Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elemics

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nagy állatbarát vagyok, főként a kutyák vesznek le a lábamról. A benzinkút kellős közepén akkora óriási loncsos kutya feküdt, amibe némi alkohol után akár egy kismackót is bele tudtam volna látni. Békésen nézegette a kuncsaftokat, mivel kaját nem tudtam adni neki, egy simogatással jeleztem,…..
Itthon még úgy terveztem, Tarantóból lemegyek egészen a csizma sarkáig, és ott töltök két napot, "pihenésként" pedig felfedezem Pugliát. Igen ám, de az erősödő altesti fájdalmam arra kényszerített, hogy változtassak a terveimen, még egy ezrest nem akartam hozzácsapni az amúgy is hosszú hazaúthoz. No…..
Mindig meglep, hogy milyen "lehetetlen" helyekre építkeznek emberek. Mariaék házát rémálom lehetett megépíteni, erre a meredek hegyoldalra, a mesteremberek előtt megemelem a kalapom. Én csak élveztem a szolgáltatását, de szeretek a dolgok mögé nézni, a ház és a hozzá tartozó földterület…..
Elemics 2022.07.01 17:36:43
Végre eljött az indulás napja, 2022. 06. 02. csütörtök. Drukkoltam, hogy ne essen, hát nem jött be, arra ébredtem, hogy szakad. 6 óra körül ugyan elállt az eső, de nagyon borús maradt az ég, benne volt a pakliban a folytatás. A cuccolást már előző nap megcsináltam, így hát kávé, reggeli, majd…..
Elemics 2022.06.30 07:10:23
@Kyria: Természetesen nem mindenki születik motorosnak, sőt, még a motorosok közül sem mindenki ugyanannyira "fertőzött". Én kamaszkorom óta motorozom, de a mai napig olyan bizsergést és izgatottságot érzek, ha motorra ülök, mint gyermekkoromban. Azt, hogy soha nem ülnék fel egy motorra, kicsit túlzásnak érzem, mert ha nem próbálod ki, nem is tudhatod, hogy milyen.
Elemics 2022.06.30 08:17:06
@Kyria: Én pedig azt mondom, hogy egyszer egy normális motorossal lassú tempónál próbáld ki utasként. Doboz legyen rajta hátul, aminek nekitámaszkodhatsz, és akkor biztonságban érzed magad. Én többször vittem érdeklődőt, akinek szerintem sikerült megadnom a motoros "élményt". Nem utolsó sorban ez egy fóbia, nem halhatsz meg úgy, hogy ezt az apró fóbiádat nem győzöd le legalább egyszer életedben..... Sajnos sok paraszt ott rontja el, hogy egy érdeklődőt, aki először ül motoron elvisznek egy körre, és megmutatják meg neki, hogy mennyire "tudnak" motorozni, szegény meg úgy száll le a motorról összehugyozva halálfélelemben, hogy soha többet nem ül fel motorra. De hidd el, vannak kivételek.
Kölyökként imádtam moziba járni. A filmeket nézve, nagyon bele tudtam élni magam a főhős bőrébe, a moziból kijőve, álltalában eljátszottam a kardozós, mászós vagy futva üldözős jeleneteket. Minden padot, lápcsőt, megmásztam, átugrottam, és biztos hogy futottam közben, az utca népe azt hihette,…..
Elemics 2022.01.19 06:47:35
Igen, nem a korszak, hanem a fiatalság az, amire az ember szivesen visszaemlékezik. Bár én még "csak" 47 vagyok, de engem is pofozott fel rendőr csak úgy, és küldött fodrászhoz a hosszú hajam miatt. Én is emlékszem, milyen volt, amikor minden második héten szombaton iskolába mentünk és hétfőnként nem volt adás a tv-ben. Lássuk be, ma már senki nem kívánná a gyermekeinek, hogy hasonló szegénységben és a régi rendszer "speciális" körülményei között nőjön fel.... A motorozáshoz visszatérve annyit üzenek mindenkinek, akinek motoros a lelke, de valamiért nem lett motoros : soha nem késő, és csak egyszer éltek! Ha vágytok rá, ne habozzatok, vágjatok bele a jogsiba, vegyetek egy stílusotokbak megfelelő motort (ma már ez nem lehet akadály, annyi olcsó motor van) és szerezzetek élményeket! Persze, van egy motoros halálozási statisztika, de van egy autós is. Mindig azt mondom, aki tud közlekedni autóval (értsd: előrelátóan, a forgalmi helyzetre, a körülötte lévőkre figyelve, mások hibáit , bizonytalan sofőröket előre kiszűrve), az jó motoros lesz, mert ugyanúgy kell közlekedni, csak más tipusú járművel. Aki kocsival is bizonytalan, az ne vágjon bele, annak nem való. Rengeteg képzés van, Misi is elmegy minden évben (nem akarom promózni, hova) és én is eljárok, mert tanulni, gyakorolni mindig kell. Ha valaki debrecen környéki, annak meg én is szivesen segítek bármikor, legyünk többen!
A fenti idézet nem érvényes Thomasra, az MV Agusta Magyarország első emberére. Mert Thomas nem fél az álmait megvalósítani, egy feltétel van: olasz álomkép legyen. Ő forgalmazza Magyarországon a legexkluzívabb olasz motort, az MV Agustát, de hozzá köthető a Modenai elektromos motor, az Energica, és…..
Honda CB 1000 R, a Bestia. Perzselő szerelem volt. Szerintem az elmúlt 20 év legszebb (japán) ezres csupasz motorja. Újonnan vettem, elvitt és vissza is hozott a világ végéről, 29000 vigyorgós kilométert gurultam a nyergében. Elképesztően jó motor, ha annyi pénzem lenne amennyi nincs, sose adom el,…..
Elemics 2021.11.26 16:16:43
@Misi Mágus: Milyen országokat érintenél a túrán?
Elemics 2021.11.26 16:20:12
@Misi Mágus: elemics001@gmail.com