Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krobash

19 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen  posztoltam, ami nem azt jelenti, hogy nem főztem semmit, csak lusta voltam.Viszont a mentorom küldött egy jó receptet egy almás fahéjas zabkekszről, ami felcsigázta a fantáziámat.   Neki is álltam annak rendje-módja szerint. Elbattyogtam az első Sparba és megvettem azt,ami ehhez…..
Ma szabadnap, tehát főzés és posztolás. Nem valami bonyolult kaja most sem, de mint tudjuk főzni sem tudok-Akkor minek írok róla?  Talán a magam szórakoztatására. Akit meg érdekel, az elolvassa. Mit egyek ma egyáltalán? Spagettit, csak próbáltam valami nem annyira szokványossal vegyíteni. Mivel a…..
Újabb szabadnap, újabb poszt. Az előző posztom blogketrecet ért, bár inkább az"ehetőségre" megyek.. :) Ki látott már embert ketrecet enni? Elmentem a legközelebbi Sparba, és azon tanakodtam magamban az zöldséges standnál, hogy mit is kéne ma kotyvasztanom? Közben persze hüledeztem az árakon,…..
krobash 2021.10.12 18:30:43
@élhetetlen: persze, bárhogy lehet, krémnek is perfekt. De most ehhez volt kedvem
krobash 2021.10.12 19:32:43
@élhetetlen: no para, abszolút nem vettem bántásnak. Én minden is megkóstolok, és amit írtál, az is finom lehet, az tuti. :)
Két hete nem posztoltam semmit , de most van pár szabadnapom, és főztem és sütöttem. Egy hete a mentorom feltett egy sütőtök sztéket kuszkusszal. Nagyon megtetszett, és kicsit másképp, de elkészítettem én is. Vettem egy fél sütőtököt mintegy 98 FT-ért . Amit a receptből olvastam, abból minden…..
  Mióta szingli lettem nem utaztam sehova. A volt kedvesem Bé , az általam is kedvelt és vele szinte minden évben meglátogatott festői Rovinjba utazott egy baráti társasággal, akikkel már 20 éve odajárnak. Én is többször voltam velük, de most már nem mehettem az ex státuszom miatt. Nem is lett…..
Egy hete nem posztoltam, igaz nem is volt mit. Valami egyszerűt akartam összeütni. Találtam egy fél csomag spagettit a szekrényben. A frigóban volt tojás, meg wok zöldség is. Kivettem ezeket az összetevőket, és egy darab sós vajon elkezdtem a zöldséget párolni, persze egy pici víz hozzáadásával.…..
Ezt még nem csináltam eddig. Már mint a lecsót. Én a tojásosat preferálom, bár mindegyiket szívesen fogyasztom, ha valaki főz nekem. Elhatároztam,  hogy  elkészítem, hiszen ehhez sem kell sok tudás,  szinte elronthatatlan. Kedvenc mentorom Bé is biztatott. Gondolkodtam, hogy mit készítsek mellé,…..
Ismét szabadnap. Kéne valamit ennem. Rakott krumpli, ez lesz, mivel még olyat sem készítettem. Legkedvesebb mentoromat Bét felhíva , ő is bátorított, hogy azt senki nem tudja elrontani, még talán én sem. Belevágtam. Kellett pár dolog, mert nem igazán volt most itthon semmi hozzá. Elbattyogtam a…..
krobash 2021.09.12 07:42:29
@klebit: tejföl? Azért, mert nincs a képen, tettem rá, honnan veszi, hogy nem? A választ viszont tényleg a WC-n ülve írom, az ön tiszteletére.
Ma nem készítettem itthon semmi új kaját,amit posztolhatnék, de posztolni csak kéne valamit. Kézenfekvő dolog, egy egyszerű vajas kenyér megalkotása, Nem is kell sok alapanyag hozzá, és szerintem ezt minden kezdő háziember el tudja készíteni. Nekem is sikerült. Volt itthon hozzávaló kenyér, amit…..
krobash 2021.09.06 23:10:04
krobash 2021.09.06 23:12:47
@wbea: én sem vagyok százas.
Nem sok időm volt ma, ezért csak egy gyorsan elkészíthető vacsit csináltam magamnak. Nagyon szeretem a rántott karfiolt, de azt nem vállaltam be, hogy elmenjek a piacra , vegyek karfiolt, panírozzam és rántsam is ki. Ezért hoztam haza egy fagyasztott termékeket forgalmazó cég karfiolját, amit…..
Tegnap éjjel azon tanakodtam,,hogy eltelt két hét, amióta elkezdtem főzőcskézni, és sütit még nem alkottam. Írtam is a drága mentoromnak, hogy mit akarok. Biztatott, hogy csináljam bátran, de azt ő sem gondolta, hogy azonnal nekilátok. Éjjeli bagolyként ez nem probléma, mivel általában hajnal 3…..
  Az eddigi posztjaimon felbátorodva, a ma elkövetett palacsinta mellé készítettem egy kis tarhonyás krumplit is. Ennek az kajának a megfőzése nem nagy kihívás még nekem sem, igaz ez is fehér folt volt eddig. Ma egy hete kezdtem el posztolgatni az általam elkövetett " gastromerényleteket". Ezért…..
Már két napja nem főztem semmit , és eszembe jutott, hogy ennék egy kis palacsintát. Még soha nem készítettem ilyet, csak enni szeretem. A gondolatot tett követte. Felhívtam a legkedvesebb mentoromat, hogy telefonos segítséggel elkészíthessem a palacsintáim. Azt tudtam az internet segítségével,…..
A paprikás krumpli elkövetése után estére is valamit kellett kotyvasztani. Múltkor a neten láttam egy videót , miszerint egy nálam ezerszer képzettebb kolléga mindenfajta finomságokat készít. Itt láttam a következő ételt, amelyet megpróbáltam, nem nagy sikerrel reprodukálni. Az eredmény és a…..
Egy hete kezdtem el a főzést, és nem várt eredményt értem el. Két posztom is a blogketrecbe került, és ezeket több ezren megnéztétek. Köszönet, holott csak a magam szórakoztatására csinálom. Na meg éhes is vagyok általában. Ma is szabadnap, ergo valami egyszerűt próbáltam összeütni, amit már…..
Egészen beleszerettem az általam elkészített kajáim posztolásába. Itt egy újabb, amit most közkinccsé teszek. Eleinte csak az volt a tervem, hogy majd a szabadnapjaimon kezdek kotyvasztani a konyhámban, de ma este, munka után hazaérve rájöttem, hogy megint nem ettem semmi normálisat napközben. A…..
krobash 2021.08.28 22:25:41
@plokmi: ha nincs otthon csak ez? És enni akarsz ? :)
krobash 2021.08.28 22:41:39
@plokmi: eddig nálunk is volt, de most a nálam állapot van, ahonnan még sok minden hiányzik :)
krobash 2021.08.29 02:50:28
@koppanyi: először kicsit megpirítani a kenyér mindkét oldalát, utána mehet rá a tojás, és azt is ha megsült az egyik oldala, lehet egyben átfordítani, mint egy lepényt.
Folytatom a megkezdett munkám, miszerint mit ehet egy olyan pasi, aki helyett nem főz most senki, de szeretne valami hazait, Az előző tésztás posztom valamiért címoldalra került. Nem is igazán értettem, hisz sem főzni, sem írni nem tudok. De az esetlensége mégis felkeltette az érdeklődést.  Ezen…..
Az előző posztom sikerén felbuzdulva-már páran elszörnyülködtek rajta-elhatároztam , hogy elkezdek úgy tenni, mintha főznék. Ennek anyagi okai is vannak, mivel kiszámoltam, hogy főzni sokszor olcsóbb, mint minden szemetet megvenni és megenni. Erre biztatott a kedvenc exem is, akitől sokat…..
krobash 2021.08.27 08:46:22
@Vittore.: mint láthatod, ez egy anti gasztro blog, ergo ha mindent úgy csinálnék, ahogy megszokott és le van írva, annak mi értelme lenne. Egyébként is, ha figyelmesen elolvasod, akkor kitértem a miértre. :)
krobash 2021.08.27 09:53:32
@Andrass9: köszönöm
  Van úgy, hogy az ember fiának egyszer csak kiadják az útját. Az addigi életed romokban, és persze enni sincs kedved, rosszabb esetben pénzed sincs rá. Az addigi egészséges és tápláló ebédek, vacsorák elmaradnak, és felváltja az a gondolat: Mit egyél ma egyáltalán? Az első időkben szinte semmit,…..