Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jack[TheRipper]

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi képen egy tökéletesen begyógyult szemöldök eltávolítás látható, valamint egy csomó érdekes, ám kicsit meglepő implantátum. Érdekes és meglepő, hiszen kevés ember tetet a homlokába implantátumokat, főleg ha azok csillag alakúak. A szemöldök eltávolítás pedig…..
Jack[TheRipper] 2010.05.03 12:06:41
@.Ribbizli.: Szerintem terhes vagy...

@Csönd-Nesz-Rizs.®: Valóban nem :) Sikerült bizonyítanod hogy az agyhalottak is képesek gépelni.
Jack[TheRipper] 2010.05.05 11:35:19
@zagyvai:

Örülök hogy érdekel a vélemény és természetesen szívesen leírom :)

Ha scarification végzel nem az az egyetlen szempont hogy magát a bőrfelület egy rétegét távolítod el hanem az is hogy az eltávolított bőr milyen funkciókat tartalmazott és csak az utolsó részben érdekes az hogy milyen szövődményei/következményei lehetnek a folyamatnak közvetlenül készítés közben/után gyógyulás alatt és után.

Három réteg építi fel: a hám, az irha, és a bőralja. Ha jól tudom scarification-nál a hámréteget távolítod el. Nos ez a bőrfelület fel van szerelve érzékelő rendszerekkel amik mind a 3 réteget érintik :

- Testszőrök - ( Külső érzékelés, kosz por felfogása )
- Pacini-test - ( Nyomásérzékelésért felel, vibráció érzékelés)
- Ruffini-végkészülék ( Bőrnyúlás érzékelés )
- Meissner-test és a szabad idegvégződések ( Szintén nyomás érzékelő) ( A szabad idegvégződések a fájdalom érzetért felelnek elsősorban )

Nos ha azt veszem hogy eltávolítjuk a hámréteget majdnem az irháig akkor abban az esetben ezeket a készülékeket majdnem hogy félbe "vágjuk" azaz ezek jelentősen sérülnek illetve 90%-a ezeknek teljesen funkcióját veszti. A regenerálódás során ezek a rendszerek nem gyógyulnak vissza. Ha az alany "jól viseli" a dolgot előfordulhat hogy semmilyen komplikáció nem lép fel csak maga a sebzáródás, hegképződés fut le mint folyamat. Már ekkor is érzékelheti azt hogy a "nyúzás" következtében a rendszerek meghibásodtak és nem érzékel semmilyen külső hatást a felületen. Ez lenne az ideális esete.

Azonban ha fellép komplikáció és a seb esetlegesen elfertőződik ( okozhatja : bacilus , baktérium , vírus , gomba , allergén anyagok ) akkor a sebzáródás nem hogy nem tökéletes további következményekkel járhat. Ilyenkor általában valamilyen antibiotikumos kezelést ajánlanak mint bármilyen más típusú sebnél ami többnyire hatásos is szokott lenni. Akkor van csak igazán baj ha a maga a keletkezett seb felület nem képes begyógyulni vagy csak félig meddig képes ( Hártyás bőrfelület keletkezik, laza szerkezetű könnyedén felszakad.) Ez további fertőzésekre ad lehetőséget valamint ha már a fertőzés létrejött annak a terjedésére akár. Ez lehet akár a későbbiekben köszvényes is. Amit el tudok képzelni és a legrosszabb következménye a beavatkozásnak az maga az amputáció.

Amit maga a delikvens tehet az ügy érdekében, az az hogy nem ad lehetőséget a kórokozóknak és megfelelően kezeli a sebet a lehető legnagyobb odafigyeléssel. Pl a sebet szárazon tartja figyel hogy folyamatosan oxigén dús maradjon a bőrfelület, nem hagyja szorosan záródni a kötést mert nyirkossá válik a bőrfelület ehhez hozzá jön a test hő és máris ideális környezetet teremtett a fertőzés kialakulásának/terjedésének. A regenerálódás minden egyes egyednél különböző formában jön létre az egyed szervi adottságainak megfelelően. Ezért nem biztos hogy minden egyes embernél ugyan úgy futhat le ez a folyamat.

Persze előfordulhat hogy nincs igazam, de azt gondolom hogy valahogy így működne a dolog.
Lehetne sokkal részletesebben is beszélni persze a témáról és ez csak nagy vonalakban vázolja a gondolatmenetet.

Várom ezzel kapcsolatosan a gondolatokat!

Üdv : Jack
Subba Ákos: Gotcha!! 2010.05.01 10:30:00
Így lebukni.....
Jack[TheRipper] 2010.05.02 08:31:46
@Tazmán: Szar a Subba. De ezért járunk ide nem?:):):)
Aki jár síelni, az tudja miről beszélek. Kivéve persze, ha nem a tolakodó echte gyári bauerek táborát erősíti. Eleve lendülettel érkezik, megállni persze képtelen, és ami nagyobb baj, kikerülni is. Elnézést eszébe nem jut kérni, amikor rácsúszik a lécedre, sőt, miután…..