Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sátánjézus

91 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt nem szeretem Hamvas Bélában, hogy az általa negatívnak vagy legalábbis erősen pszeudoegzisztensnek, értékdeficitesnek tartott karaktereit egy gyerekrajz szintjén, teljes felszínességgel ábrázolva gyakorlatilag alájuk sorolja magát: meglévő értékeiket sehol sem mutatja be szépen, vagyis…..
Fölidézném, hogy egy bármennyire összefüggésbeli dolognak is mindig van egy mindentől független fundamentuma, és hogy a lélek mint a tűztövis: ágaival gyökeret ereszt. Ha az időn túlra, előbbre, kívülre, akkor mindig is onnan származott, akár több helyről is. A dolgok pozíciót, érvényt, rangot…..
Nagyon sok álláspontra a gyerekek az egyetlen, megdönthetetlen érv. A gyermekek jóllétével és nyomorával, boldogságával és kínjával lehet az emberek között nagyonsokmindent kizárólagosan alátámasztani. Mondok pár példát, anélkül, hogy eldönteném helyettetek, melyek a pozitív és melyek a negatív…..
A legőrültebb a legimponálóbb. A bűnre való képesség és képtelenség: melyik a felsőbbrendű? Azt gondolom, hogy a bűnt tiszta, helyes, teljes állapotában nem kell elkövetni. A betegségbe tiszta, helyes, teljes állapotában nem kell belebetegedni, és az őrületbe tiszta, helyes, teljes állapotában nem…..
Valami megnevezéséhez bizonyos távolság kell: ezért kell minél finomabb és emelkedett pozícióban minél szélsőségesebb szimplicitást verbalizálni. Ez teszi kimeríthetetlenné az intellektualitást: minél magasabb kifejezőkészséget minél magasabb szellemi szinten űzünk, önreflexiónkban annál inkább azt…..
Amit Szirmai az egyik horrorkritikájában ,,disszonanciának", mint a rendes, jó horror fontos alapelemének nevezett, az általában a Nagyság része, tünete. Ha valami a nagyság legteljesebb értelmében ,,nagyot" látunk, óhatatlanul megjelenik bennünk az összeférhetetlennek tűnő dolgai, disszonanciája…..
,,Lírának a saját kifejezésében teljesülő érzést nevezzük." - Osvát Ernő   Keresztbe tett lábaid fémszerkezete seprűk öntárolása. Sípcsontod melletti mélyülés árka kisautók félpályája, mint erőiktől kilúgozott vézna, hipnotikus, susogó spiriboszorkányok arcának jelöléssel azonos, összelényegült…..
Kibontott hajad álmaim függönye, sokkal több képkeretnél. Ha sietve siklasz halk tornacipődön, lohol utánad, mint hűséges csatlósod. Akármerre mész, ő mindig követ, pontosan ugyanakkora késedelemmel. Te vagy a hősöm. Aspergeresen karakteres idomzatod botrányos őszintesége, Létet idéző ártatlansága…..
Istenem, kérlek engedd bűneim, de halálom előtt purgálj meg úgy, hogy azt higgyem, a lelkemet is kiokádom. Rázzon a hideg, fetrengjek kilökött mocskomban tisztaságod én, méltatlantóli elviselhetetlenségétől. Én el akarlak viselni téged, de tudom, hogy ahhoz neked kell elviselned. Hát tégy olyanná,…..
Az ember, mint minden teljes tudománnyal, így egyfajta vágykarakterisztikával is meghatározható. Alapgondolata ennek a létező, a gondolatok terében megragadható gondolatmenetnek, hogy a vágyó, a vágyott és a vágy egy időtlen-összegző szkópból nézve ugyanaz. Időben nézve azonban a vágy működése…..
Megváltás, mint egyetlen mű 2023.06.02 05:15:47
Tautologikusan evidens, azonban az inverz konvenciók hatására folyamatosan megkérdőjelezzük: MÁS dolgok azért vannak, hogy eltérjünk tőlük, MI pedig azért, hogy azonosak legyünk magunkkal. Mindezt minél kizárólagosabban, a többi csak mellébeszélés, mert ez nagyon alapszint. Törvény.    Először úgy…..
Ugyanaz a lány pozíciónktól függően lehet belátottan démoni, semmitmondó, nemvégigérő, hamis, majd pedig minden számunkra, mindentmondó, igazolható, létjogosult, megalapozott, szép, teljesen érvényes. Nagyság és kicsiség: Bizonyos szempontból kisebb leszel, ha a befolyás pontjára, körébe mész, de…..
- A drog csak illúzió. - Mi nem illúzió? - Hát... Lehet, hogy minden csak illúzió... - Jó, akkor most először is definiálnunk kéne az illúziót. Illúzió az, ami nem felel meg a valóságnak, ami nem a valóság. Ez így megfelel? - Erre gondoltam én is. - Igen, most akkor a valóságot kéne definiálni.…..
A napokban alakult ki bennem ez a definíció: Sátán az, akinek elég erős lelke van ahhoz, hogy egy, a Legfőbbtől, Istenétől eltérő, azzal párhuzamos önálló metafizikai rendszert teremtsen, mely legalábbis számára az egész világot átszövi, és legalábbis számára beválik, megbízható, hatékony, és…..
A részegség a hősiesség utánzása, rövid lepörgetése az emberben. Ennek most marmeladovi, színészi, intenzitást hajszoló, romantikus, önfeláldozó stb. részletességére és mélységeire nem térnék ki, elég annyit megjegyeznem, hogy ugyebár purgatio. Az ember megmérgezi magát, és másnap kitisztul. Lénye…..
Valami pont attól tud létezni, hogy valami más nem létezik. Minden pillanatban a létezés csúcsa, királya vagy. A létezésed miatt nem létezik egy csomó minden. Élvezd. Mert gondolj arra, hogy puszta léteddel teszed nemlétté az éppen nemlétezőket. Teljes tudatlanságban és ártatlanságban. Ez…..
Ellentmondások szülik a létet: ha minden mindennek igazat adna, nem volna semmi különbség. S akkor nem szűnne meg a semmi.  Ugyanezek az ellentmondások képezik a fiziognómiai nemességet: ha semmi sem térne el, semmi sem emelkedne ki, semmi sem süppedne mélyre, akkor az arc nem is létezne.  Így…..
Áldott gúnyaA gyerekek gúnya Teljesen nyerni úgy, hogy teljesen veszíteni. Győzni azzal, hogy legyőzetni. Elkapatni, lerongyoltatni, meggyaláztatni. Mindeközben dacosan akarva a kínt, a bántódást, a megtöretést, a megsemmisülést. A pofájukba vágom a pofámat. A szeretet sohasem unalmas, sohasem…..
1. A szorongás helyezi bizonytalanságba az egzisztáló mibenlétét, kilétét, milétét, hollétét, létét, vagyis helyezi a semmibe, vagyis helyezi bárhova is, hogy bármely egzisztens pozícióban (melyek közül mindegyik irracionális, tehát végtelen) létezhessen, a szorongás adja meg a bármiféle…..
Pusztán racionális filozófia éppúgy nincs, ahogy pusztán racionális művészet sem. A köztudottan öngyilkos, végigvivve ellentétébe forduló racionalitás kiindulóalapja, biztosságot megadó támasza, mozgatóereje a vágy. Akárhány igazi filozófiát megnézünk, mindnél azt találjuk, hogy az a művelőik által…..
Érdekes módon valami minél több, minél különbözőbb személynek felel meg, annál szegényesebb. Viszont ami minél több, minél különbözőbb léleknek felel meg, az annál gazdagabb. Az első a ,,köz"-dolog, az ,,esélyegyenlő" dolog, a ,,jótékony" dolog, míg utóbbi a kifogásolhatatlan. Az, aminek egy átlagos…..
Megváltás, mint egyetlen mű Segg 2023.02.23 13:28:33
1. „De hiszen te prédikálsz mindig a tisztaságról!“ Igen, csak vannak lelkiállapotok, amikor egy ilyen démonokat meglovagoló hölgyi tompora fényesebb és szentségesebb dolog bármi másnál, ami a lelkemre hatni tud.  2. A tárgyi mivolt nem a tárgyiasítást jelenti, hanem a vonzalom elvontságának és…..
Istent hívei sem akarják megenni vagy megbaszni. Ez a különbség vágy és áhítat között. A vágy végigmegy a világon, addig fal, amíg van mit. Kívánatosat eszik, és undorítót szarik (még szerencse, hogy különböző élőlényeknek más-más a kívánatos és az undorító). A vágy folyamatosan penetrál, meggyaláz,…..
1. Az egyszerűség maga az embertelenség, maga az erőszak. Ha valaki egyszerűbb a legbonyolultabbnál és bármilyen módon kontaktusba kerül egy bármit is érdemlő, bármire is jó individuummal (például az tudomást szerez róla, vagy egy tisztátalan aktusának (gondolat, szó, cselekedet) valamilyen…..
Egy régi, elméleti fizikáról szóló könyvben olvastam, hogy nem tudhatjuk, mi van egy tégla belsejében, amíg össze nem törtük. Akkor sem, ha azt hisszük hogy tudjuk. Amíg a tégla sértetlen, addig a belseje puszta és korlátlan lehetőség. Lehetőség = önmagunk tükre Összetörés = deflorálás,…..