Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GJ.

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A matematikát és a logikát manapság kevésbé szerencséltetik a hóbortos világmegváltók és csodadoktorok, mint amennyire divatos dolog rákgyógyszereket, fogyasztó csodaszereket, vagy első- és másodfajú örökmozgókat előállítani, esetleg felfedezni nyelvünk és népünk sumer vagy sziriuszi gyökereit. A…..
GJ. 2021.11.10 12:15:52
@h734988: Kedves ismeretlen barátom! Nemrég újból elővettem a témát, már túltettem magam a személyemet ért sértéseken. Évtizedes inkubáció után is gy látom, az eredeti dolgozatomban nincs hiba. Csak jelezem, hogy írtam néhány választ mandrasnak. Egyszer majd felfedhetnéd magad, az email címemet ismered. GJ.
GJ. 2021.11.10 16:02:52
@mandras:
"hiszen ő nem a tanult tudománya egészét dobja sutba a bombasztikus (látszat)hatásért. Ami áltudományossá teszi a tevékenységét, az a világmegváltói hevület és a cáfolat-rezisztencia."

Kifogásolod a világmegváltói hevületemet. Ezzel több gond van.

1) Ha te még nem éreztél lelkesedést amiatt, mert rájöttél valami klassz dologra, akkor csak sajnálni tudlak, valami kimaradt az életedből.

2) Itt egy érvelési hibát látok: attól, hogy sok áltudósnak van világmegváltói hevülete, nem következik, hogy akinek világmegváltó hevülete van, az sáltudós. Ennek az érvelési hibának bizonyára ismerd a latin megnevezését, ezekben nagy vagy.

3) Az általad hőn imádott édenkertbéli szenteknek igencsak világmegváltó ambíciói voltak. Olvad csak el pl a Wikipedia angol nyelvű Cantor életrajzát. Itt egy magyarra fordított monda abból: "Cantor matematikai nézetei szorosan kapcsolódnak azok filozófiai és teológiai vonatkozásaihoz – az Abszolút Végtelent Istennel azonosította, és úgy vélte, hogy a transzfinit számokkal kapcsolatos munkáját közvetlenül Isten közölte vele, aki őt választotta arra, hogy fedje fel azokat a világnak." Máshol olvastam, hogy erről még a Vatikántól is kért egyetértő állásfoglalást. De Hilbert nevezetes paradicsomos mondása is egy önmagát nagy világmegváltónak tartó ember szavai. Csak nekik szabad?

4 )A motivációmat teljes egészében félreértelmezed. Azt akarod talán mondni, hogy csaló vagyok, aki maga sem hisz a dolgában, csak hírnevet akar magának? Tévedsz. Nekem az már megvan másol (2009-ben már bőven megvolt), de ha nem lenne, akkor is távol áll tőlem ez a stílus. Nem vagyok (látszat) hatás vadász. (Talán csak nem magadból indulsz?) Itt is fordított a helyzet: én rájöttem valamire, amit szeretnék közölni. Ha ebből nagy dobás lesz, az jó, de ha nem, az sem tragédia. Olvasd el figyelmesen az eredeti dolgozatomat, ne értelmezd félre, és olvasd el szintén a mostani, ide tett válaszaimat. Utóbbiakkal semmi újat nem akartam és nem is kellett mondanom, csak a félreértelmezéseidre mutattam rá.

Egyelőre nem cáfoltad a fő tézisemet, (=a Tétel_2) sem annak következményét.: "A ’Cantor levezetés’ a (*) ponton túl nem folytatható. A tankönyvek folytatják, így megsértik a (iii) korlátozási szabályt." Helyette másról beszéltél. A "cáfolat-rezisztencáim" csak akkor lenne bizonyított, ha cáfolatot is mondtál volna előtte. A melléérvelés nem cáfolat. Várom az egyik előző kérdéssoromra a válaszod.

Ide tartozik még az a másutt felvetett jogos kérdés, miért nem adom vagy adtam be már valami nagy folyóirathoz? Egyszerű a válasz: hazai pályán akartam először megméretni, hogy felvértezzem magam, mert nyilván nagy ellenállásra kell számítanom. Sok évre félre tettem a dolgot, most elővettem és vannak vele terveim. (Ennek érdekében pl. a nyár folyamán beszereztem 5 tankönyvet, hogy kitanuljam a téma tájszólását. Mellesleg: mindben +2 magyarban kivétel nélkül az a gondolatmenet van, amit én elemzek, a "szokásos" indirekt verzió.)

A te ellenérve(i)d igazából sokat segít(enek): ha csak ennyi, akkor nincs nagy gond. Ezt őszintén köszönöm neked.

Részemről kezdődhet a korrekt, szakmai párbeszéd. Bárki mással is.
GJ. 2021.11.11 22:15:13
@Amaranta:
Kedves Amaranta! Remélem, jól vagy így 11 év után. Köszönöm a hozzászólásaidat. Ez az utolsó szépen összefoglalja a "perpatvar" körülményeit. Tényekre és saját állításaira hivatkozva kimutattad benne mandras kamuzásait. Noha a te célod nyilván csak az "igazság kiderítése" volt, de ettől szegény gyorsan visszahúzódott a csigaházába. Ez kár, remélem előbújik majd.