Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SternerRegnix

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júniusban a hónap témája természetesen az E3 helyetti mindenféle rendezvények felhozatala volt, erről csináltunk is egy külön adást. De enélkül is bőven összejött egy Checkpoint Now-ra való anyag, mert akart még pár tucat érdekes hír a hónapban. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk,…..
SternerRegnix 2023.07.17 15:11:54
Elhangzik a kérdés, hogy kit zavar Magyarországon, hogy két azonos nemű ember szereti egymást?
Nos elárulom, hogy (néhány szélsőségestől eltekintve, akik a világon mindenhol megtalálhatóak) senkit sem zavar, nagyon is elfogadó egy nép vagyunk. Kutyát nem zavarja, hogy melyik politikus vagy melyik művész milyen nemhez vonzódik, minket az érdekel, hogy a dolgát jól végezze el.
Maga a szeretet egy érzés, amit a jog nem tud és nem is akart befolyásolni. Legalábbis nálunk (Rákosi elvtárs volt talán az utolsó, aki ezzel próbálkozott), mert ugye voltak (pl: Hollandia) és vannak (pl: arab világ) olyan országok jelenleg is ahol halállal büntetendő bűncselekményként kezelték/kezelik. Igaz ott sem az érzelmeket büntetik igazából, hanem magát a szexuális tevékenységet. Tehát, teljesen nevetséges bármilyen jogi korlátozást belelátni az emberek érzelmi életébe.

Viszont nem tudom ennek mi köze van a házassághoz, ami egy jópár ezer éves intézmény, mely egy férfi és egy nő között köthető vallási és vagy polgári "szerződés".
Mivel a házasság a család alapja, ezután a következő lépés a gyermek vállalás szokott lenni, mivel ennek a szövetségnek fontos eleme, hogy a következő generáció utánpótlásáról gondoskodjon. Ehhez pedig egy apa és egy anya szükségeltetik.
Ehhez nem muszáj kereszténynek lenni, ilyen a biológia. Egyszerűen így lettünk megteremtve.

Érdekes, de csak azért mert vannak cukorbetegek, mégsem tiltották be sehol a cukor használatát, egyszerűen ilyen amikor a kevesek igényét felülírja a többségé, ezt hívják "normalitásnak". Ennyi erővel egy autóversenyző is mondhatná, hogy ő 70-el is biztonságosan tud közlekedni a városban, ezért mindenkinek emeljék feljebb a sebességkorlátozást. Persze a társadalom igyekszik mindenkinek, olyan életet biztosítani amiben jól érezheti magát, de ez nem jelenti azt, hogy dobjuk félre hagyományainkat és a józanészt, mert az káoszhoz vezet. (Lásd paraolimpiával senkinek sincs gondja, míg a transznemű sportolók ellen egyre gyakoribb a tiltakozás) Ha mondjuk egy féllábú ember indulni akar egy futó versenyen, akkor nem fog az összes többi versenyző is mankóval futni a kedvéért.

Egyébként utánanéztem a világon 216 országból kb 30 olyan van jelenleg ahol az azonos nemű házasság engedélyezett, sok helyen csak az élettársi kapcsolatként való bejegyzés lehetséges. Megjegyzem szerintem ezt a magyar társadalom is hajlandóbb lenne elfogadni.
Ha nagyon szeretnének, akkor kitalálhatnának egy új fogalmat, ami arra utal, hogy két ember szereti egymást és együtt élnek stb, de jogi és vallási szempontból ez akkor sem lesz házasság. (pl élettársi kapcsolat elismerése itt is szóba kerülhetne)

Azt viszont végképp nem teljesen értem, hogy abból a hírből, hogy a Blizzard saját elhatározásból nem tartott több országban sem prideot egy videójátékban, onnan hogyan jutottunk el, egy azórbánazrósz rovathoz, pontosan milyen csorbát is szenvednek ezeknek az embereknek a jogaik? Nem házasodhatnak ez tisztasor, mint ahogy sok másik országban sem.
Vagy az a baj, hogy a gyerekeknek nem propagálhatják az ilyen tartalmakat, hát igen ez komoly aggályokat vet fel egyesekben, engem jobban aggaszt az, amikor az egyik Kanadai vagy USA pride-on kántálják, hogy "We are coming for your children".
Persze tudom, ez csak elszigetelt eset, és egyébként is ki lehet találni valami mentegető szöveget ezekre, hogy hát azt nem is úgy gondolták, ahogy én halandó ember értelmezem, pedig ha már magyarázkodni kell, akkor az már elég baj.
Persze a másik jól bevált megoldás a bal oldali független sajtó részéről, hogy mélyen hallgat az ilyen esetekről.

Hamár a keresztény értékeknél tartunk, megjegyzem, Budapesten volt pride, míg Párizsban ezt inkább nem merték megtartani, akkor most ki is került illusztris társaságba? Milyen ország az, ahol még egy utcai felvonulást sem mernek megtartani a nem keresztény többség miatt?
Politikai tartalmaknál elengedhetetlen lenne, hogy ne vakítson el egy egy személy elleni gyűlöletünk, hanem hideg fejjel tudjuk annak teljesítményét véleményezni. Általában egy vita, akkor megy át kiabálásba, ha az egyik félnek nincsenek érvei, ezért a hangjával próbál érvényt szerezni magának.

Ettől függetlenül továbbra is imádom mind két podcast-et, csak zavarnak a nem műsorba illő tartalmak.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
SternerRegnix 2023.01.02 15:15:39
Bocsánat, a nyaralás miatt a szokásosnál később tudtuk felvenni/megvágni az esedékes Now-t, de talán még azért nem romlott meg nagyon. Amúgy játékokban szegény, de hírekben gazdag hónap volt, szóval ezúttal sem maradtunk két óra alatt. (Aki nem tudná még: a Now az a podcast-spinoffunk, amiben mindig…..
SternerRegnix 2022.09.05 19:15:05
Azért a 24. percnél elhangzó párbeszéd elég komoly, utoljára Feri bácsitól, hallottam ilyen k*rv* országozást.
Persze tudom, ez csak egy szubjektív vélemény nyilvánítás volt a kontextusából kiemelve, de azért ha jobban elemezzük ezt a kontextust az sem sokat javít rajta.
Mondjuk ha megnézzük az időközben kijött GDP növekedési adatokat és inflációt, akkor mondhatjuk azt, hogy ez egy elfogadható fizetés emelés volt a képviselők részére.
Emiatt senki nem ment utcára, mellesleg nem láttam az ellenzéki sztár politikusoktól sem, hogy a földön fetrengve tiltakoznának, hogy az ő fizetésüket bizony ne emeljék meg...

Viszont íme néhány eset, amik miatt az utóbbi időben mondjuk valóban kinyílik a bicska az ország farzsebében:
- Kedvenc főpolgármesterünk Deepfake Klicskoval történő beszélgetésében például érdekes dolgok hangzottak el
- Tordai bácsi 150 milliós villája mely illegálisan került megépítésre (tudtommal ennyire azért nem keresnek jól a képviselők)
- Kedvenc ellenzékünk hány milliárd forintot is kapott az Egyesült államokból, miközben a külföldről történő pártfinanszírozás nem törvényes. Abból vajon hány képviselőt lehetett volna kifizetni, mégis elverték az egészet tollakra meg hűtőmágnesekre
Persze biztos maradt azért abból valami tejbe aprítani való is

Érdekes, hogy ezek a témák, mégsem kerülnek szóba sohasem egy videójátékos podcastekben.
Persze ez csak az én szubjektív véleményem, semmi objektivitás nincsen benne.

Külön kérném, hogy a műsoridőből egyetlen másodperc se menjen el, erre a kommentre való reakcióra!
Köszönöm szépen előre is, viszont továbbra is várom a témánál maradó tartalmakat, politikai dolgokat meg inkább hagyjuk meg a hozzáértőknek. Persze lehet mondani, hogy vagy megszokom, vagy kívül tágasabb, de a fenti véleménytől eltekintve én nagyon szeretem ezt a műsort, viszont az ilyen egyoldalú szubjektív véleményeket inkább kihagynám, mivel semmiköze a tematikához.

További boldog 2/3-ot kívánok mindenkinek!
Újra itt a Checkpoint Now - tudjátok, a podcast-spinoffunk, amiben mindig összefoglaljuk az előző hónap híreit. Egy hónapja, az akkori adás felvételekor még friss fejlemény volt az orosz-ukrán háború, de már akkor lehetett sejteni, hogy olyan krízisről van szó, ami az egész világra hatással lesz -…..
SternerRegnix 2022.04.11 18:03:49
@manson karcsi:
Jaj, de jó megint politizálhatunk a kedvenc videójáték podcastem alatt!

Valóban, Ukrajnában egy bohóc ül a kormánynál, akiről nehéz eldönteni, hogy melyik a jobb színészi alakítása, amikor a nemi szervével zongorázik, vagy amikor ukrajna elnökeként tetszeleg.
Ellenben a saját bohócaink szerintem sikerült ellenzékben tartani, tudja azokra gondolok, akiknek egyetlen programjuk az volt, hogy leváltják a kormányt, mert hogy az mindent rosszul csinál, mondják ezt azok akik vagy vérkomcsik, vagy korrupcióba keveredett bukott alakok, vagy karlendítősek, vagy csak simán összevissza beszélnek (ráadásul még titokbankon ukrajnával is egyeztetnek), vagy éppen gyurcsányok.
Na erre a bandára aztán érdemes lett volna szavazni, igaz?

És aztán mégis mi lett volna? Egyáltalán tudják ezek a nagy "kormányváltók" hogy kik kerültek volna hivatalba? Kész Zoltán például külügyminiszter lett volna, az az ember még azt sem tudja, hogy melyik bolygón él, nem hogy bármilyen tisztséget elláson.
Persze a muciológus matek szerint úgy kellett volna történnie, hogy a 6 párt együtt több szavazatot szerez, de ez sajnos nem jött össze... Soha ennyien nem szavaztak a kormányra, még a fővárosban is. Na most ezek a tények. Kell még valamit mondanom Karcsi?
Kellemetlen lehet a belpesti buborékban élőknek, amikor szembe jön a valóság. De ez természetesen csak az én szubjektív véleményem erről.

A plebs szót sajnos nem értem, biztos valami szleng, amit a magamfajta trágyával etetett sötét gombák nem érthetnek. Szerencsére nem nyelvészettel keresem a kenyeremet, hanem egy gyárban fogatlankodok és keresztrejtvényt is még csak a tévében láttam.

Ennyit erről a témáról, innentől szerintem maradjunk az oldal tematikájánál, ha kérhetem.
Köszönöm Előre is.