Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N.Tomi

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyurcsány a hibás Korrupedia 2008.08.26 11:00:00
N. Lászlótól kaptuk a levelet.Ez egy szép gyűjtemény, amely Gyurcsány Ferenc és kormánya közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre. Aki többre is kíváncsi ide vagy a képre kattintva böngészhet...
Gyurcsány a hibás Iskola volt 2008.08.22 09:00:00
H. Laci írta Szombathelyről.Küldök Nektek pár fotót a (volt) szombathelyi Szentkirályi Iskola épületéről. Hiába volt tüntetés, hiába volt élőlánc az oktatási intézmény fennmaradásáért, az iskolát bezárták. Az eseményről bővebben itt lehet olvasni.Iskola voltA tavaly…..
Ildi küldte a képeket, az alábbi szöveggel:Szlovákia 2009. január 1-jén bevezeti az Eurót. A sokszor lesajnált kis ország elhúz mellettünk az autópályán, mi meg éppen a zsákutcában keresgéljük a kiutat. Nem az fáj, hogy északi szomszédaink nemsokára a közös európai…..
N.Tomi 2008.08.19 10:06:31
tanulságos a Economist cikke (a vg ből idemásolva) . komoly gondok lehetnek a következő hónapokban


"Magyarország a legnagyobb gond a régióban" - írja az Economist
A gazdasági növekedés bizonyára lassul az idén a kelet-európai EU-tagoknál is, legalábbis az elmúlt évek csillagászati ütemeihez képest, de a "bulinak még nincs vége": a növekedés még idén is meglepően erős eddig, állapította meg a The Economist című brit gazdasági hetilap legújabb száma.


A fő kivételek a Baltikumban vannak, és a legtöbb aggodalomra Magyarország ad okot, írták a szerkesztőségi cikk szerzői.

A gazdasági növekedés azért maradhatott erős a térség átlagában, mert az euróövezetben még csak most kezdődött a lassulás, viszont a kelet-európai országokban a hazai kereslet bővül, és a nyugati exportlehetőségek valamelyes csökkenéséért már kezd kárpótolni a Kelet-Európán belüli nemzetközi kereskedelem, írták a cikkben.

A fő kivétel Észtország és Lettország, ahol a "kolosszális folyómérleghiányok" és a rohanó infláció "nyaktörő sebességű" gazdasági növekedést fűtött a közelmúltig, de "most a buborék kipukkadt", a The Economist szerint.

Az új EU-tagok közül a legnagyobb Lengyelországban jobban állnak a dolgok, mármint a gazdasági növekedés továbbra is jó ütemét tekintve.

"A legnagyobb gond Magyarország, amely a legjobban függ a tőkepiacok folytatódó bizalmától. Az ingatag kormány meglepően jól teljesített a makrogazdasági stabilitás helyreállításában, az évtized eleji, katasztrofális költekezési és hitelfelvételi pénzszórás után", írta a lap. Elemzők szerint az államháztartási hiány, amely 2006-ban a GDP 9,4 százaléka volt, idén akár 3,5 százalékra csökkenhet. "Ennek azonban nagy ára volt, részint a kormány növekvő népszerűtlenségében, részint a gazdaság tavalyi, majdnem stagnálásában mérve. Azóta a gazdaság kissé föllendült, de az infláció aggasztó maradt", írták a szerzők.

"Az a kérdés, vajon a kormánynak van-e gyomra költségvetési szigorítások újabb fordulójához", írta a The Economist, emlékeztetve, hogy a közkiadások GDP-hez viszonyított aránya - még mindig 50 százalék fölött - a legnagyobb a térségben, és a magyar gazdaság nagyon rá van utalva a nyugat-európai exportra.

Romániában és Bulgáriában, az EU korrupcióval és szervezett bűnözéssel kapcsolatos aggodalmai ellenére, az elmúlt években szintén gyorsan nőtt a gazdaság, de most ezek az országok "élenjáró jelöltek egy durva landolásra", írták a The Economist cikkének szerzői.

A fotómontázst L. Bence küldte, hogy emlékeztessen bennünket a 2006. október 23-i rendőri túlkapásokra. ..
A képeket Bálint küldte...