Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PikeB

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi néhány figura után a mai napon két újabb, immáron nagyobb méretű figuráról szivárogtak ki képek, amelyek közül legalább egyikük kifejezetten a Káoszelmélet sorozathoz kapcsolódik, de ez a sorozat sem marad McDonald's figurák nélkül!..
Alig pár napja adtam hírt arról, hogy idén folytatódik a 93 Classic Collection, és senkit nem érhet meglepetésként, de folytatódik a prémium Hammond Collection játékvonal is, és ha a Carnotaurus figurával magasra tette a lécet, a következő példánnyal lazán túl is szárnyalhatja azt a Mattel.…..
Már tavaly lehetett arról pletykákat olvasni - és azért sejteni is - de immáron bizonyos, folytatódik az 1993-ban kiadott Kenner-féle Jurassic Park figurák előtt tisztelgő figurasorozat, a 93 Classic Collection! A tovább mögött nem csak ezen játékvonal első szettjéről kerül le a lepel, de a néhány…..
A 2023-as év igen erős volt a rajongók számára, a Legacy Collection játékvonalon a Mattel már eddig is szépen teljesített a Jurassic-filmek ikonikus járműveinek kiadásával, tavaly pedig az utolsó(?) Jurassic Park-os jármű is a polcokra kerülhetett. A 10-es számú Jeep-ről és a további részletekről a…..
PikeB 2024.01.31 18:33:26
@Lord Picard: "tavalyi évről az egyik legfontosabb célpontom is volt". Számomra is az egyik legfontosabb célpont volt, nem csak a járgány miatt, mert így megvan az első matteles Ellie figura is a gyűjteményemben. :)
Alig kezdődött el az év, és máris egy izgalmasabb figuramegjelenésről adhatok hírt: a Mattel vélhetően vietnámi gyárából kikerült az idei játékvonalra megújult Tyrannosaurus rex figuráról egy videó, amely egy vadonatúj feature-t fedett fel, ami egyszerre rendkívül menő és zavarba ejtő is...
PikeB 2024.01.11 17:43:53
@Lord Picard: Amennyiben lesz ilyen figurád, és rájössz hogy lehet kiiktatni ezt a feature-t, feltétlen oszd meg velünk. :)

Ez az Epic Evolution vonal egyébként nekem nem annyira jön be, túl meseszerűek lettek kinézetre a figurák, pláne az Allosaurus (kivéve a bejegyzésben bemutatott T-Rex). Talán még az Ekrixinatosaurus-ra tudom így képekről azt mondani, hogy szépen ki lett dolgozva. Remélem a következő megjelenés nem az első hangot adó Spino lesz, rémes kinézettel . :)

Ha már új HC T-Rex.... ezen a vonalon nem lenne rossz egy Spino és egy Indominus Rex. :D
PikeB 2024.01.24 15:44:40
@Lord Picard: A félelmeink beigazolódni látszanak. A Collect Jurassic youtube csatornáján kitettek egy hírt, miszerint a Spinosaurus visszatér, méghozzá az Epic Evolution vonalon. XD
Reménykedni tudok benne, hogy nem egy forgó tarajos figura lesz, vagy megnyúló fogazatú, mint a T-Rex, de legalább filmszerű lesz a megjelenése.

Az Epic Attack vonalon szívesebben fogadtam volna egy hangot adó Spino-t, annál is inkább, mert a Carnotaurus is elég jól sikerült, szerintem. Ezen a vonalon a JP 3-mas hím velociraptor-t csak azért nem szereztem be, mert megvan már Hammond Collection változatban. :)
Epic Attack vonalon egész jó dolgok jöttek még ki, pl: baby T-Rex, Crash 'N' Attack Ford Explorer, amelyek sajnos nem jutottak el hozzánk. :(
A szokásos Beyond The Gates epizódban ebben a hónapban két új Hammond Collection figura került bemutatásra. Lehetett sejteni, hogy ők ketten ezen a vonalon is felbukkannak, de a Mattel tervezői szerencsére fordítottak rá energiát, hogy teljesen megújuljon a két karakter figurája...
És a Mattel tényleg megcsinálta! Eddig csak sejteni lehetett, mire készül az idei évben a Mattel, hétfőn már a klasszikus Tyrannosaurus rex figurára vethettünk is pillantást, de az idei első Beyond The Gates további szettek bemutatóját is elhozta, videó és rengeteg kép a tovább mögött!..
Lassan eltelt egy hónap az évből, de túl sok kézzel foghatóval még nem rukkolt elő a Mattel a 2023-as figurákat illetően, de azért az az egy, amiről vannak már promóciós fotók, az biztosan nagyot fog szólni, ahogyan - kép nélkül - néhány izgalmas termékleírás is. ..
PikeB 2023.02.01 20:23:18
@Lord Picard:
"sehogy se nyomni már ezeket a figurákat"
Óóó... szomorúan hallom. :( Remélem életben tartod valahogy még ezt a nagyszerű blogot.
PikeB 2023.02.01 21:13:55
@Lord Picard: "Én is nagyon várom, főleg, hogy megvannak a régi Kenner Rex-ek"
Nekem sajnos hiányoznak a gyűjteményemből, pláne a JP1-es young és red rex tetszik a régi érából.
Kicsit sajnálom, hogy kisgyerek koromban nem voltam kicsit rámenősebb a szüleimnél, amikor még újonnan be lehetett ezeket szerezni a hazai boltok polcairól. :) Bár nem valószínű, hogy megkaptam volna, mert emlékeimben ezek aranyáron mentek az akkori fizetésekhez képest. Úgy emlékszem a hangot adó dilophosaurus volt olyan 2500 ft körüli áron és a red rex 8000-10 000 ft-ért ment.
Megérkezett a Beyond the Gates idei utolsó epizódja, amelynek központi témája, nem meglepő módon, a korábban már egy csomagolás képen lelepleződött szett. A tovább mögött azonban még akad pár új információ a jövő évi figurákról, köztük egy olyanról, amelynek újrakiadására régóta vártak, és végre új…..
PikeB 2022.11.22 18:06:02
@Lord Picard: Remélhetőleg megjelenik webshopokban is a két figura. Én az Ian Malcolm figurát halogattam addig, míg el nem fogytak. :) Érdekes, hogy az első hullámban érkező figurák közül Owen és Claire-bõl még sok helyen van, viszont a Maisie és Ian Malcolm csak pár helyen volt kapható, ami már el is fogyott.
Mai bejegyzésem, régóta először, ismét több mindenről fog szólni, csemegézek a legfrissebb hírekből, így szó lesz arról, hogy mi a helyzet a franchise folytatásával, hol lehet már és majd megtekinteni legálisan is magyar nyelven a Világuralmat és egy új, jövő évi Mattel szettről is érkezett hír,…..
Az már hagyományosnak számít, hogy a Mattel a nyári San Diego Comic Con közeledtével előrukkol egy-egy exkluzív Jurassic-figura megjelenéssel, az idei évben pedig sikerült a saját maguk által felállított mércét is megugrani. A tovább mögött az egész Mattel Jurassic World játékvonal egyik, ha nem a…..
PikeB 2022.10.21 19:45:07
PikeB 2022.10.25 18:22:09
@Anak: Sajnos a hozzászólásaim jelentős része eltűnt a szerzőével együtt. :(
A giganotosszal kapcsolatos diskurzust én indítottam, a fő problémám vele a színe: nagyon zöld, és a sárga szemekkel nem éppen filmhű. A másik problémám vele, amit Lord Picard is említett, ez a bedőlt beállás, ami miatt nehezen állítható megfelelő pozícióba a figura, és a gombnyomásra oldalra elforgó mozdulatok se nyerték el a tetszésemet. Lehet amiatt váltott ki belőlem nagy csalódást, mert ezt a figurát vártam a legjobban, és magas volt a mérce, de szerintem jobban is megtervezhették.
A blogon már számos figurát volt alkalmam bemutatni, és kitűnik, a Tyrannosaurus rex figuráknak különösen nem tudok ellenállni, ráadásul a Mattel mindig tesz róla, hogy az éppen aktuális utolsó figurájuk legyen a legszebb. A Világuralom kapcsán megjelent T. rex figura pedig éppen ilyen...
PikeB 2022.07.27 00:05:39
@Lord Picard: Pár éve Buck-ot adták ki a bébivel egy csomagban Legacy vonalon, jó lett volna azt is begyűjteni.
Valamint jöhetne egy Mattel féle Red Rex figura is, de csak a hangot adó Spinosaurus után. :D
PikeB 2022.08.13 21:01:31
@Lord Picard: Ami nagyon meglepett, hogy jövőre az indoraptor is kijön újra a dino tracker vonalon, aminek nagyon örülök, mert az előző figurái sajnos kimaradtak nekem.
Az itthon megjelent Krétakori tábor szereplők közül utoljára Ben és a kölyök Ankylosaurus, Bumpy Mattel-es figurabemutatójának az ideje jött el. Sajnos továbbra sincs semmi jele, hogy a két kimaradó szereplő, Brooklyn és Sammy figurája megjelenne a hazai boltokban... ..
A héten eltelt a hónap harmadik szerdája, így természetesen a JurassicOutpost és a Target közös bemutatósorozata, a Beyond the Gates is folytatódott, de a rajongók nem lehetnek túl boldogok, de más figurákról is érkeztek hivatalos képek. Mivel az egyik szett, a videóban bemutatott darab, erősen…..
Eljött az ideje, hogy a blogon bemutatásra kerüljön, de messze nem a legutolsó Világuralomhoz kapcsolódó Mattel játékfigura, amely nem más, mint a vonal talán legjobban várt figurája - részemről legalábbis hatalmas elvárások voltak a Therizinosaurus figurája irányába. A tovább mögött kiderül, hogy…..
PikeB 2022.06.13 21:54:07
@Lord Picard: hát a filmben az első jelenete nagyon jó volt, annyira élethű volt és félelmetes, végig feszült, annak ellenére, hogy nem egy csúcsragadozó, és azok a hanghatások a moziban... Számomra a film csúcspontja.
Csütörtökön, a második előzetes bemutatását követően lezajlott a Universal Studios Hollywood falai között az első, szervezett rajongói esemény a Jurassic-rajongók számára a Jurassic Outpost oldal és a Target szervezésében. Egy élő Beyond The Gates-epizód keretein belül néhány, az idei Mattel kínálat…..
PikeB 2022.05.10 20:42:57
@Lord Picard: Köszönöm a linket. :) Amit eddig láttam belőle a neten, jól sikerült figurának tűnik.
Végre, eljött a második előzetes ideje is, két és fél hónappal az első, igen látványos és hangulatos előzetes után. A magyar nyelvű változatban ezúttal kivágásra került egy részlet, ami az eredeti nyelvűben szerepel, a tovább mögött képekkel, kicsit jobban megvizsgálom az előzetest. Az eredeti,…..
PikeB 2022.04.28 22:32:20
@Lord Picard: Igen, még Soyona Santosra tippeltem volna, de aztán lehet kiderül, hogy nem is idomítottak. :) Nem rég sajnàlgattuk, hogy a hangot adó giganotosról nincs hír, a múlt héten találtam róla egy videót, de gondolom Te is láttad már. Neked hogy tetszik a festése az eddig látottak alapján? Nekem egy kicsit soknak tűnik a zöld, a super colossal változatnál is, amitöl nem annyira filmszerű, de lehet, hogy kézben fogva nem lesz annyira zavaró.
A tegnapi és mai napon újabb nagy adag kép került ki, többnyire hivatalos úton. A Mattel hagyományos játékvonaláról most kevésbé, minden másról viszont rengeteg minden derül ki a tovább mögött...
PikeB 2022.03.25 21:39:48
@Lord Picard: A Quetzalcoatlust ki is felejtettem a sorból, arra is kíváncsi leszek. :) A colossalok közöl csak azért nem szereztem be egyetlen figurát sem, mert a lakásban már nem férne el. :D A gyűjtői kiadásokat én is sajnálom, hogy hozzánk nem jut belőlük. :(
PikeB 2022.04.04 20:05:40
@Anak: Sajnos élőben nem láttam, csak websopban a mall.hu-n.
Az Auchanban én is találkoztam a Pentaceratopsot, valóban egy igen jól sikerült figura lett, nekem is tetszett. A Müllerben is ki lehet fogni figurákat, felénk Spinosaurus, T-Rex "Extreme Demage" és Stegosaurus "Mega Destroyers" van most, az utóbbi 8000 forintért. Amit kicsit sajnálok, hogy a másik bemutatóban szereplő Kenji és Scorpios rex szettet nem hoztam el a múltkor, csak egy volt belőle és azóta már elvitték. Legjobban a gömb miatt sajnálom, mert már nemigen lehet kapni más csomagolásban, meg egyébként is egy tisztességes szettről van szó: közepes méretű dino, ember figura és gömbjármű.
Az első előzetes és a hivatalos Mattel és LEGO termékképek óta kevesebb az új hír a Jurassic World: Világuralom kapcsán, de az Amazon-nak is hála, néhány új könyvről már találhatunk borítófotókat, újdonságokat mutatva...
Az angol Smyths áruház kínálatába a mai napon három új, áprilisban megjelenő dinoszaurusz adatlapját és termékfotóit töltötték fel, a figurákról bővebben a tovább mögött...
A héten az Entertainment Weekly magazin és Colin Tevorrow is megosztott egy-egy képet a fél év múlva érkező Jurassic World: Világuralom kapcsán. Mindkét képen egy-egy Parasaurolophus látható, ezt a rendező is megerősítette, további részletek a kattintás után...
Mától elérhető, magyar szinkronnal és felirattal is, a Netflix-en a Jurassic World: Krétakori tábor 4. évada! A hat táborozó szó szerint új vizekre evez ebben az évadban, amelyben régi ismerősöket is köszönthetünk majd, mint azt láthattuk is, a Spinosaurus "személyében" is. Az évadról bővebben…..