Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy habituális vetélő naplója

11 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bejegyzésem a Japán kultúra gyász rituáléját mutatja be a vetélés és a meg nem született gyermekek kapcsán.A terhesség elvesztése, bár ritkán beszélnek róla nyilvánosan, világszerte érinti a szülőket. A vetélés, a halvaszülés,és az abortusz sokkal gyakoribbak,mint azt sokan gondolnánk. Sajnos az…..
Az első vetélést, ha nagyjából hasonlíthatatlanul - hasonlítani szeretném olyan, mint az első szerelmi csalódás, csak itt testileg is sérülünk. Az érzés azért hasonló mert azt hisszük, soha nem ér véget a fájdalom és soha nem lesz másik csak Ő akit elveszítettünk.Lényegében a vetélésben valóban…..
 Az egyik legnehezebb dolog, amit most megpróbálok:Segíteni azoknak, akik lehet most szembesülnek először a vetéléssel. Azoknak akik nem tudnak mit kezdeni az érzéseikkel amibe beletartozik az is, hogy kérdezni sem mernek. Sokszor a hallgatásba burkolódzunk, mert amikor mesélünk a minket ért…..
Sokat gondolkodom azon, hogy ha lehetne időutazásra menni én hova mennék és mit csinálnék?Vannak olyan kérdések is, hogy ha meghívhatnál magadhoz a múltból valakit ki lenne az? Mindig ugyanoda jutok akárhogy próbálom a kérdésre a válasz megadni, hogy magamra lennék kíváncsi a múltból. Magammal…..
Boldog és reményekkel teli új évet kívánok! A bejegyzés megtekintése az Instagramon @habitu4 által megosztott bejegyzés..
A férfiak általában azt mondják, hogy nem értik meg a nőket. Számtalan vicc és mém létezik arról, hogy a női viselkedés mögött mi is állhat, hogyan kell megfejteni a gyengébbik nem érzelmeit. Ez fordítottan is igaz, mi nők is tanuljuk és próbáljuk megérteni a férfiakat, hogy mit-miért…..
Egy habituális vetélő naplója 2021.12.29 09:31:24
@Csíki Pista: Mi is pont a "lesajnált" kilencvenes évek közeliek vagyunk a férjemmel - nem is lesajnáltak vagyunk, hanem inkább kicsit megkésett felvilágosultak :-) Az a gondolatod nagyon megfogott, személyes tapasztalatunk is, hogy mi is azt gondoljuk, hogy a meg nem született gyermekeinket kiválasztották az Ö seregébe.. A vallás máig nagyon megosztó tud lenne, viszont ha zuhan egy repülőgép mindenki imádkozik bármilyen vallása van vagy nincs - ha a gyermeked szívhangját keresik - és ha nem is találják a belső hit az erő bekapcsol mindenkiben. A legszebb ajándék pedig valóban elérkezett hozzátok! Amellyel erőt adtok azoknak is akik csak várnak még. Őszintén örülök amikor valahol valamilyen veszteség után gyermek születik. Legyen hosszú boldog és sikeres élte a csöppségnek, ő földi küldöttje égi gyermeketeknek!
Egy habituális vetélő naplója 2021.12.29 16:59:22
@a nagy hohohorgász: Köszönöm, hogy leírtad! Nem csak a sebeket tudja feltépni az írás bár igaz, hogy a valóságot nem változtatja meg. Hanem gyógyít is és emléket állít, én is ezért írok. Az meg tény, hogy semmivel nem lehetett jobban megbántani mint amikor valaki azt mondta, hogy neki bár abortusza volt tudja milyen mikor elveszít egy terhességet. Mondtam, hogy óriási a különbség vetélés és abortusz között- nekem vetélésem volt nem én hoztam döntést, semmit nem tehettem annak érdekében , hogy legyen folytatás. Mindent megtettem de nem volt elég, nem születhettek meg. Ilyenkor a szívem szakad meg, mikor hallom hány gyermeket ölnek meg hagynak el. Mindig dühös vagyok, hogy miért nem adta inkább gyermekmentő inkubátorba, örökbe, stb. De én ahogy más sem, nem tudom megváltani a világot pedig annyira szeretném én is. Pontosan ezért is ahogy mondtad ritkán gondolok ebbe bele és ha híradó van nem is nézem az erről szóló híreket. Egyéni védőpajzs a valóság ellen:)
Egy habituális vetélő naplója 2021.12.30 14:46:12
@a nagy hohohorgász: Azért is lehetett kevesebb a vetélés mert nem voltak még elérhetőek a terhességi tesztek, most túl korán is megtudjuk már,hogy terhesek vagyunk. Van olyan teszt ami már menstruáció előtt is mutatja a terhesség tényét, aztán a pozitív teszt ellenére nem lesz jó a vége. Késve egy menstruációval vége mindennek még orvosig sem jut az ember, de már tudja, hogy korai vetélés volt. Ha nem lett volna terhességi teszt észre sem veszi. Ez elég gyakori, régen ezekre nem derült fény, mivel nem volt háztartásban elérhető teszt. Ezeknek a modern teszteknek ez is a hátránya. Másként álltak persze a vetéléshez pl. nagyszüleim is, az ő idejükben olyan magas volt a gyerekhalandóság, hogy szó szerint minél több gyereket igyekeztek szülni, hogy legalább egy- kettő megélje a felnőtté válást. Bármilyen kegyetlen dolog ezt így leíni. Ettől még önmagában aki átéli bármely formáját a veszteségnek nyilván nem könnyebb.
Sokat olvasgattam meddőség témában, amíg babára vártunk. Még most is sokszor meglátogatom a meddőségi csoportokat, amiknek tagja lettem, drukkolok a hozzánk hasonlóknak. Én nagyon hasznosnak találtam ezeket, segítettek előrelépni, a megoldást keresni a problémáinkra. Hányszor leírták: 40 %-ban női,…..
FILMEK   Seregély A nő, aki egy veszteség után igyekszik talpra állni, harcban áll a kertjét bitorló harcias madárral – és férjével, aki nehezen találja a kiutat a sötétségből. Pieces of women -  Mundruczó Kornél első angol nyelvű rendezése, emiatt is különleges…..
Az ember mindig fél az ismeretlentől, semmi sem lehet a komfortzónán kívül mint valami amivel azelőtt nem találkoztunk.Ahogy a születést úgy a vetélést is övezi egyféle “ mítosz” amit csak azok tudnak teljesen megérteni akik átélték. Miután az első terhességem megszakadt, a nőgyógyászom a…..
1. állomás a TAGADÁS és IZOLÁCIÓ Az én történetemben mielőtt kiderült a missed abortion diagnózisa, mindig volt egy hét reményünk. Ugyanis ennyit várt a nőgyógyász, hogy végleg kimondja, hogy ez a terhességem sem sikerült. Utólag azt érzem ez az egy hét kellett mindig, hogy megfelelően…..
Sokszor és sokat gondolkoztam rajta, hogy megírjam-e valaha életünk öt legszomorúbb történetét amely a korai vetéléshez kapcsolódnak. Sajnos jelen pillanatban még mindig nem tudok happy end- befejezést írni a történetünkhöz, így aki arra számít, nem fogja megtalálni…Olyannyira, hogy blogom…..
“Ismétlődő („habituális”) vetélésről akkor beszélünk, ha legalább 3 vetélés (36 éves kor felett legalább 2 vetélés) történik. A gyakoribb okok között szerepelnek genetikai-, hormonális-, anyagcserezavarok, a méh anatómiai eltérései, fertőzések, környezeti hatások, foglalkozási okok,…..