Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KARÁCSOLY GELGELY

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az utóbbi esztendők során alig találkoztunk bántóbb szitokszóval, mint a populizmus. S bár politikafilozófiai értelemben létezik bal- és jobboldali változata is, a hús-vér valóságban kizárólag az utóbbival találkozunk. Ennek egyszerű az oka: a populista jelző olyan bélyeg, amelyet jellemzően a…..
KARÁCSOLY GELGELY 2023.07.11 19:48:37
@Boldeone2: "Nekem pont az tetszik Karácsonyban, hogy nem az klasszikus, erőskezű, vezetői figura, hanem egy olyan ember, aki önmagával is folyamatos polémiát folytat, hogy mi lenne a jó döntés, akár nyilvánosan"

Ezt úgy hívják, hogy tépelődik. Hát tényleg nem az a klasszikus vezetői figura.

"Egyébként kiválóan kommunikál szerintem, ha pl egy beszédet kell mondania az emberek előtt, az jól tudja, logikusan felépítve érthetően" ... "Karigeri visszafogottabb, intellektuálisan felkészültebb"

Ezen a szerelmi vallomásodon remekül szórakoztam! Te tényleg imádod ezt a teszetosza intellektuális pöcsöt. Ijesztő elképzelni, mihez kezdene ez miniszterelnökként egy gazdasági és politikai válság közepén. Valószínűleg leginkább gyorsan kapitulálna, és átadná az ország kulcsát a helytartónak. A város dolgát nem képes egyensúlyban tartani. Bicikliút van, pénz nincs, fontolgatja a 30-as sebességkorlátozást, és külön megsirat minden kivágott redves fát, ez az eddigi életműve. De neked hiába mondaná ezt bárki.
  Sokan úgy beszélnek a liberalizmusról, mintha valami összetett eszmerendszer, valami elvont, megvalósíthatatlan utópia, vagy épp disztópia volna. Sokan úgy beszélnek a kapitalizmusról, mintha valami kőbe vésett szabályok szerint működő, igazságtalan és gyűlöletes világ lenne. Ezek az elképzelések…..
KARÁCSOLY GELGELY 2023.05.29 19:19:35
@ulpius66: "AKI AUTÓT VEZET, ÉS A KAMUGERIRE SAVAZ, AZ VADBAROM!"

Én nemcsak az autósokkal baszok ki, hanem a nem autózókkal is. A főváros - azaz én és a barátaim - nem tudja kifizetni az adót, mert elfogyott a pénz. Meg is kérdeztem a Lakógyűléstől, hogy mit tegyek. Két lehetőséget ajánlok: "Függessze fel a kormányzati »elvonások« befizetését", vagy "Csökkentse a járatok számát a közösségi közlekedésben". Tiszta ajánlat: a Lakógyűlés vagy törvényszegésre biztathat, vagy arra, hogy mindenkivel kibasszak. Van valami probléma?
A kérdés egészségbeli, környezeti fenntarthatóságbeli, esztétikai, közérzeti vonatkozásaira hamar fittyet hányva sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis, hogyan élhet meg Budapest a mainál sokkal kisebb autóforgalommal. Hát, hogyan lehet a mainál kevesebb autóval élni?! S ha már mindenáron szükséges a…..
A baloldali előválasztáson Dobrev Klárát az óbudaiak közel kétharmada utasította el, Kiss László ezért pánikszerűen a fák közé menekül és zöld demokratává igyekszik maszkírozni magát. A saját választóiknak szervezett előválasztás egyértelműen bebizonyította, hogy még a baloldali óbudaiak sem kérnek…..
KARÁCSOLY GELGELY 2021.12.01 22:03:18
Szeret nagyokat álmodni Orbán Viktor, de sokszor rémálmok válnak ezekből. Ilyen volt a Budapestre tervezett olimpia ügye, és nagy valószínűséggel ilyen lesz a kínai Fudan Egyetem fővárosi kalandja. A kormányfő nagyon nem szereti, ha bárkik is beleszólnak a döntéseibe, de azt különösen nehezen…..
KARÁCSOLY GELGELY 2021.09.04 16:57:04
@Magentax: "hát ja, tényleg óriási érdeke az országnak, hogy a kínai kommunista párt kémközpontot alakítson ki az EU-ban és a kommunista ideológiát szórja itt szét...."

Akkor ezek szerint nincs vita köztünk arról, hogy a CEU pedig Soros balliberális ügynökképzője és ideológiaterjesztője volt, hiszen mi a két helyzet között a különbség.

@ulpius66: "Ezt böfögöm mán évek óta, hogy az EU-ban egységesen elő kell írni a kötelező oltakozást!!!!"

A józan ész már régóta ezt diktálja, csak sajnos az nagyon szabadellenes izé. És jogtiprás.

@Tzp: "Bármelyik miniszterelnök-jelölt jobb, mint Orbán."

Köszönöm. Ezek után biztosan hozzád fordulok tanácsért, a nagyszabású világlátásod és tájékozottságod lebilincselő.

@A Joda visszatér: "Végül is tényleg mindegy. Helytartónak bármelyik megfelel.. "

Hát ez az. A győtes csak Gyurcsány helytartója lesz. A temérdek balbuzi szavazó ézt a dolgot nem képes befogadni.

@Ekrü: "Ne feledjük el,hogy még a mindenkit érintő migráns népszavazás esetében sem jött össze a szükséges létszám."

Nem is hallottunk mást a libsiktől, mint hogy a szavazás érvénytelen, annak ellenére, hogy ennek a szónak ebben az esetben értelme sem volt. Most arra készülnek talán, hogy egy húsz százalékos támogatottságot győzelemként ünnepeljenek.

@röf: "Nekünk fontosabb Kína, mint a libbant nyugati elmebaj."

Kína az ideológiáját itt hiába is próbálná meggyökereztetni, nincs befogadó hajlamú táboruk. A libbantak önveszélyes baromságait viszont sokan zabálják nagykanállal, attól van okunk tartani. Sajnos ma így néz ki a világ.
Na, végre jogosan gyurcsányozhat az ember, és mégis, milyen kevesen teszik! A sztori röviden elolvasható itt, de pár pontba szedve sem érthetetlen: a DK szerda este nyújtotta be a határozati javaslatát a vétóra, Karácsony csütörtökön jelentette be ugyanezt, ez hamarabb jutott el a…..
A Citadella – ami turisták, kiránduló családok, futók népszerű célpontja lehetne – hosszú évek óta üresen áll. A pusztulófélben, siralmas állapotban lévő erőd a kormány döntése értelmében – közel kétszáz éves fennállása óta először – végre olyan hellyé válik, amire mindannyian büszkék lehetünk…..