Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schmidt Orsolya

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
OutdoorAnyu Isztambul, te csodás! 2024.03.25 12:26:47
Ismét egy új országban - és egyúttal egy új kontinensen is kalandozhattunk. Ez a város az elmúlt időszak egyik legnagyobb meglepetése volt, rengeteg új élménnyel gazdagodtunk. Nagyon vártam ezt az utat - még augusztusban, a Balaton parton csaptunk le a repjegyekre nagyon jó áron - de bevallom…..
Hétvégén barátainkkal és a másfél éves kislányunkkal Zakopaneba látogattunk. Bevallom őszintén, nekem régóta piszkálta a fantáziámat, hogy miért is lett ilyen felkapott az elmúlt években. Azonban nem véletlenül maradt eddig ki az utazásainkból: kutyával évek óta tilos túrázni a lengyel oldalon. Így…..
Sintra városa Lisszabontól 30 km-re található, az idelátogató turisták pedig könnyen úgy érezhetik, egy Disney mesébe csöppentek. Ez nem is áll messze a valóságtól, ugyanis a város Portugália királyainak és nemeseinek nyári palotáinak ad otthont. Sok közülük látogatható is, mely igazi…..
Egy titkos sütirecept, melyet a "munkanélküli" szerzetesek kezdtek el készíteni ott, ahol Vaso de Gama imádkozott mielőtt elindult felfedezőútjára? Gyere, és ismerd meg miről híres Lisszabon egyik legszebb negyede, Belém! Belémben található a Szent Jeromos kolostor, amit Vasco de Gama Indiai…..
  Lisszabon - és Portugália egész nyugati partja az Atlanti Óceánnak köszönhetően egész évben remek úticél - feltéve, ha az embert nem zavarja az állandó szél - ugyanis az átlagos napi hőmérséklet nem szokott 15 fok alá esni. És, hogy szerintem mitől kifejezetten szuper a kisgyerekes utazók…..
Életem első – és idén nyárig egyetlen vadkempingezős élménye Norvágiában volt legjobb barátnőmékkel. Számukra mindennapos dolog az, hogy munka után beülnek az autóba, vagy túráznak egyet és kint alszanak a szabad ég alatt, valahol a semmi közepén. Sokáig halogattam a nagy álmom, hogy én is…..
Napközben a homokos tengerparton szeretnéd süttetni a hasad, de este sétatávolságon belül szeretnél egy hangulatos óvárost – ami ráadásul kicsit Velence hangulatát adja vissza? Akkor megtaláltam a tökéletes célpontot: Chioggia-Sottomarina! Sokan csak Velence kistestvérének hívják ezt az elbűvölő…..
 A pünkösdi hosszúhétvégét Velence régiójában töltöttük és az egyik napunk célpontja Olaszország egyik legrégebbi városa, Padova volt. Remek választás, ha a környéken jársz - Velencében vagy Veronában - és egy kicsit kevésbé felkapott és zsúfolt helyre vágysz. Bónusz pont jár azért, hogy Európa…..
  A pünkösdi hosszúhétvégét a Velencei régió felfedezésére szenteltük. Az első napi programunk mi más is lehetett volna, mint Velence, a város, ami talán a legrégebbi bakancslistás helyem. Tudom, tudom, nagyon klisé, de melyik kisgyerek ne szeretné látni a világ egyik legromantikusabb városát? Míg…..
Schmidt Orsolya 2023.06.08 13:08:46
@doggfather: köszi a kommentet, örülök, hogy tetszett!
A családunkban annak a hívei vagyunk, hogy ünnepre élményt ajándékozunk tárgyak helyett, így történt, hogy egy szállásutalványt kaptunk karácsonyra férjemmel. Úgy döntöttünk, hogy a május elsejei hosszúhétvégén a Magas-Tátrában használjuk fel, és felfedezzük Szlovákia egyik legszebb régióját…..
OutdoorAnyu Húsvét a Dolomitokban 2023.04.28 16:03:11
Hófödte, sziklás, csipkés hegycsúcsok, kristálytiszta vizű gleccser tavak, egész évben zöldellő érintetlen fenyvesek - ez várja az észak-olaszországi Dolomitokba érkezőket. Azonban nem csak a profi alpinisták mekkája ez, szinte bárki talál programot magának, legyen az kezdő túrázó, bringás, síelő,…..