Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajos42

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először azt gondoltam, csak én lehetek ilyen szerencsétlen hülye. Aztán körbenéztem a világban és láttam, hogy nem. "Misery needs company" (a nyomor társaságra vágyik) mondják. Kis kutatásom után úgy döntöttem én is összeszedem az achilles ín szakadásommal és a…..
Lajos42 2021.09.15 12:17:41
Sziasztok!
Nekem 08.17.én focizás közben elszakadt a jobb achillesem. Először azt hittem, hogy vki megrúgott hátulról, de senki sem ért hozzám. Egy reccsnést hallottam, összeestem, nagyon fájt. Aznap este Uzsokiba elvitt egy kollégám, első sokk: Doki: önnek elszakadt az achillese, műteni kell. Megkérdeztem a dokit, h biztos? Azt mondja biztos! Feltettem a kérdést, hogy mi lesz a munkámmal (napi szinten vezetek), a 3 kisgyerekemmel, hogy tartom el a családomat?! Ezekre már nem jött válasz, persze nem tudom h milyen választ vártam volna, nem a lelkem áplása a feladatuk.
Másnap reggel kellett jelentkeznem műtétre, este került csak rám a sor, gerincbe kaptam érzéstelenítőt. Átaludtam az egész műveletet, mikor visszatoltak a "helyemre", rögtön kértem egy kacsát, biztos ami biztos, szóval volt hálótársam! :) Térdben hajlított, combtőig érő gipszsínt kaptam. Másnap reggel vizit, főrvos szólt a nővéreknek, h nézzék meg a sebemet és ha nem vérzett át a kötés akkor haza is mehetek! Erre megkérdezte tőlem, hogy haza akarok e menni? Mondtam, h persze! De akkor még se mankó, se semmi! Utána jött az operáló orvos, aki megnézte a sebet és végül ismét begipszeltek, amire 5 órát vártam, mert sokan voltak! Végül megkaptam a mankómat is, hónaljmankót választottam, a könyökmankó helyett, vhogyan biztosabbnak éreztem vele a közlekedést.
Otthon sem egyszerű, wc-zés, tisztálkodás, stb. De legalább a családommal vagyok és ez nagyon fontos! Fekvés, fekvés, fekvés, láb felpolcolása, szuri napi szinten!
08.23. sebellenőrzés, 09.02. varratszedés és gipszcsere. Körkörös gipszet raktak fel, combtőig! A legjobban a 13.át vártam, mert aznapra ígérték, leszedik a fekvőt és mivel a doki a mediwalkert ajánlotta, ezért rábólintottam.
No hétfőn bementem a kórházba, levették a gipszet és várom a mediwalkert, de az bizony elfogyott! Nagyszerű! Elnézést kértek, másnap menjek vissza, addig kapok egy gipszsínt, ami már térd alatti. Igenám, de amikor le akartam kászálódni az ágyról, a térdembe akkorát nyilalt, h azt hittem be.osok. Az orvos azt mondta, igen, sajnos ez ilyen, otthon próbáljam meg óvatosan behajlítani meg óvatosan kinyújtani. Aztán megkérdeztem, h kb hány nap múlva állhatok rá, mikor kezdhetem a gyógytornát! Azt mondták, h még 3 hétig semmi!!!! Először nem akartam elhinni, mondom ez nem lehet igaz! Szal továbbra is mankóznom kell, polcoljam a lábam stb. Kedden felrakták a mediwalkert (20 fok), nagyon szokatlan, de legalább a térdem szabad! Igaz nem hajlik...én itt tartok. Mindenkinek jó egészséget kívánok!