Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Z@ki

61 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fogalmam sincs, hol találkoztam először ezzel az ételszörnnyel, talán az egyik maratoni Piterest kirándulás alkalmával, de ahhh...szerelem volt első látásra, úgyhogy másnap már ott is díszelgett a család asztalán egy nem kifejezetten autentikus poutine, viszont úgy betoltuk az egészet, hogy csak nna…..
Pár napja nagyon szerették a Nerdblog-olvasók az Alien-nap alkalmából összeguberált, 20 vérgagyi ghánai moziplakátot bemutató posztomat - úgyhogy most közkívánatra itt a folytatás! Az afrikai naiv poszterfestők csodálatos képi világa ugyanis kimeríthetetlen aranybánya! Ezekhez a képekhez képest…..
KitchenPorno Undortészta 2015.05.20 06:30:00
Réges-régen, mikor még betárcsázós volt az internet leltem ezt a receptet. Egyetemista koromban hónap végén, mikor nem maradt sok pénzem, sokszor mentett meg az éhhaláltól. Aztán akkor is sokat segített mikor barátoknak kellett főzni, de még azt hittem, hogy főzni nem tudok. Már…..
Z@ki 2015.05.21 16:50:25
@thomasbeard: Soha nem gondoltam volna, hogy bárki olvassa azt a blogot, azt meg pláne nem, hogy 9-10 év múlva újra felbukkan ez a recept. :))
Valóban egy jó és olcsó recept, bár a neve nem túl bizalomgerjesztő...
(Mondjuk a "leányzó" elnevezés kicsit fura...)
Lámaszeme Új Popeye rajzfilm 2015.04.25 11:00:00
Nem hittem, hogy ezt is újra dolgozzák, de úgy néz ki ez növekvő tendencia a régi meséknél/filmeknél! ..
Ahogy írtam már régebben, 1982-ben a gyár csődvédelme alatt több Delorean került Szaúd Arábiába, Dubaiba és a környező országokba. Nem ismétlem magam, a fenti linken minden történelmi információ megvan. Ezeknek az autóknak a sorsa jobbára ismeretlen, bár több is előkerült. A sokfelé látható Desert…..
Legutóbb megint sikerült megfejteni a Játékvadászat rovat feladványát, de nincs megállás, máris itt a következő olvasó, aki régi kedvencét keresi. Ferencnek hívják, át is adom neki a szót: A játék egy platformer, melyben hóemberek voltak a főhősök. Talán négyen voltak…..
Miután kitört az emberek és sárkányok között a béke, Hablaty (Jay Baruchel) és Fogatlan felfedezetlen területeken keresnek maguknak kalandot, és hamarosan egy újabb (nagyobb) háborúban találják magukat, mi több, a Hablaty-família egy rég nem látott családtaggal is kiegészül.…..
Z@ki 2013.12.20 11:58:41
A "tőgyfejés" már a sorozattal beindult:
www.imdb.com/title/tt2325846/
De tény, hogy minden egyes része imádnivaló!
Egyes amerikai filmtörténészek szerint "minden idők legnagyobb, el nem készült filmje" címet egyértelműen Stanley Kubrick Napoleonja viseli. Több éves tervezgetés, kutatómunka, forgatókönyv, vázlatok, de kész mozi helyett mindössze egy vaskos kötet maradt az utókorra, benne…..
Emlékszünk még a C64-játékok töltéskor látható képernyőire? Többnyire nagyon szép állóképek voltak, egyes töltőképernyők élő személyt próbáltak 160*200 pixelben megfogni. Di-gi-ta-li-zált – suttogtuk akkoriban elhűlten, amikor például az Ocean játékában megjelent…..
Z@ki 2012.09.12 13:08:30
@csubakkapákó: A képen Donkey Kong szerepel.
A játék amire te gondolsz a Bop 'N Rumble:
www.youtube.com/watch?v=sKJC2k38Q5w
Z@ki 2012.09.12 14:21:43
@csubakkapákó: Van egy DOS-os változata is, csak ott a neve Bad Street Brawler.
Innen tölthető:
www.abandonia.com/en/games/3262/Bad+Street+Brawler.html
Z@ki 2012.09.12 14:40:57
@csubakkapákó: Ha viszont a Donkey Kongra gondoltál, akkor abból van online játszható is:
www.gracecentered.com/donkey_kong_online_game.htm
Az előző posztban szereplő mondatok forrásai: A városban kilencvenezren laknak, nagyjából annyian, mint az Indiana állambeli Terre Haute-ban, csak éppen a közegészségügyre fordítanak sokkal kevesebbet. Richard Condon: A mandzsúriai jelölt Hallottunk Róma szabados…..
Elindult pár éve egy játék, amit itthon a könyves blog karolt fel: 1. Ragadd meg a hozzád eső legközelebbi könyvet!2. Csapd fel a könyvet a 23. oldalon!3. Keresd ki az ötödik mondatot!4. Tedd közzé a szöveget az oldaladon ezekkel az instrukciókkal együtt! Hát én ezt most…..
Z@ki 2012.07.03 13:32:18
@Fedor: Hopp! Talán találtam még egyet:
Arthur C. Clarke: Mesék a Földről - "Az út a tengerhez" című novella.
Z@ki 2012.07.03 13:37:37
@Fedor: És még egy:
Walter Isaacson: Steve Jobs életrajza
Z@ki 2012.07.03 14:11:14
"Kalandjátékok: a stílus, ami mára csak az emlékekben, az álmokban és Németországban létezik" - Tim Schafer márpedig tudja, miről beszél, hiszen tettestársaival ő követte el a kilencvenes évek elején minden idők legjobb kalandjátékait. Nevéhez fűződik a LucasArts…..
Z@ki 2012.02.10 12:32:34
@devDavid: Nézd meg ezt is: (Szerintem a projekted beleférne a Video/Web kategóriába.)

www.indiegogo.com
Na, így jár az ember, ha felelőtlen ígéreteket tesz, mint én az előző posztban. Jelentem, nem tűntem el, csak a hétköznapok a fejemre nőttek.Hamarosan jelentkezem...
Pénteken voltam egy pár éjszakai felvételt készíteni, amik első blikkre elég jól sikerültek, de erről talán majd holnap bővebben, mert hétvégén elhúzódott az idő, így nem sikerült elvégeznem az utólagos simításokat ezeken a képeken. Így ma egy "kényszerposzttal" fogtok…..
A Belvárosban kocogó Hugh Jackman rövid idő alatt elterjedt a honi neten, de még szellemesebb párja kevesebb figyelmet kapott. Pedig azt is Budapesten forgatták, igaz jóval nehezebben azonosítható környezetben, a Hármashatár-hegyen. (Tipp: Sadia, kösz!) FRISSÍTVE: Mint arra kisscolos…..
Az előző posztban elkövetett gyalázatos ételfotózás kompenzálásaként, kénytelen voltam újabb foodográfiára vetemedni, csak most már jobban felkészülve (és alkohol nélkül). Nem hagyott nyugodni, hogy nem sikerült normális képet készítenem egy nyamvadt süteményről, így…..
Hát a tegnapi estét se így terveztem, de mit tehet az ember, ha az akaratánál nagyobb erők működnek a háttérben? Történt ugyanis, hogy munkából hazafelé menet, egyik ismerősöm felhívott valami mondvacsinált indokkal ("Figyu, 2 hetes a fogkefém. Nem iszunk erre egy sört?"), hogy…..
RAW vagy JPEG? Néhány fotósnak elég ezt a kérdést feltenni, és vérszemet kapva elkezd az egyik vagy a másik mellett akár habzó szájjal kiállni, illetve az általa nem preferált formátumot kritizálni. Tisztára mint az örök Linux vs. Windows (vs. MacOSX) kérdés. Én RAWban…..
Z@ki 2012.01.26 15:22:59
@Col.Napalm: Az off miatt egyáltalán nem haragszom, sőt! Megtisztelsz vele.
  Merl Antal György Indafotó: http://indafoto.hu/lamerle   Blog:         http://lamerleelremal.blogspot.com/ Kedvelt képei Civilben” mivel foglalkozol? Gondnokként dolgozom Újpesten egy társasházban.   Mi volt az első saját…..
Az oldalbordám hétvégére hazautazott a szüleihez, így ez a hirtelen jött szabadság tökéletes lesz egy kis éjszakai kiruccanásra, most, hogy nem kell meló után hazarohannom. Úgyhogy a holnapi nap folyamán két dolgot gondoltam, hogy mindenképpen lencsevégre kapok esti fényben. Az…..
A mai napra megint csak egy kínzó kérdés jutott, miszerint milyen mértékben szabad a fotóinkat manipulálni? Csak a színeket korrigáljuk, vagy tüntessük el az oda nem illő tárgyakat, esetleg helyezhetünk oda más dolgokat is? Mikortól válik a dolog mesterkélté, csúszik át a…..
Z@ki 2012.01.25 10:30:15
@ElDavid: No igen. A legjobb példa arra, hogy már az ember eleve úgy fotóz, hogy abból grafika lesz, talán Bán Sarolta képei. Egyszerűen varázslatosak, valamint az összes tárgyat, amelyet a grafikáihoz felhasznál maga fotózza.
www.saroltaban.com/
Sajnos a tegnapi nap folyamán, bármennyire is szerettem volna, nem sikerült eljutnom itthonról sehova, hogy "lőhessek" egy párat, így a mai poszt megint csak egy ajánló lesz, ahelyett, hogy már végre érdemi munkát mutatnék be. Mivel az előző bejegyzésben a Photoshopról (és a…..
A mai nap ismét egy apró technikát szeretnék megmutatni, melyet a Youtube-on való bogarászásom közben fedeztem fel, és a hozzám hasonló kezdő fotós is sikerélményekkel gazdagodhat, mert pofás kis képeket lehet létrehozni, melynek csak a fantáziánk (és az otthon fellelhető…..
Z@ki 2012.01.19 19:46:04
@ElDavid: Igen, a fényfestés javarészt valóban más technikát takar. Ez mondhatni annak egy "mellékterméke". De szerintem sokkal ízlésesebb képek készíthetőek így, mintha bele világítanánk a lencsébe, miközben felírjuk a levegőbe, hogy "LOVE", vagy bármi más.
Ideális esetben (hétvége):- Ma még nem fotóztál semmit. Nem szeretnél azzal foglalkozni, amíg én megfőzöm az ebédet?Valóságban:- Már megint azzal a sz*rral foglalkozol, ahelyett, hogy valami értelmes dolgot csinálnál? Ideális esetben (születésnap/névnap/karácsony előtt):-…..
Z@ki 2012.01.19 19:43:19
@vlm_: Lehet, hogy a végén lévő szöveget az alábbira kellene módosítani:
"Az írás szereplői kitalált személyek. Bármilyen egyezés a valósággal pusztán a véletlen műve.

(Egyébként a hivatkozás a blogodra a neved mellett el van gépelve. Gondoltam szólok.)
Oké, ez zseniális (több tumblr-oldalon is belefutottam, sajnos az eredeti forrást egyelőre nem tudtam kideríteni.). Adott egy pohár, ami félig tele. Vagy félig üres. Vagy egészen tele van, ha az Obsidian mondja. Vagy a vizet húsz dollárért lehet letölteni dlc-ként, ha a pohár az…..