Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aquincumi Saláta

20 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évtizednyi alkalmazotti tapasztalattal, aminek jó része multi, biztosan állíthatom, hogy a munkamennyiség aránytalanul oszlik meg mind a részlegek, pozíciók és ebből kifolyólag a munkavállalók között is. (Persze nem a 8-10 fős kkv-kra gondolok, ahol a pénzügyi ügyintéző kollega ráérő idejében…..
Aquincumi Saláta Rampapapam 2023.10.12 20:56:04
Egészen szürreális olvasni a hazai közösségi-média felületeken azt, ami Azahriah Puskás-béli koncertjének előzetes várakozása körül kialakult. A zenei világban (a háttérben) ismert figurák és másodosztályú zenészek eltartott kisujjas fitymálását, a kommenteket...persze az átlagember más, az…..
Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon jót tesz-e bármilyen sportnak, ha csak 1-2 egyeduralkodó versenyző/csapat tud győzni? Több pédát hozhatunk erre a jelenkori sportból:..
A minap egy elvileg prémiumnak hirdetett rendezvényen voltam. Kultúrprogram, nyárom jobban esik az ilyesmi, főleg szabadtéren. Akár egy színházi előadás, akár egy opera, de még egy jó jazz- vagy más könnyűzenei koncert is, fröccsel a kézben hűsölve az estében. De hogy a magyaroknak semmilyen…..
Aquincumi Saláta A szekuritis 2. 2023.07.15 14:17:09
"Na, elkezdődtek a nyári fesztiválok meg rendezvények, megint dolgozni kell. A sok kis buzi kijön ilyenkor, meg a jól viselkedő családokat, joviális apukákat kell kerülgetni, faszom...lehetek kint a 40 fokban megint vigyázni ezekre a faszokra, miért nem tudnak inkább otthon maradni...
Az utóbbi napok kétségkívül legtöbbet közölt híre Suhajda Szilárd tragédiája volt. Az ismerőseimet újfent megosztotta a dolog és persze csak a szélsőséges véleményekkel találkoztam, legyen szó akár az egyetértésről, együttérzésről, akár az elítéléséről (Minek ment oda, mi lesz a gyerekével, stb.).…..
Országszerte még mindig elég sokan utaznak vasúton és mindig elmosolyodok, amikor azt látom, hogy mennyit szerencsétlenkednek vagy épp méltatlankodnak emberek, mert bizonyos dolgokkal nincsenek tisztában. Ezért összegyűjtöttem néhány olyan dolgot, amiket a legtöbbször nem tudnak vagy nem értenek és…..
Elég Legyen elég a MÁV-ból! 2023.02.15 21:44:22
Neked eleged van már a MÁV-ból? Személy szerint nekem már elegem van a Magyar Államvasutakból (MÁV). A sok fejetlen döntéstől kezdve az utasok nem törődéséig. Hol vannak azok a fejlesztések, hogy a fecske szerelvényeket egyéb fővonalakról eltüntessük? 2020. márciusában elindult az első KISS…..
2 év után újra Sziget, valószínű csúcshoz közeli látogatószámmal, kimaxolt programokkal rengeteg külföldivel. A hazai média pedig pártállástól és hovatartozástól függetlenül napok óta egy emberként mit boncolgat, na mit? Az árakat. Mintha egy ilyen és ekkora rendezvényen meglepő lenne az…..
Veszprém 2018-ban nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, melyet Magyarországon eddig egy város birtokolt (Pécs, 2010-ben). Ez a cím nyilván felelősséggel is jár és Veszprém már a kérdéses év előtt megkezdte a felkészülést, hogy majd 2023-ban egy éven át érdemes legyen a megyeszékhelyre…..
Nem vagyok egy Török Gábor vagy Vona Gábor, így nem tudom olyan szofisztikáltan, részben belülről nézve és kellő részletességgel leírni a politikai helyzettel kapcsolatos véleményemet, de mint egyszerű, józan ésszel gondolkodó választópolgár, aki figyeli a körülötte lévő dolgokat, igen. Pont ez kell…..
Szinte már direkt kerülöm a kibontakozó tanásztrájk kapcsán előugró posztokat a Facebook hírfolyamban, hogy megóvjam magam attól az általános gyűlölettől, ami az egyszerű és kevésbé egyszerű emberekből, melósból, értelmiségiből (és álértelmiségiből) árad ilyenkor...
Aquincumi Saláta 2022.03.18 07:59:22
@csorsza: a 4. pontra talán a hivatástudtatot tudom felhozni, mert a tanítás szerintem hivatás, mintsem sima szakma. Van, akit tényleg vonz ez a pálya is. Tűzoltónak is elmennek emberek, pedig ott meg is halhatnak és még szarul is fizet.
Aquincumi Saláta 2022.03.18 15:07:53
@ulpius66: 5-600 ezer bruttóért? El vagy tévedve, de nagyon.
Aquincumi Saláta 2022.03.18 15:21:45
@ulpius66: Nos, hülyegyerekek a legtöbb esetben azért kerülnek ki a kezeik közül, mert te is hülyén küldöd be oda. Arra neveled, hogy bármit megtehet, a tanár egy csóró szar, stb. Most, amiket itt leírsz, azt adod át a gyerekednek. Ezt a stílust, ezt a gondolkodást.

Régen a tanároknak tekintélyük volt, de ezt az emberek is így gondolták. Persze akkor is voltak ilyen véresszájú barmok. De hozzáteszem, régen úgy ment, hogyha a gyerekre panasz volt az iskolában, akkor nem a tanár volt a hibás és elbeszélgettek a gyerekkel otthon is. Ma már nem beszélgetnek el a gyerekkel otthon. Sőt, rosszabb esetben nem is beszélgetnek vele. Nemcsak suliról, semmiről.

Látszik nem tudod, hogy egyébként mit csinál egy pedagógus, amikor nem tanít.
Kezdjük ott, hogy neki csak az iskolai szünet van, máskor nem igazán mehet szabira, mint te. Ha mehet is nyáron, nyaralni úgysem tud a nettó 160-200 ezerből. A budapesti segédmunkás tudna a napi 20 ezeről, de az meg nem megy, mert nincs rá igénye.
De tök mindegy, ha nem foglalkoztál gyerekekkel, vagy oktatással, akkor úgysem érted.
A kérdésre persze egyből lehet is egy rövid választ adni: a szlovén kocsik a szlovén fővárosig, Ljubljanáig közlekedő Citadella IC (nemzetközi gyorsvonat, hívják akárhogy is) részei, melyeket a határátkeléskor nem csatolnak le, hanem szépen elközlekednek Budapestig...
Aquincumi Saláta 2022.01.16 22:21:31
@feketén villogó térközjelző: A WC-jük tényleg gáz. Nagyon. A felújított halbiknak ezerszer jobb. Minden héten utazom ezekkel a kocsikkal (is), csak a kényelem feledteti az ótvar budit.
Aquincumi Saláta KN 2021.12.23 11:14:00
Reggel, ahogy mentem a kocsival, az egyik körforgalomban pont kihajtott elém egy szlovák (KN) rendszámú autó...
A világtörténelemben először három, hússzoros férfi tenisz Grand Slam győztes létezik és ami még fontosabb, hogy mindhárman aktív játékosok. Három bajnok érkezett idén Wimbledonba, ahol az egyikük kilencedik alkalommal(!) szerezhette volna meg a trófeát, minden tenisztrófea legnemesebbikét. Ez…..
Az imént futottam bele az Indóház Online Facebook oldalán egy megosztásba, amelyik egy keszthelyi körforgalmon érdekes megoldással átvezetett kerékpárutat mutatott be. A kommentekben jött hideg-meleg, de főleg hideg és valóban elgondolkodtatott. Vajon idehaza tényleg nem akarják a forgalom részévé…..
Aquincumi Saláta 2021.12.21 18:11:35
@csodalámpa: Hát...igaziból nem azért született. Nekem nincs bajom a biciklisekkel, sem az autósokkal. A faszfejekkel annál inkább, mindegy mit vezetnek.
- Mindig úgy állj, ha fényképeznek, hogy a nagyobbik karod legyen közelebb a fotóshoz, lehetőleg 45 fokban behajlítva, esetleg rá is feszítve - Hűvös időben se öltözz fel nagyon, különben nem fog látszani a felsőtested/karod - Mindig borotváld le mindened, akkor is ha nem versenyző vagy, csak…..
Ma szembejött velem egy hír, egy főcím az egyik hírportálon: a pedagógusok sztrájkot terveznek, azt akarják, hogy a gyerekek ne menjenek iskolába, vagy valami hasonló. Nem olvastam el és a közösségi oldalon sem hagytam, hogy szembejöjjön és véletlenül beleolvassak a habzó szájú kommentekbe. Helyette…..
Aquincumi Saláta Napi 3 palack 2021.08.29 16:18:51
A 2010-es évek legfontosabb kérdései közé tartozott a műanyag hulladék mennyiségének visszaszorítására irányuló törekvés és úgy fest, hogy a 2020-as évtized, sőt, a modern korunk további évtizedeinek is központi eleme lesz. Hajlamosak vagyunk legyinteni, ha szóba kerül a téma: a legtöbben úgy…..
Aquincumi Saláta Dikk, g*ci! 2021.08.27 13:51:59
Amikor mi voltunk tizen-, huszonévesek, minket utáltak az idősebbek. Most, hogy mi vagyunk az idősebbek, mi nem szeretjük a fiatalokat. Úgy tűnik, a világ már csak így működik és ez így is fog maradni, amíg valami csoda folytán majd minden ember kiválóan szót fog érteni a másik emberrel. Mégis,…..
Aquincumi Saláta A szekuritis 2021.08.15 18:08:45
A faszom, már megint két fesztiválra kell mennem dolgozni. Nem elég, hogy a teremben is ezt a sok majom köcsögöt kell nézegetnem, még a szabadidőmben is. Ami munka. De én nem tekintem munkának, na, bár a faszomnak van kedve sokszor hozzá. Azt leszarom, hogy állni kell, kemény vagyok. Meg hát…..