Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neandervölgyi

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
neandervölgyi 2009.04.12 22:52:07
@Tóta W. Árpád:
"....hogy a kereszténység tényállításai, miszerint van isten, pontosan egy darab isten van, az jó, egy fia van stb, helytálló-e, esetleg szimbóluma valaminek, meditációs segédeszköz vagy simán vándormese."

épp erre mondom, hogy még csak ez sem a lényeg a kereszténységben, vagyis rossz oldalról közelíted meg a dolgot, és így pont nem fogsz semmi lényegeset megtudni (már ha tényleg a lényeg érdekel). Egy hasonlattal szólva, tanumányozhatsz egy autót kívülről hogy milyen a színe, mennyire áramvonalas stb, de ebből még nem fogod megtudni, hogyan működik a motorja.
neandervölgyi 2009.04.12 23:09:54
@Tóta W. Árpád:
hát most röhögni fogsz, mert ezt nem én mondom, hanem Jézust mondta, amikor nagyobb hitet láttot egy pogányban, mint a saját követői között (pontosan idézni nem tudom, csak hogy valahol az újszövetségben van):
... mondom nektek, hogy sokan fognak jönni a pogányok közül (mármint hozzá a mennybe)

(apropó, olvasod az újszövetséget? csak mert az egész valahol onnan indult ki)
neandervölgyi 2009.04.13 11:14:24
@Pantagruel:

Úgy látom tájékozott vagy, csak éppen nem látsz tovább az orrodnál.

Például Jézusról elég meredek azt mondani, hogy rasszista meg idegengyűlölő volt, hiszen éppen azt hirdette, hogy szeressétek ellenségeiteket stb, vagyis teljesen új gondolatvilágot hozott.

Amiket mondott példákat és hasonlatokat, azokat meg meg kéne ám érteni. Szerinted mit jelent az, hogy ne menjetek a pogányok útjára? Mert szerintem pont nem azt amit te mondasz.
Mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket kívánunk! Sziasztok!  Látom mindenki mennyit nyüglődik az álláskereséssel és én is szaporítom ezek számát.  Már azt nem is említem, hogy mennyi helyre pályáztam, inkább arról írnék, hogy miért van az, hogy ha van interjú és…..
 Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi személy, létezése nem bizonyítható, az…..
Az ingatlanba való befektetést (tehát azt, amikor nem saját célra vesszük, "lakni", hanem más számára bérbe adni) régóta nem tartom helyesnek, de az utóbbi években tovább romlott a véleményem róla.Ennek három fő oka van:1. 2008. januárjában megváltozott…..
neandervölgyi 2009.03.21 08:25:28
@Modigliani:

"egyszerűen nem értik egy globális, szinte percenként átárazódó és szinte évente egyre bonyolultabbá váló új piac szabályait, amit nevezetesen pénz-és tőkepiacnak hívunk. "

kinek is van arra ideje, hogy elmélyüljön ezekben?
annak aki valóban dolgozik, és tfh valódi értéket termel, nem biztos hogy marad ideje ilyesmire, egyáltalán hogy átlássa ezeket a dolgokat, mielőtt kezdene valamit. Vedd észre, hogy nem mindenki közgazdász eleve (ha mindenki az volna, akkor nem volna aki termeljen is, vagyis éppen nem volna szükség közgazdászokra...)

"ez a pénzpiac nem valós teljesítményékre épül, mert fizikailag nem termelnek semmit, és csak egy illúzió egy egész, ő nem is érti ennek a pontos működését... Na most, ha ez így lenne, egy illúzió megroppanása hogyan dönthetné romba a világgazdaságot (mondjuk a cirkuszipart kivéve?:D:D"

Hát épp ez az, hogy nagyon is képes lerántani a valódi gazdaságot is, hiszen arra épül, és ezek visszafele is összefonódnak (az más kérdés, hogy a valódi gazdaság is éppen eléggé egy fölfújt lufi inkább ma már...)
Az európai bronzkor egyik legjellemzőbb régészeti jelenségét azok a változatos összetételű, sokszor kiemelkedő minőségű tárgyakat magukba foglaló bronzkincsek alkotják, amelyeket egykori elrejtőik föld alá, sziklahasadékok üregeibe, mocsarak mélyére, folyók és tavak…..
neandervölgyi 2009.03.13 00:31:19
@janos777:
nahát ha ez az ország öröksége, akkor csináljon érte valamit az ország. Ja hogy nem csinál semmit. Mer ahhoz pénz kéne mi? Hátakkkor csak legyen azé aki megtalálja!
 Téged beszerveztek már?Na nem abba a hálózatba, hanem egy másikba, amelyik vásárlással kíván gazdaggá tenni. Én marha eddig azt hittem, a vásárlással, különösen az egyre több vásárlással csak költeni lehet a pénzt, most a napokban megtudtam: a frászt! Elavult, az idők…..
tanárnőkategória -unikális formája az értelmiségiprostituláltnak. Szociológiailag feltáratlan, mint a nőnemű pedofilek esetei is. A szemléltetésül előadott történet valódi, megtörtént, íme: Vidéki, falusi tantestületben két jóbarátnő összejött az egyik kollágával, a…..
 Az elmúlt napok híre volt, hogy összesen 80 millió forintot osztanak ki ötszáz embernek az Oktatási és Kulturális Minisztériumban, ez fejenként 100 ezer forintos adóköteles szociális juttatást és 40 ezer forintnyi utalványt jelent számukra. További 10 millió forintot…..
neandervölgyi 2008.11.20 22:44:37
          Tegnap este szerencsénk volt részt venni az egyik legígéretesebb kezdeményezésen, ami jelen pillanatban Magyarországon fut és ami a tehetséges fiatalok által kreált projekteket finanszíroz illetve szponzorál. Idén az…..
neandervölgyi 2008.11.20 22:36:47
Tisztázzunk valamit: az MSZP-SZDSZ sohasem volt kapitalista. Sem "neoliberális", (mi a fene lenne az? Pinochet tábornok és a chicagoi fiúk? Ugyan már!), sem semmiféle értelemben nem kapitalista. 1. Az MSZP-SZDSZ kétféle gazdaságpolitikát ismer: a) a szocdem (Megyó): adóztat…..
Olyan országban élek, ahol megtörténhet, hogy éjszaka felgyújtják a házamat és lelőnek, olyan országban élek, ahol agyonverhetnek, ha az autóm elé ugrik egy gyerek az országúton, olyan országban élek, ahol a nyitott ablakomon kővel dobhatják fejbe a tízéves lányomat, olyan…..
Ez egy nagyon aranyos történet vasárnapra, a fiú annyira izgul, hogy teljesen totálkárosan érkezik a randevúra, és nem is csodálkozik, hogy nem jön össze.Halihó,egy számomra vicces régi sztorival próbálnék beállni a sorba, ontopic-határeset, de talán még belefér.Még a…..
Most erre mit mondjak? Végülis jól végződött a történet, a lány követte a szakítósok tíz pontját, megmondta mi a gond, majd lelécelt. Távirányító? De most komolyan?A képeket a héten a Yummie-ról lopjukSziasztok!Ez nem annyira szakítós sztori, mert nem volt köztünk igazán…..
Huba barátunk tisztázó postja régen volt, indokolt hát, hogy újfent körmére nézzünk a témának. Annál is inkább, mivel a monorierdői tragédia kapcsán a minimális empátiára is képtelen (mondjuk ilyet ismerünk még) szélsőjobb a kuruc vezényletével megint elkezdte skandálni…..
Vannak lányok, akik hisznek a szemüknek, pedig nem szabadna. A 36 éves férfi, aki mutatóujjal mos fogat, az eleve gyanús. Ohh helló mindenkinek! Szóval az én kálváriám már nagyon régen elkezdődött, de most kezd egyre jobban bedurvulni. Elkezdeném a legutolsóval, mert arra…..
autózz! A KRESZ és a valóság 2008.09.14 07:15:00
Gábor alábbi levelében álmodozik arról, hogy mi lenne ha a KRESZ szabályai fednék a valóságot. Merthogy nem így van. Szerinte egy friss jogsis halálra van ítélve ha a nagy könyv szerint cselekszik, de egy idegösszeomlás minimum dukál. Vajon mért írja át az élet a paragrafusokat…..
A nyár úgy látszik mindenkiből kihoz valamit. Ideje lenne elgondolkozni azon, hogy kiről miféle jellemrajzot ad egy balzsamos éjszaka és egy nyitott ablak kombinációja. Nem tudjuk, mi mit tennénk ha egy bagzó szomszéd mellé rakott volna a Mindenható, de biztosan megpróbálnánk…..
  Mikor számít két gyerek egynek, legális-e a diszkontáras ülésmagasító - kérdések a gyermekülésről. Vélemények az azonos című cikkünkről...