Regisztráció Blogot indítok
Adatok
...WM...

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kétharmados törvényben rögzítené Matolcsy György, hogy „a személyi jövedelemadó mértéke nem lehet több 16 százaléknál” – nyilatkozta nemrégiben a nemzetgazdasági miniszter a Figyelőnetnek. Na és mi lesz a szuperbruttósítással? Ha azt nem rögzítik a…..
...WM... 2011.06.14 20:39:48
@Amox:
+1

Maximálisan egyetértek.

A 16% adó igazságosabbá tette a rendszert.
Egy éves a Fidesz kormányzás, és 3 éves egy hónapos a Kettős Mérce, ez az összefüggés nem lehet véletlen, ahogy TGM írta eheti Magyar Narancsos cikkében itt bizony valami „TITOK” lappang. Ezért a saját írásainkon keresztül fogunk visszatekinteni erre az egy évre.…..
...WM... 2011.05.30 15:39:33
@2llkedő:
Eloszor a 14:37:17-es hozzaszolasodra reagalnek.

Az egyszeruen nem igaz, hogy a 350eFt felett keresok jartak csak jol az egykulcsos adoval. Kerlek ennek alaposan nezz utana, mert a hatar ennel lenyegesen alacsonyabb, kulonosen akkor, ha tobbgyermekes munkavallalorol van szo.

Kerlek olvasd el a fenti kommentjeimet figyelmesebben. Nem az 1mFt-ot keresoket emeltem ki, ok mar felsovezetok. Ugyanakkor megemlitenem, hogy igenis aki tudasa es szorgalma alapjan keres tobb, mint 300eFt korul, annak igenis jellemzoen a piac arazta be az erteket es ezert nyilvan megdolgozik erte.

Az, hogy a brutto atlagkereset olyan alacsony volt, amilyen, az szerintem mindenki szamara nyilvanvalo, hogy a rengeteg minimalberre bejelentett, feketen kereso emberrel egyutt szamitott atlag. (60eFt-bol nem lehet megelni, ez talan mar nem kerdes...)

Az egykulcsos adoval a cegek koltsege nem csokkent: errol nincs informaciom, nem tudok hozzaszolni.

A 2 helyrol felveszi a fizeteset dolgot nem ertem. Kerlek magyarazd meg.

Vegezetul egy kerdes: ha mar ennyire rossz a 16%-os ado, akkor megtudhatnam, hogy berkoltsegenek hany %-at kene mar az allamkasszaba befizetnie egy tanult, szorgalmas, kepzett, idegen nyelveket magas szinten beszelo, kulfoldon is elismert kozepvezetonek, aki mondjuk 500eFt bruttot keres? (Vegyuk figyelembe, hogy a hatarok nyitva allnak es kepzett szakemberbol mindenhol hiany van...)
...WM... 2011.05.30 16:03:43
@2llkedő:
A magannyugdij allamositasa nem volt egy jo lepes, egyetertek.

Az 1 kulcsos adorol tobbet mar nem kivanok szolni. Aki szerint jogos a tehetseges embereket kihasznalni, aztan csodalkozik, hogy nem megy az orszagnak, ahhoz nem lehet mit szolni.
Annak oka van, hogy a kommunizmus nem mukodott!

Az egyszerusitesre pedig mindig erett egy orszag. Minel egyszerubb egy adorendszer, annal konnyebb betartani es annal kisebb adminisztracios teherrel jar. Talan ezt nem kell tovabb reszleteznem. (Ismetlem, nem a szigor csokkenteserol irok!)

Azt sosem irtam, hogy barmelyik tabornak is a rablas es pusztitas lenne a celja. Viszont az teny, hogy sosem fogalmazta meg egyik masik nagyobb politikai part sem ennyire nyiltan a fentebb emlitett celokat.
...WM... 2011.05.30 16:07:08
@2llkedő:
A visszamenoleges valtoztatas egy roppant elitelendo es destruktiv dolog. Abszolut egyetertek.

Az, hogy milyen lesz a gazdasagi novekedes, jelenleg nem tudni. Biztato jelek viszont vannak. Azt viszont ismetelten kiemelnem, hogy ha egyszer az a baj, hogy tul sok a kiadas, akkor nem a bevetelt kell novelni, hanem a kiadast csokkenteni. Adoemelestol meg sosem indult be egy gazdasag sem!
Orbán Viktor minden forradalmi lózungja ellenére sem mert nekimenni a mindenkori magyar kormányt fogva tartó, egyre csak hízó inaktív népességnek. A Fidesz, akárcsak szocialista elődjei, az aktívakat sarcolja és az inaktívak kegyeit keresi. A Véleményvezér évértékelése.…..
Tíz olyan intézkedést sorol fel a Facebook közösségi portálon csütörtökön közzétett videoüzenetében Orbán Viktor, amelyre szerinte "mindannyian, közösen és együtt a leginkább büszkék lehetünk". Captain Subtext kommentárjaival.1.) a legnagyobb nemzeti egységet…..
...WM... 2010.12.23 21:47:52
@Semirke:
Elnézést, kicsit fáradtan írok :-(
Csak annyit akartam mondani, hogy
(1) 250e bruttó azért nagyon messze van a gazdagtól
(2) Pár évvel ezelőtt, amikor én 250e bruttót kaptam, annak a nettója kb 150e körül volt. Abból azért Budapesten nem futja normális lakásra + kocsira, mégis valahogy a legtöbb ember meg tudta venni ezeket is...
(3) Arról meg végképp nem beszélek, hogy Kelet-Magyarországon miből futja embereknek az Audikra, ha az átlagbér 200eFt bruttó és ott állítólag messze kevesebbet kapnak az emberek, papíron.

Szóval az adócsökkentés igen is kellett, mert az nem állapot, hogy a kb 1 millió, a szem jöv adó nagy részét befizető balekot húzzák csak le, amennyire csak lehet.
A Fideszt burkoltan rasszizmussal vádolók zavartan hallgatnak, jobboldali hangadók köpni-nyelni nem tudnak, a Jobbik pedig Fidesz-Lungodrom kormányt emleget. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a cigánysággal kapcsolatos bármilyen esemény vagy megszólalás azonnal óriási…..