Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MelecskeÁkos

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
V. Nyári Ifjúsági Találkozó – Kéménd (1969). Jobboldalt állnak: Farkas Veronika, Lacza Tihamér, Bencsik Tamás, Duka-Zólyomi Árpád, Kiss Mihály, Duray Miklós Míg a szlovákiai magyarok érdekképviselete egyrészt a Híd párt megalakulása, másrészt az MKP kétszeresen…..
A Nyugati-Tátra egyik gyöngyszeme a Zsári-völgy (Žiarska dolina), kedvenc tátrai túráim kiindulópontja, egyben a legvadabb tátrai lavinák otthona. Március 25-én azonban, 11 óra körül az eddigieket jóval meghaladó méretű hófergeteg indult lefelé a Jalovské sedlo és a Prislop…..
Hegyimanó A szégyenbe halnak bele 2008.12.30 20:17:00
A filmtörténet kevés jó outdoor filmmel büszkélkedhet. A vadon foglyai (The Edge) egy az ilyenekből. Persze van benne sok halliwúd is, de én nem azért szeretem. Jó zenéje van és Tony Hopkins barátunk játsza az egyik főszerepet. Illik neki. Továbbá a filmben elhangzik egypár komoly…..
Két hétnyi gyaloglás és 12 különböző hegyitáborozás után érkeztünk meg Torlába, egy igen autentikus hegyi falucskába. Tekintettel arra, hogy az Ordessa i Monte Perdido Nemzeti Park bejáratánál fekszik, a középkori településközpontot számos hotel és kemping veszi…..
Amint az alábbi grafikon is szemlélteti, a 13. napon elhagytuk a magasabb szférákat, hogy megpihenjünk végállomásunkon, Torlában, az Ordesa i Monte Perdido Nemzeti Park szélén fekvő hegyi faluban...
A Valle de Ballibierna (vagy Vallibierna) völgy a spanyol Pireneusok egyik legszebb völgye. Ha valaki csak egy-két napot tud errefelé eltölteni, az ide jöjjön.Ide a Benasque-völgyből indul egy jóminőségű szekérút, a GR 11 is őt követi. A völgy szája kanyonszerű, igen…..
 6. napA hatodik nap reggelén, mikor a sátorba bezúdul a csípős reggeli levegő, érzem, hogy teljesen ki van tisztulva a fejem. Mindent tisztán látni, az élet és a világ dolgai abszolúdte egyértelműek.A délelőtti program valamivel igényesebb a megszokotnál: fel kell jutni a…..
 4. napA szűkös franciastílusú chatás reggeli (szárított kenyér, vaj, lekvár, gyenge kávé) és alapos fejtágítás után a hátizsákok és alatvalóik újra a GR 11-en vonulnak nyugat felé. A táj igen kietlen, erős napsütés, szinte alig találkozunk emberekkel. Remetéknek…..
Folytatjuk, ahol abbahagytuk pireneusokbéli vándorlásaink naplószerű megéneklését. Talán kicsit szárazzá teheti a beszámolót a sok földrajzi név és egyéb technikai részletek, de ezzel az esetleg arratévedő  potenciális hegyjárók dolgát szeretnénk könnyebbé tenni. Mi…..
Hegyimanó Gründölés előtt... 2008.08.24 09:12:00
 Blogot kezdeni könnyű elhatározás. Nekünk sem volt nehéz. Blogot írni viszont már nehezebb, a hegymászáshoz hasonlóan kitartás és szenvedély kell hozzá. Másképpen elkopik.  Most teszünk egy próbát... Miről akar szólni ez a hegyiblog? Az alábbi sorok talán választ…..
MelecskeÁkos 2008.09.07 16:05:34
Egy két napra kiruccani a Vadonba jó dolog. Egy ötnapos túra már fílinges. Két hétig hegyet-völgyet járni meg már majdnem egy új élet. Ennnyi idő alatt már kialakulnak a rutinok: ébredések, reggeli forró teák, cipőhúzás, esti táborállítás, satöbbi. A kaland elején a…..