Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannibal ante portas

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az írás főbb megállapításai: A katolikus tanítás ismeri a polgári engedetlenség fogalmát Legitim bírálni a munkamegtagadás tényét, módját, időzítését Nem kell választási kampány ahhoz, hogy a katolikus tanárokat arcul csapják Ha a hatalom csak az erőből ért, mi mással lehetne rábírni a…..
hannibal ante portas 2022.03.03 23:10:32
Nem vitatva a tanárok követeléseinek jogosságát: fizetés, leterheltség, minkakörülmények, stb, a blog(író) azonban téved, amikor első fokot ír, mert a bíróság másodfokon minősítette törvényellenesnek a sztrájkot, és ez a határozat azonnal jogerőre lépett. "A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla jogerős végzésében a kormány fellebbezésének minden pontját elutasította – egyetlen kivételével." (Népszava,2022.02.10.) Ez a határozat a Kormány hatáskörébe utalja a sztrájk feltételeinek a meghatározását. A kormányrendelet csak ezután keletkezett: "a 36/2022. (II. 11.) számú kormányrendelet szerint a sztrájkkal érintett köznevelési intézményekben a gyermekek, tanulók felügyeletét az alábbiak szerint kell biztosítani:" "A köznevelési államtitkárság ezzel együtt hangsúlyozta: a kormány és a pedagógus szakszervezetek között nem a további béremelés szükségességéről van vita, hanem annak időzítéséről." Ezt a sztrájkot két erőteljesen baloldali szakszervezet provokálta, s milyen érdekes, időről-időre mindig a választások előtti hetekben. (Kár ide idézni a két évvel ezelőtti, 1000 tanár által aláírt memorandumot, főleg az alapvetően ellenséges és hangulatkeltő Válasz tolmácsolásában) Természetesen, jogos lehet egy ilyen időben is a sztrájk, csak éppen a szervezők pártpolitikától független szándékát kérdőjrlrzi meg.
„Színház az egész világ. És színész benne minden férfi és nő: Fellép s lelép: s mindenkit sok szerep vár Életében…” Shakespeare szavai nem is lehetnének időszerűbbek, ugyanis az egyesített baloldal által szedett-vedett módon kitalált előválasztás maga a megtestesült színjáték. Vegyük sorra, hogy…..
hannibal ante portas 2021.09.09 23:49:08
@Boar.: gyengeelméjű kis fityfasz vagy mellé még tahó is rendesen.
hannibal ante portas 2021.09.09 11:12:47
@otunde: csak csöndben kérdezném: milyen alapon mocskolódsz és pocskondiázol másokat, irkálod az ostoba és demagóg hülyeségeidet? Ki hatalmazott föl arra, hogy ilyen stílusban írj, miközben az általad preferált társaság mérhetetlen károkat okozott - és ahol véletlenül hatalomra jutott, okoz most is, szerte az országban, például a kerületünkben is? Nem mellesleg teljesen világos a tudatlanságod és ismerethiányod, csak a szokványos ócska ballib panelokat rakosgatod egymás mellé. Több szerénységet és több tisztességet!
hannibal ante portas 2021.09.09 16:54:50
@Boar.: És téged?