Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisnyanya

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Viasaton megy a Szex és New York maraton, mostanában volt az a rész, amikor Berger rávilágít Mirandának az igazságra, hogy miért is nem keresi az adott pasi. "Egyszerűen nem jöttél be neki." Van ilyen, de ahelyett hogy ezt megmondaná az egyik a másiknak, ilyen hülye…..
kisnyanya 2008.09.17 15:32:51
Silverf@x, ott a pont. Én is ezt csinálom, de az iwiw-en is. Bejelölök egy ismerőst (régi suli, lakótelep, tanfolyam...vagy tökmindegy honnan ismerem), várok egy hetet. Ha azt látom, hogy egy hét alatt bejelentkezett, de b@xott visszajelölni, egyszerűen visszavonom a jelölést. Még ismerősnek sem kell ilyen ember, nemhogy partnernek.

A posztíróról meg annyit, hogy ő is úgy viselkedett, mint ahogy tinilányok (max 16-ig) szoktak. Futnak a busz után, ami nem veszi fel őket :)
Zsarufika Intézkedés 2008.08.19 16:49:00
Drága jó rendőreink intézkedtek volna, ha nem ütköznek nyelvi nehézségbe és/vagy jó kidumáló készségbe - avagy külföldinek nem kell betartani a magyar szabályokat?Most esett a dolog (2008. augusztus 19. 15:55-kor). Magyarországon, Budapesten egy magyar rendszámú gépjármű…..
kisnyanya 2008.08.20 00:37:24
Egyetértek dinoszaurusszal. Közlekedési bakim még nem volt, de tudnék meséli. Anyámat, akinek szende feje van és antialkoholista, minden alkalommal kiszállítják egy szondára. Bezzeg a láthatóan illuminált, nagyhangú kopaszt továbbengedik.

Engem csak egyszer raboltak ki, még kiskorú voltam, így nagymamámmal mentem a rendőrségre. Ott azt mondták, hogy szerintük csak a felhajtást csinálom, mert nem akarom otthon megmondani, hogy elvesztettem (vagy elköltöttem másra) a csekkekre adott pénzt.

Suliban betörtek a tornaöltözőbe, elvittek mindent, telefont, pénzt, ékszert (mert ugye le kell venni tornaórán és az öltözőben hagyni). Kihívtuk a rendőröket, körülnéztek és közölték, hogy sajnos nem tudnak mit csinálni, úgy sem lesz meg az elkövető. Persze rögtön nagy lett a szám és soroltam a lehetőségeket, erre azt mondták, hogy igen-igen, bezacskózhatnák az eldobott cigicsikket dns-vizsgálat miatt, de nem olyan nagy értékű a lopás, hogy erre költsék az adófizetők pénzét.
Hát ja, a kis diáknak az élete az a pár ezer forint zsebpénz meg a telefonja, de ők ezt
lesz@rják. Az adófizetők pénzét meg így is úgy is elszórják, akkor már legalább értelmes dologra menne.

Ja, és a kedvencem: vidéken lakó sráccal jártam, hetente találkoztunk a Keletiben, mert oda jött a vonata. Pár hét után elkezdtek igazoltatni a rendőrök, hogy mit állok én heti rendszerességgel a pályaudvaron feltűnő öltözékben (hát persze, majd otthonkába megyek randira - ráadásul nyár volt, nem nagykabátban voltam), aztán jön egy fiú és elmegyek vele. Hát vaze, nem tűnt föl, hogy mindig ugyanazzal a fiúval megyek el? Velem foglalkoztak, miközben kint zugtaxisok meg feketevalutázók hemzsegtek a parkolóban.

Ennyit a rendőrökről, én sem tisztelem már az egyenruhájukat.
Az alábbi levél tipikus példája mi a következménye, ha valaki a tartozását nem veszi komolyan. Az Apeh ilyenkor tényleg lecsap.Kedves Zugügyvéd;Sajnos hülye voltam, nem fizettem a diákhitel törlesztését, így az az APEH-hez került, ami ca. 215 ezerre rúgott.Küldtek egy…..
A Zugügyvéd az alábbi levelet azért teszi közzé, hogy eloszlassa azt a téveszmét, attól, hogy valaki nem jelentkezett ki az eladott lakásából, csak a lakcímkártya alapján semmilyen jogot nem formálhat az ingatlanra. Tisztelt "Zugügyvéd"! Érdeklődni szeretnék, hogy mi a…..
kisnyanya 2008.08.19 23:01:04
Taszi Tottki: most is így van. A lakás tulajdonosa írja alá a rózsaszín bejelentőlapot. Tulajdonosi mivoltát pedig adás-vételi szerződéssel ÉS földhivatali bejegyzéssel (tulajdoni lap) igazolja. És bárkit kijelenthet akármikor, csak igazolnia kell, hogy az illető minimum egy éve nem lakik tartósan az ingatlanban.
Egy ismerősöm is kijelentette az asszonyt, mikor lelépett valaki mással. Letelt az egy év, már ment is az Önkormányzatra, aztán anyuci csak nézett, mikor fél évre rá mégis vissza akart jönni.

dhrbikes: WYW idevágó jogi passzust idézett, ajánlom figyelmedbe a 4.) pontot.

B@ZS: nem értem. A te nevedre és címedre köti? mert akkor a te leveled és nincs semmiféle levéltitok. Ha a saját nevében a te címedre, akkor meg szólj a banknak (mutasd be a leveleket nyugodtan, hisz ők írták, szintén nincs semmi titok), és jelentsék fel ők a fickót valótlan adatok megadása miatt. És kényszerjelentsd ki, ne fiktívezz, mert az nem elég.

Tordesillas: előtted már leírták, hogy miként lehet kijelenteni, tehát lehet.

kicsi_moni: nem ismerem a részleteket, de hol volt a család 18 évig? Előtte hol lakott a bátyád? nyilván otthon veletek, nem? Kijelentette valaki őt onnan? Mert ha nem, akkor ott lakik most is, ha van erről papírja, ha nincs.

szubjektív: nézd csak meg figyelmesebben. A lakcímkártyának nincs érvényességi ideje. A kártyás rendszer lehetővé teszi, hogy csak személyit újíts, így a lakcímkártyát akármeddig megtarthatod, függetlenül az adatok valóságától.

Saját tapasztalat, ha nem velem történik, el sem hiszem: bemegyek a bankba valamit intézni, veszem elő a kártyaszemélyit, lakcímkártyát, odaadom az ügyintézőnek, mindent leellenőriz, rendben talál, visszadja a papírokat. Tenném el a tárcámba, mikor észreveszem, hogy nem a saját lakcímkártyám van nálam, hanem a kisfiamé (biztos a babakötvény nyitásakor kevertem össze). A nőci meg ránézett, cím stimmelt (nyilván, mivel együtt lakom a gyerekkel), meg sem nézte, hogy milyen név van rajta.

btw a témához: önkormányzathoz betipeg tulajdoni lappal, válási papírokkal, adásvételi szerződéssel és minden további nélkül kitörlik. Aztán ráküldeni egy rutinellenőrzést az exre és elvetetni a papírjait, osztá' pótolja, ahogy tudja.
Éppen azért mert külföldi qrva gyorsan bele kéne mélyedni a szabályokba, mielőtt komoly bajba kerül.
A panelprogram a jelenlegi jogi környezetben igencsak nehézkes, mint ahogy az alábbi levél is mutatja. Sajnos nem egyértelmű sokak számára, hogy a lakással együtt a ház tulajdonrészét is megvásásrolják, és ez bizony kötelezettségekkel jár. Kedves Zugügyvéd,lenne egy…..