Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borosnyai Előd

4 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ferenc pápa egy kézzel írott, spanyol nyelvű levélben válaszolt az LMBTQ emberek lelkigondozásával foglalkozó James Martin jezsuita atya három kérdésére. Május 5-én James Martin atya spanyol nyelvű levelet írt a Szentatyának, amelyben megkérdezte, hajlandó lenne-e válaszolni néhány olyan…..
Borosnyai Előd 2022.05.12 12:27:55
@Jozef Pockna: Nyilván a kommunizmus és a szocializmus, esetleg a materializmus vagy az ateizmus mind mentes a hitalapú doktrínáktól, ezért hirdetik azt, hogy hagyd a vallást, higgy bennem és akkor olyan képzeteket alkotsz, mint amilyent te is írtál ide.
Borosnyai Előd 2022.05.12 16:35:58
@11110000: Mondjuk addig míg Jézust mesealaknak minősítjük és Marxék ideológiáját pedig valóságalapúnak szerintem kár is összehasonlítani a kettőt, mert csak valami felületes diskurzús lehet belőle. Egyébként az én véleményem az, hogy a keresztény tanítás és a marxizmus közt alapvető különbségek vannak. Például csak egy néhány: a marxizmus osztályharcot hirdetett, a kereszténység megváltást. Vagy még egy: a kereszténység nem akarja felszámolni a társadalmi egyenlőtlenséget - mert hát az üdvösséghez nem szükséges társadalmi egyenlőség, mivel az egy transzcendens, metafizikai (ezen fogalmakhoz ajánlom az indexen ma megjelent James Orr interjút, amely szerintem kiváló iránytű materialistáknak kitekinteni saját világképükből) valóságot definiál, míg a marxizmus, kommunizmus és hasonló csodák háborún, harcon, forradalmon vagyis egy másik élő ember megsemmisítésén, kisemmizésén (rögtön két parancsolatot is megszegve a tízből) keresztül vizionál társadalmi igazságosságot. Az hogy Jézus szociálisan érzékeny volt - ugyanis a szegénység állapota mégiscsak az ember kiszolgáltatottságáról szól és nagyon jól példázza azt is, hogy például spirituálisan Isten nélkül milyen szerény körülmények közt létezik mondjuk a lélek, tehát nélkülöz - nem tévesztendő össze azzal, hogy legyen mindenki egyenlő, a szegény a gazdaggal, mert az igazságos, mondjuk egyfajta emberi elgondolás szerint. Sőt az Újszövetséget ha elolvassuk, abban egész szépen kifejti, mondjuk Pál apostol, hogy a keresztények az adott társadalmi rendet próbálják elfogadni és ne ők legyenek esetleg az első forradalmárok, mivel reménységük nem e világi körülményekre vonatkozik. Az se tévesszen meg, hogy a keresztény jó cselekedet, mely a szegények, elesettek és bajban lévők megsegítésére is fókuszál, nem szociális alapú elgondolás, hanem szeretet alapú, azért teszek jót, mert szeretem a másik embert.
Orbán Viktor vasárnapra virradóra hétmérföldes csizmáját kisuvickolta és úgy rálépett azzal a gyurcsányféle moslékkoalíció szesztől vöröslő nyakára, hogy azok menten kipurcantak a nehéz lábbeli pressziója alatt és csak annyira tellett utolsó szusszantásuk kileheléséből, hogy még egyszer utoljára…..
Borosnyai Előd 2022.04.06 12:25:33
@Nancsibacsi: Szia Uram! Gombákról szó sem esett, ha valaki öndefinícióként saját magát vagy másokat legombáz, azt teljesen felesleges másokra fognia, úgysem lesz igaz. Másrészről attól mert te mélyen egyetértesz valamivel vagy valakikkel, ne gondold azt, hogy az egyetértésedet nem használhatják fel tisztességtelen célok elérésére. Ezt úgy is szokták mondani, hogy hülyét csinálnak belőled. Persze ilyenkor nem magadtól vagy hülye, de attól még hülyének tűnhetsz, ezt pedig azért érdemes lenne belátni.
Borosnyai Előd 2022.04.06 12:39:09
@a nagy hohohorgász: Igen. de ettől ez még igencsak olcsó igazság :)
Borosnyai Előd 2022.04.06 17:07:34
@Nancsibacsi: Nem bocsátkoznék hatalomtechnikai kérdésekbe, arra rengeteg fórum és elhivatott személy van. Annyit viszont tudok, hogy van különbség véleményformálás és reakció között, pontosan a célzat tekintetében, ezért ne keverjük a kettőt. Egyébként valami hasonlót mondott Ungár Péter is nem rég, hogy ők most a saját értelmiségük áldozatai lettek. Ez igen, profi hárítás és biztos van aki tényleg beveszi. Viszont, ha ez tényleg így van, akkor valóban pocsék politikusok lehetnek, mert ha egy politikus csak egy kis csoportra tud figyelni, a széles tömegeket figyelmen kívül hagyva, akkor az régen rossz. Ugyanakkor a baloldal tisztességtelensége vagy alkalmatlansága abszolút nem mentség a másik oldal tisztességtelenségére vagy alkalmatlanságára, ami most már szerintem túl is nőtte a baloldalét, legalábbis sokkal aktuálisabb, függetlenül a választási eredménytől. Erre mondom azt, hogy a kétharmaddal érvelni az igazság igencsak olcsó és felületes hangoztatása, hiszen - csak egy példa - az igencsak jelentős mértékű korrupció továbbra is velünk marad, hiszen nincs ki megoldja ezt a problémát - nehogy már a káposztacsősz kecskétől várjuk majd, hogy ne lakmározzon a káposztából, pontosan egy jó nagy káposztaföld közepén. Igaz az is, hogyha a büszke magyarok ennyire manipulálhatók, akkor éppen elég nagy baj lehet a fejekben - de ez nem állítás, ez maximum feltételezés, válaszul arra, amit írtál. Na már most mások mentális képességeire miért nekem vagy bárki másnak - egyénileg - kell tekintettel lennie, főleg úgy, hogy mindenki kikéri magának, hogy ő független, gondolkodásra és elmés meglátásokra alkalmas entitás, sőt esetleg még okosabb is másoknál. Ha én írok valamit, akkor azzal kapcsolatban érdemi beszélgetést szívesen folytatok, de az érzelmi alapú száj- és klaviatúrakaratét semmilyen tekintetben nem tudom figyelembe venni, ahogy olyan meglátással sem tudok mit kezdeni, hogy ne írd le, vagy ne mondd el azt, amit gondolsz. Szívből remélem, hogy a demokrácia és szólásszabadság látszatát még megőrízhetjük egy darabig.
Azért kicsi, mert kár lenne a múltba révedve részletekbe bocsátkozni, amúgy is csupán variációkat látnánk egy témára és a jelen pillanatnyilag izgalmasabb, mint a közelmúlt, mégpedig nem csak az általános igazságok szintéjén. A magyar politikai élet sekélyes és zűrzavaros. Igazából ott tartunk,…..
Ha valaki már nagyon megunta a közélet főcsapásán való andalgást és a széles szellemi promenád egyik elágazóján arra bátorkodik, hogy szűkebb utcák fele veszi az irányt akkor sem árt az óvatosság. A magyar közélet hisztérikus szeméremdombjain olyan észbontók ücsörögnek, mint Vágvölgyi Gergely. Igen,…..
Schmidt Mária nyílt levele Sólyom Lászlóhoz „…és odahelyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék az élet fájához vezető utat” (Ter. 3,24) és Schmidt Máriát a Terror Háza elé… Az örökérvényű igazságok időszerűségbe áthajló mulandóságai…..