Regisztráció Blogot indítok
Adatok
goaista

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Discovery Channel egyik legsikeresebb sorozata, az ötödik évadát nyáron befejező Halálos fogás, az alaszkai rákhalászok mindennapjait bemutató dokureality. A sorozat a magyar nézők számára is elérhető, a csatorna hetente három epizódot is műsorára tűz az USA-ban…..
 Glatz Ferenc, Surányi György, Vértes András - a Hármak, Akikre A Szocialisták Rábíznák Az Ország Szekerét. A Gyurcsány politikai hibernálását szolgáló konstruktív bizalmatlansági indítvány sikeréhez nem is kell túl sok: mindössze 192 + 1 szavazat a parlamentben (aztán…..
goaista 2009.03.27 00:18:52
x
goaista 2009.03.27 10:37:11
@Pelso..: Az a gond, hogy nincsen realiátása, hogy az szocialista párt, ami gyakorlatilag 7 év alatt ide juttatta a gazdaságot (ok, egy kis népszavazás segítségével), most támogatni fog egy válságkezelő programot.

Akárki, akármit mond, közgazdaságtani (és más) szempontból nehezen vitatható, hogy Bokros programja lenne most a legjobb közép és hosszú távon ennek az országnak (bár fájna), viszont jelen körülmények között ennek megvalósulásának nincsen semmi realitása.

Ezért bízom benne, hogy előrehozott választások lesznek minél előbb, és a Fidesz majd nagyon messzire dobja a Matolcsy György féle vitairatot (amit korábban belinkeltek itt nekem, tanulámányozásra), mert az számomra elég ijesztő, mint gazdasági program teljesen komolytalan.
goaista 2009.03.27 15:25:52
@Bummer: Nem tudom, hogy hány oldalt, meg milyen betűmérettel írt Bokros, de a benne foglalt állítások megalapozottak, a következtetések pedig tiszták. Ja igen, és kíméletlenül őszínte, és konkrétumokat ír, azt, hogy mit kellene csinálni. Nem csúsztat, nem ideologizál. Ja igen,és el lehet olvasni a tanulmányát, de én nem látom, hogy a Postáról bármit is írna benne.

www.es.hu/?view=doc;21945

Ami Matolcsy vitairatával a gondom, nagyon erősen ideologizált. Ennek megfelelően amikor a helyzetet vázolja fel, akkor több ponton nagyon erőset csúsztat, simán semmibe veszi a tényeket. Ezeket a tényeket pedig gyakran ideológiákkal helyettesíti.

És ami megbocsáthatatlan az az, hogy a fejlődés fő letéteményesének a kis és középvállalati szektor meglendülését tartja, de arról nem ír, hogy ezek a vállatok is képtelenek lesznek fejlődni addig, amig fojtogatja őket a magas adószint, a túl terebélyes állam. Nem derül ki, hogy milyen forrásokból lehetne ezeket az adókat drasztikusan csökkenteni, honnan kéne elvonni mindehez. Enélkül pedig számomra hiteltelen az egész.

Ami Bokros társadalomi programját illeti, nyilván van mit rajta csiszolni (ez nem is vitás), de az alapüzenet világos: Szakítsunk végre a Kádár-rendszer vívmányaival. Nézzünk szembe azzal, hgy nem az állambácsi fog gondoskodni rólunk, hanem magunkért vagyunk felelősek. Nincs ingyenes egészségügy, nincs ingyenes oktatás, nincsenek alanyi jogon járó juttatások, de ha dolgozol, akkor az állam nem fog az utadba állni.
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
goaista 2009.03.25 08:45:39
@Nádasi Balázs: na igen, mert mi az az ország vagyunk, amelyik nagyon büszke arra, hogy milyen sok zsenit adott a világnak.

arról már nem szeretünk beszélni, hogy, ezeknek a zseniknek kivétel nélkül nagyon messze kellett menekülni innen, hogy bármit is meg tudjanak valósítani.

és Bokros egész jól beleillik ebbe a képbe.
A Google webes alkalmazásait használó netezőket könnyebb becsapni (és ezzel hozzáférni accountjukhoz), mint eddig gondoltuk volna. Nincs más dolgunk, mint egy egyszerű frame injectionnel olyan oldalt mutatni a netezőnek, ami megszólalásig hasonlít (screenshot) a Google valamelyik…..
Tarka Magyar Sajtóközlemény 2008.10.06 11:08:00
"Tarka itt az ég és föld, sőt még az ember is, mert a magyar sehol sincs egyedül." Babits Mihály: A magyar jellemről (1939)  Örülünk, hogy a szombati kedvezőtlen időjárás ellenére több ezren vettek részt az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából megtartott…..
Kevés dolog van amit jobban utálunk a goánál. Persze ez nem igaz, mert sok dolog van amit utálunk, de a tetején biztos ott a goa is, mindegy. Szóval ezek a vad goások lemennek mezőre fesztiválra, és ott taposnak vagy egy hetet egy húzásra. Már jönnek a hasznos tanácsok, mint…..
goaista 2008.08.21 09:25:32
Érdekes kis vita, érintve is érzem magam, úgyhogy gyorsan beregisztráltam egy hozzászólás erejéig.

Mielőtt bármibe is belemerülnék.
Többször újraolvastam az alap-bejegyzést, és nem tudok mást gondolni róla, csak annyit, hogy nagyon OSTOBA. Pont. Alakilag is, de főképp tartalmilag. Tökéletesen alkalmas arra, hogy buta sztereotípiák alapján ellentéteket szítson olyan emberek között, akik egyébként vajmi keveset tudnak egymásról. Hmm.

Ráadásul mindezt úgy, hogy egy – egyébként magyar fórumokhoz mérten meglehetősen értelmes hangvételű - fórumról kiemelt egy buta bejegyzést, és ezzel meg is indokolta utálatát. LOL. Gyerünk már emberek, ugye Ti sem gondoljátok komolyan, hogy ez alapja lehet bármilyen értelmes vitának!? Szerintem találnánk a Subbán elhelyezett kommentek között olyat bőven, ami alapján gyorsan le lehetne vezetni, hogy „kevés dolgot utálok jobban mint a subbásokat „ (vagy subásokat? tényleg, őket is nagyon utálom).

Egyébként nagy élvezettel szoktam én is olvasni a Subbát, ember vagyok, imádok lemenni alpáriba, és fikázni, meg röhögni azon, hogy mekkora nagy seggfejek mások. Ebben az esetben viszont arra lettem figyelmes, hogy magamon kéne röhögnöm (amit bármikor szívesen megteszek), de…

1. A topic alapjául szolgáló Ozora fesztivál a „szívem csücske”.
2. Számomra értelmezhetetlen az itt nagy elánnal használt címke: „goás”. Vicc.
3. A drog témán mindig ott akadok el (le), hogy ki mit ért ’drog’ alatt??? Sorry…

Egyébként a topic alapjául szolgáló Ozora fesztivál pár dologban még hasonlít is a Subbához. Ellenkultúra, sokszínű közönséggel.
Drogok? Ugyan már. Ha lemegyek a deák téri aluljáróba, több drogfüggőt látok, mint Ozorán összesen. (Vagy akár említhetném a pekingi olimpia úszó/atlétika számait is…) Nem erről szól. De ha például azért mész oda, hogy a legelképesztőbb hobbidat gyakorold, amiért otthon max. hülyének néznek? Érezd otthon magad! Azért mész oda, hogy jókat freesbiezz? Király. Szeretsz jó vega kajákat enni? Ozora a te helyed. Szeretsz olyan figurákkal találkozni a világ minden tájáról, akiket egyébként csak a TV-ben látsz? Légy üdvözölve. Szereted az élőzenét? Gyere, és csinálj! A kedvenc foteledből szeretnél commenteket küldeni a Subba bejegyzéseire, miközben zsír zenéket hallgatsz? Mindenképp ott a helyed, garantáltan nagy sikert fogsz aratni.

Marilyn Te biztos sokat tudsz a spiritualitásról, de épp ezért azt is tudod, hogy ez egy nagyon szubjektív műfaj, nem szép dolog valakit ilyen alapon kiröhögni.

Végül néhány kép, hogy közvetlenül is tanulmányozhassátok a goásokat:
www.facebook.com/album.php?id=880295334&aid=145159#/album.php?page=1&aid=145159&id=880295334
Reméljük lesz jövőre is.

Aki ott érzi jól magát, az ott lesz, aki meg itt érzi jól magát, az pedig itt. És ez nagyon jól van így.