborúk, éhínség kellős közepén, és küzdenek a nemtörődömség ellen. De attól még a túlrajongott celebek hozzájárulása is valódi segítség (tud lenni). Mellesleg, nagyobb figyelmet lehet elérni egy híresség szavaival, mint a politikusok, karitatív szervezetek cselekedeteivel. Sajnos? Szomorú, de az is valami, ha legalább így el lehet érni eredményeket.

A második: a médiakurvázás. Egész véletlenül nem Paris Hilton, és a többi divatos hölgy nevét akartad írni? Igen kis utánagondolást igényel, hogy Madonna és Jolie is rengeteg mindent tettek már le az asztalra (és nem a pucér seggüket), és mivel a hírnév már lekaparhatatlan vele járója az életüknek, fikarcnyi szükségük sincsen arra, hogy a jótékonykodással vagy örökbefogadással akarjanak a címlapokra kerülni. Elég, ha csak tüsszentenek az utcán, és másnap már tele vannak a lapok azzal, hogy halálos betegek/a narkó kikezdte az orrukat/épp válófélben vannak/satöbbi. Tehát van egy olyan érzésem, hogy a jótékonykodást komolyan gondolják (még kimondani is szörnyű, tudom). Főképp Jolie eddigi tevékenységének ismeretében merem ezt állítani. A munkásságának jó része nem is szerepel a napi sajtóban, pedig úgy illene, hogy az elmúlt öt-hat év összes banki átutalásnál, konferenciánál és menekülttáborban tett látogatásnál külön címlapok szülessenek minden második hónapban. Már amennyiben a hírnév miatt csinálja.

Amíg azt látom, hogy valami kis eredményt is elérnek ezek az emberek, nem érdekel, mekkora nyálverés mellett történik mindez. Legalább tesznek valamit, és nem csak a millióikon ülnek, esetleg a kábítószer-kereskedelmet gazdagítják. Satöbbi. Nem vágom, miért kell még ezért is ostorozni őket. Épp elég valódi baromságot tesznek időnként, amin elcsámcsoghatunk, röhöghetünk, ha kedvünk támad hozzá.