Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aendre81

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A barátnő még a szakítás után sem érti, hogy mitől tűnt el a pasija ilyen hirtelen, amikor minden olyan szépnek látszott. Rideggé vált, idegenként viselkedett Levélírónkkal, ráadásul azóta a Facebook aktivitása is nulla. Pedig nem volt veszekedés, se különösebb konfliktus.  …..
                        „Bárhova megy, engedélyt kér, vagy legalábbis elmondja, hova, meddig, kivel. Féltékeny, de épp ezért küzd is a kapcsolatért” - Posztolónk két pasitípust helyez mérlegre, és hogy teljes képet kapjon az igényekről, az összevetéshez a Ti véleményetekre is kíváncsi.      …..
                       „Ha a szerelmet is lehúzzuk az üzleti szempontok és a materializmus szintjére, az csak a szexuális izgalom fakulásáig fog tartani” - Egy tanulságokban bővelkedő gigaposztot kaptunk, amibe elég sok téma lett sűrítve. Megtudhatjuk többek közt, hogy az empátia teljes hiánya a…..
aendre81 2022.07.31 20:33:24
"Ha tőlem kérdeznék, az álláshirdetések mellett a társkereső hirdetésekhez is hozzá lehetne csatolni azt a rövid, de hasznos közleményt, hogy „a narcisztikus pszichopata elsőre megnyerő, és onnan ismerni fel, hogy nem ismerni fel, csak akkor, amikor már késő, ugyanis a lelki ferdülésének köszönhetően zseniális kaméleon.” "

Tökéletesen igazad van. Viszont fel lehet őket ismerni, de ezt bizony tanulni kell, meg kell tanulni felismerni ezeket az embereket, még abban a szakaszban (lehetőleg még a leges legelején) amikor még nem tudnak benned kárt tenni.

Ismertető jelek lehetnek az elején:

Túl simán megy az ismerkedés.
Az-az olyan gördülékeny minden, minden esemény az elején olyan olajozottan zajlik, ahogy nem szokott jellemzően.
Túl gyorsan. Kapcsolódik az előzőhöz, az-az a kapcsolat a szokásosnál gyorsabban bontakozik ki, a szokásos folyamatok sokkal gyorsabban zajlanak le, mint általában. Mint az első csók, az első szex, az első közös többnapos program, stb, stb. .
Túl jó, már-már tökéletes partner. Mindenben passzol hozzád, ugyanaz a közös hobbitok, mindenben ugyanúgy éreztek, gondolkoztok, olyan mintha a lelki társadat találtad volna meg. Ezzel kell talán különösen vigyázni, ugyanis ezzel a tulajdonságával akar behálózni, ezzel akarja elérni (és persze az összes többi tulajdonságával), hogy később róla szóljon minden. Előfordulhat az is, hogy a látszólag spontán dolgok mögött, komoly kutatómunka van ő általa ( a szociopata által) és ha ez így van, akkor ezt később, nem kevésbé alávaló sunyi módon a már megszerzett áldozata orra alá is dörgöli. Ez a Netflixen a "Te" című sorozatban is így volt, sajnos nem néztem végig de érdemes lehet megnézni.

Talán ennyit tudnék hirtelen felsorolni, sajnos mindig lesznek új áldozatok, akik elhiszik a megjátszott tökéletes szerelmes partnert, akik azt hiszik hogy ezek az emberek, csak filmekben, regényekben, illetve távoli országokban, rémhírekben léteznek. Pedig nagyon is köztünk élnek.
aendre81 2022.08.07 08:14:55
@aendre81: +1: Feltűnő, szokatlanul nagy, már-már zavarbaejtő érdeklődést mutat irántad.
aendre81 2022.08.08 20:16:03
Illetve a narcisztikus mutathat szorongást is. Szorongást és ezért úgy érzi, vagy talán szerencsésebb úgy fogalmaznom, hogy úgy gondolja, hogy meg kell felelnie az áhított hölgynek.
Ebben az esetben viszont a kapcsolat kialakulásának a sebessége nem gyors, nem bontakoznak ki gyorsan a kapcsolat különböző szakaszai, hanem talán épp ellenkezőleg.
Ebben az esetben, a fentebb leírtakkal szemben a narcisztikus nem elbűvölő, vagy legalábbis nem abban a formában, ahogy azt megszokhattuk, tehát nem egy gavallér, nem a társaság középpontja és elsőre nem is tűnik olyan tökéletesnek.
A narcisztikus ilyenkor egyfajta félénk, sőt akár kifejezetten visszahúzódó személyiségjegyeket is mutathat, aki bizony a számára kedves hölgyeménynek nyílik meg, akár hosszú idő után, akár korábbi csalódásaira hivatkozva. Ebben az esetben saját magát kifejezetten félénk emberként írja le, ellentétben a régebben leírt nagyvilági, grandiózussal szemben. Nem öltözködik divatosan, nincsenek menő cuccai, nem is jár efféle helyekre. Természetesen itt is, mint ahogy a másiknál is az elbűvölő jellem jelen van, csak teljesen más formában, más trükkökkel, ha szabad így mondani, szóval más trükkökkel operál. De az álarc ugyanúgy ott van. Ezt a típust nevezik szenzitív, félénk narcisztikusnak, míg a régebben leírtat grandiózusnak.
A szenzitív típus még talán rosszabb is a grandiózusnál. Nehezebb felismerni, nehezebb azt a bizonyos rossz jelet, "vörös zászlót" észrevenni. A szenzitív máshogy operál, sokkal jobban jelen van a rejtett agresszió, illetve a különböző manipulációs technikák, úgymint például a gázláng effektus, a nyílt agresszióval, mint az ordibálást, fizikai bántalmazást előnybe részesítő grandiózussal szemben.
A szakemberek szerint ez utóbbi a rosszabb típus. A szenzitív.
                       „Sok mindenben egyértelműen passzoltok, sok közös dolog van, a szex káprázatos vele, viszont nem romantikus” - Levélírónk felsorolja két ellentétes kaliberű férfi tulajdonságait, miközben ráébred, hogy nincs olyan ember, aki mindenben tökéletes és akivel az élet egy véget nem…..
aendre81 2022.07.05 20:13:38
Ha azt nézzük, akkor én valahol a kettő között állok és bár az írásomból nem derülne ki, és valljuk be azért ez a kérdés, hogy valaki férjecske vagy macsó több dologtól is függ. Elárulom, hogy a férjecske lehet akár a csetelésben jobb, méghozzá sokkal jobb, mint a macsó és ez még csak nem is azért van, mert a macsó a való életben éli az életét, lehet, hogy ő például irigyli a férjecskétől a csetelési képességeit és akár azt is, hogy ezzel a férjecske egész jó csajokat tud randira hívni. Ugyanakkor a macsó meg az alkalmi szexualitásban olyan magasságokat ér el, amit a férjecske csak maximum pornófilmeken lát, ha lát egyáltalán. Tehát összetettebb a kérdés. Lehet, hogy a macsónak ( ha nem is macsó, akkor nem macsónak, hanem holnapcsónak hehe ) szóval, lehet hogy a macsónak sem elcsépelt a szeretlek szó, hanem már annyiszor kimondta, akár ugyanannak a lánynak és akár baja is lehetett belőle, szóval annyiszor kimondta, hogy már egyrészt unja saját magát, másrészt pedig tényleg elcsépeltnek gondolja, méghozzá úgy, hogy azt érzi, hogy a lány szemében lett már elcsépelt ez a szó. Pedig ez egy gyönyörű szó. És gyönyörű a jelentése. És ezt a macsó akár még tudhatja is a mai napig. És miért biztos, hogy a macsó meg fog csalni? Mi van, ha azt, hogy most csak éli az életét, egy átmeneti szakasznak látja, és nem így akar élni öregkoráig? Lehet, hogy ő is titkon az igazit keresi, sőt lehet, hogy titkon meg is van neki az igazi, de türelmesen vár addig, amíg az igazi végre elérhető lesz és mondjuk végre lehet vele kommunikálni. Nem tudhatjuk, hogy miért viselkedik valaki úgy ahogy, lehet, hogy valakinél a macsóság egy felvett póz. Persze rögtön hozzá is teszem, hogy ezt a pózt nem könnyű felvenni, gyakorlatilag évtizedek tapasztalata kell hozzá, tehát nem úgy megy hogy a férjecske eldönti, hogy holnaptól ő is macsó lesz, nem. Ez hosszabb folyamat, sokkal hosszabb. De lehet, hogy a kívülről nagyon macsónak látszó fiú/férfi/pasi/srác is ugyanúgy az igazit várja. Lehetnek előnyei a macsónak, persze a megcsalás az jobban benne van a pakliban, mint a férjecskénél, de lehet, hogy a macsó már unja a sokadik alkalmi szexet és már nem akar megcsalni, mert már minden nőt hasonlónak lát és már jobban megterheli az alkalmi kapcsolat lelki vonzata, mint a testi, de ugyanakkor még jól akar kinézni, mert például egyszerűen szeret jól kinézni és szereti az ezzel járó előnyöket, amelyek a szextől, megcsalástól függetlenek. Ez miért ne lehetne ok? Ugyanakkor nem nagyon kell előtte titkolózni. Ha esetleg a hölgy múltjában van valami ami nem olyan "szűzies", akkor a macsó akár aránylag könnyedén túllendülhet rajta, de a férjecskének bizony az, akár még egy házasság utáni válóok is lehet. (!) Ezt is érdemes figyelembe venni. Szóval szerintem kétélű a dolog, és nem biztos, hogy a macsó úton, útfélen a megcsaláson fog gondolkodni, ráadásul lehet, hogy alig várja, hogy valakinek őszintén kimondhassa a szeretlek szót.
                       Posztolónk értetlenül áll kortársaival szemben, akik szeretik elfelejteni, hogy hány évesek. De hiába gyorsult fel a világ, és hiába semmi sem a régi már, azért ne dobjuk ki a méltóságot a kukába.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
aendre81 2022.06.13 22:20:01