Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hipokrita

0 bejegyzést írt és 269 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
Rendkívüli posztom, erős felindulásból elkövetve. Pedig még aludtam is rá egy éjszakát, de csak tombolok! Sokszor kikéri magának mindenféle cikkíró, hogy „hasznavehetetlennek” minősítem itt a jobb kockában az álláskeresés témakörében írt cikkecskéket, és milyen érdekes, a jó cikkek írói sosem kérik…..
hipokrita 2018.09.06 18:35:54
@FlybyWire: informatikusként több barátom is úgy dolgozik, hogy fél évekre szerződik egy helyre ill. ott egy projektre. Ergo ez a 3-4 évente váltás miatt gyanús.... hát, lehet, hogy HR Marikának gyanús, de NAPI 180-200 ezer forintnyi devizáért ... szorozzuk be 20-szal, havi 3.6-4 millió forintért... szóval, szerintem nem kell magyarázni, ez elég abszurd hozzállás, hogy ha egy helyen jó sokat maradtál, akkor vagy jó szakember.

Ja és az álláshirdetésekben ki szokták írni a rate-et!

Igazából röviden csak annyit akartam mondani, hogy nálunk még mindig nincs vállalati kultúra, a fizetések meg alacsonyak.
hipokrita 2018.09.06 18:39:54
@FlybyWire: plusz még a "karrier"építés (= fake pozíciónevek generálása) helyett beérik a jó bérezéssel, meg azzal, hogy azt csinálhatnak, amit szeretnek, a szakmájukat.
Álmaink munkahelyének megtalálása és kiválasztása legalább olyan fontos döntés életünkben, mint a párválasztás. Az ideálist keressük, és hosszú távra tervezünk vele. Hogy végül hol állapodunk meg, az motivációinkon, és persze lehetőségeinken múlik. Hogy kinek mi a motivációja, az szubjektív,…..
  Az egyetemi tanár kérdőre vonja a társaságot. "Mindenkinek van szakmai gyakorlati helye? És ki megy ki külföldre? ". A hatalmas teremben egy-két kéz merészkedik a magasba, az is bizonytalanul. Körülnézek, hátha csak rosszul látok. Talán túl gyorsan kezdtem el a…..
Jómagam ahhoz a generációhoz tartozom, amely az Óperenciás tengeren is túl játszódó meséken nőtt fel. Az ismert világ határán túl fekvő ország létezésében akkoriban természetesen hittem, de hogy valóban létezik, csak felnőtt fejjel tudtam meg. A mesés név ugyanis a mostani…..
Egy remek írás jelent meg a Toronto Star című oldalon, ami egyébként Kanada legnagyobb online hírlapja. A Claudia Capos nevű szerző hosszabb időt töltött a tóparton és számos helyi jellegzetességbe beleszeretett, aminek mi itt az I love Balatonon nagyon tudunk örülni. A cikk azzal…..
Új MÁV blog Gyerekkel utazni 2012.09.05 13:53:52
Tisztelt Blog! Most írok először a panaszomról Önöknek. 2012.08.21én utaztam haza Balatonlelléről 2 fiammal Budapestre. Anyukám eljött segíteni,így utazott velünk ő is.Felszálltunk és már gyanús volt az ajtó,ez megint IC kocsi gondoltam,de sebaj,rákérdezek. A hozzászólás…..
Autózva az országban tapasztalom, hogy lassacskán kezdik megtanulni az autósok, hogyan kell a körforgalomban közlekedni. Ritkább már a kihajtáskor nem indexelés, nagyjából tisztában vannak az emberek azzal, kinek van elsőbbsége, legtöbb helyen ezek a csomópontok jól működnek.…..
Drága, de legalább nem használjuk, viszont jól tejel, a külső gazdasági hatások fölött pedig hunyjunk szemet – így állunk a magyar fizetős autópálya hálózattal. Mennyi is valójában az összköltsége a gyors közlekedés lehetőségének?A napokban jelentett a legutóbbi…..
A múlt hét csütörtöki VMSZ-hepaj és az előzetes regisztráció bejelentése finoman szólva is felzaklattak. Mégis mi ez?! A miniszterelnök büntetlenül azt állíthatja rólam, barátaimról és minden magyar emberről, hogy csak erőből értünk? És még meg is szabná, mennyivel a…..
hipokrita 2012.07.30 20:05:03
Az, hogy ott legbelül mindegyikükben van illetve volt valami jó. Például a májuk vagy a veséjük, hiszen legyenek is bármilyenek, a szerveiket donorként tovább adhatják, és azok még jók lehetnek valakinek, megmenthetik valakinek az életét. Így húz veszélyes és szándékosan…..
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
Fényforrásokon, mosógépeken, hűtőszekrényeken és mindenféle háztartási gépen már jó ideje találkozhattatok azokkal a színes címkékkel, amelyeken energiafogyasztásuk szerint sorolják be az egyes termékeket. Hasonlót vezetnek be az Európai Unióban idén novembertől a…..
hipokrita 2012.06.20 21:31:36
@Don Blasius: elöregednek, ez ilyen, nem csak kilométerben van élettartamuk, hanem időben is.
Naiv ügyfél kipróbálta, meddig lehet halogatni az Aegonnál a lakásbiztosítás befizetést. Bár telefonon azt mondták neki, még rendezheti több hónapos tartozását, az utalást már visszadobta a bank: Az Aegon Csoport régi kedvencem. Lakásbiztosításom volt az Aegon…..
Az EMPAMO rendszeres időközönként előáll valamilyen nagyszabású javaslatcsomaggal, hogy az utcákon megvédje a különféle közlekedő csoportok okozta fenyegető veszélytől az autósokat. A szervezet megint akcióba lépett, és az Autósok Szövetségével javaslatokat adott be a…..
Mindenki ismeri azokat a szívfájdító képeket, melyekkel az állatvédők időről-időre adományt, segítséget kérnek az elhagyott, kidobott kiskutyák, macskák gondozásához. Talán nincs ember, akit ne érintenének meg az olykor hatásvadász jelenetek, és ez így is van rendjén. Arra…..
  A közelmúltban egy – a személyautóval közlekedőket jelentősen érintő – változást már bevezetett a Kormány, míg egy másikat 2013 nyarára prognosztizáltak. Idén már megszűnt az 1 750 forintba kerülő négynapos autópálya matrica, így aki csak alkalomszerűen használná…..