Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Honest Abe

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Óriási vihart keltett Johnny Depp felmentése a volt felesége, Amber Heard által indított erőszak-perben és valószínűleg hullámai még egy ideig érezhetők lesznek. Most a MeToo mozgalom elindítója, Tarana Burke tett közzé egy kemény nyilatkozatot Twitter-oldalán. ’A MeToo mozgalom nem halt meg, a…..
Minden utazásom előtt alaposan utánajárok a dolgoknak, hogy ne érjen nagy meglepetés. Így történt ez az egyiptomi utunk során is, amikor Hurghadába utaztunk. Most ezeket a fontos tudnivalókat osztom meg veled, hogy téged se érjen meglepetés Egyiptomba utazáskor. Az előző hosszabb bejegyzésem főként…..
Az elmúlt időszakban nagyon sok kisautót mutattam nektek és úgy döntöttem, hogy ez így lesz a következő néhány napban is. A 70-es, 80-as években a Matchbox számított az igazán menőnek a gyerekek körében, de persze azért más gyártók játékait is szívesen használtuk.Kisautókat pedig szinte az összes…..
Télapu, Reszkessetek betörők! Igazából szerelem... biztosan ismerősen csengenek a címek. Ezek a filmek úgy összeforrtak a karácsonnyal, hogy nélkülük szinte el sem tudjuk képzelni az ünnepeket. A tévécsatornák minden évben műsorra tűzik a legismertebb karácsonyi filmeket. A XXI. századnak…..
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..
        Paloma Elsesser vitte a bulit, úgyis mondhatnánk, hisz gyakorlatilag lepipálta a világ legjobban fizetett modelljeit is Bella Hadid, Imaan Hamman és  Adut Akech szereplése szinte eltörpül Paloma életkedve mellett a Victoria's Secret új kampányában. A Dream Angels melltartói a…..
Honest Abe 2021.10.04 11:46:48
@Emmett Brown: Van/volt középút, a fitt, de nem csontvékony csajok. PL. az egykori VS modellek. De elég sok bikini kifutún látható egészséges kinézetű nő (mert az anorexia meg zsírdisznó az két egészségtelen véglet).
Honest Abe 2021.10.05 10:53:27
@Emmett Brown: Igaz, legideálisabb esetben a végleteknek semmi helye nem kéne, hogy legyen. De ugyenakkor, szerintem totál félreértésben van a világ. Ahhoz, hogy az adott ruhából legyen minden méret nem kell a kifutóra is minden méret. Eleve, ha a munkád a tested, akkor foglalkozz vele (mégha csúnyán félreértelmezve ez koplalást jelent is). A plusszos az mit tesz a testéért, a munkaeszközéért? Semmit. Zabál.
A másik, hogy a nagyon sovány nők miatt nagy volt a felháborodás, divatos szóval az is body shaming volt. Most a 140 kilósok meg hirtelen szépek és egészségesek és ha kiritzálni meri őket valaki, akkor az ugyanaz. Kettős mérce. De miért? Mert a társadalom jóval nagyobb része dagadt, és potenciálisan egészségkárosító, mint az, amelyik kórosan sovány. Ezért aztán ahelyett, hogy szembesítenénk őket, normalizáljuk, miközben a soványságot démonizáljuk...
És legutolsó sorban, az emberiség hány százaléka vesz ruhát a kifutóra tervezett kollekciókból? Amiknek a 99,999%-a szimplán egy divettervezőnek nevezett tehetségtelen kontár elmezavarának a manifesztációja és nem ruha.
A '90-es évek közepén nehézkesen indult be a lakossági filmforgalmazás hazánkban. A kölcsönzők uralta, sokáig gond nélkül másolható videókazetták korában eleinte kevesen láttak fantáziát abban, hogy megvásárolhatóvá tegyék a filmeket, de a plázák ugrásszerű elterjedése és a házimozi rendszerek…..
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
Honest Abe 2021.09.13 13:51:33
A Lincoln-képről a Discovery is csinált egy nesze semmi fogd meg jól 84 perces dokut. A gond csak az, hogy az eredeti fotó egy széfben van, mert a tulajdonjogon marakodnak, tehát a sóhajtozó, ámuló "szagértők" igazából csak a digitális másolatra nyáladzanak...

Az arcfelismerő szoftver 77%-ra teszi, hogy a hulla (mert, hogy ezt igazából post-mortem fotóként említik) Lincoln. Ami igazából csak azt bizonyítja, hogy egy férfi fekszik kiterítve, akinek olyan szakálla volt, mint az akkori divat.

A dokuban továbbá sokféle kalibereket lődöztek ballisztikus gélbe, teljesen feleslegesen, az nem szimulálja a koponyalövést, ráadásul ismert kaliberrel egy .44 (.41 valójában) Derringerrel lőtték le.
Ahogy írták előbb páran, a fejlövés után bekötözték a fejét, az orvosok által percről percre rögzített eseménynapló szerint reggel 5.30-kor állt el a vérzés, 7.22-kor állapították meg a halál beálltát.

Ami a képen gyanús, amellett, hogy nem valószínű, hogy Lincoln van rajta, az az, hogy ismert a fotós, aki ebben az időszakban már átállt a ferrotípia nevű kollódiós módszerre, a kép pedig a korábbi, ambrotípussal készült. Emellett a fényviszonyok meglehetősen jók.

És érdekes még, hogy a képen egy eléggé sovány illető látható, aki fel van öltözve. Az orvosok feljegyzései szerint azonban Lincoln felsőtestéről eltávolították a ruhát, további sebesülések nyomai után kutatva és a fizikális vizsgálat szerint Lincoln meglehetősen jó bőrben volt, sovány, de izmos felépítésű volt, a teste alapján sokkal fiatalabbnak nézett ki a koránál.
Honest Abe 2021.09.13 15:55:12
@Fotósképző: Nem elképzelhetetlen :-)