Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre Dave Demko

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kissrác korom óta játszom számítógépes játékokkal (a sárga kazettás "Sega Mega Drive" játékok mellett). Prince of Persia, Stunts, majd később Age of Empires, Mortal Kombat, Commandos, Imperium Galaktika 1-2, stb... csupa nagy nevek :)  De igazi gémer sosem voltam. Szerettem persze gépezni, de…..
Ki az, aki sosem akart még saját szerepjátékot készíteni? Oké, biztosan sokan vannak így, én mindenesetre nem tartoztam soha közéjük. Van sok félkész és félig se kész vázlatom, vannak komolyabbak és könnyedebbek is. Amit most megosztok veletek, az egy pár óra alatt összeírt, kezdetleges játékocska.…..
Olvastam egy csoportban egy érdekes gondolatot, ami elgondolkodtatott, noha mélységesen nem értek egyet: "A KM DOLGA AZ, HOGY VESZÍTSEN." Ezzel a gondolattal akkor tudnék bármennyire is azonosulni, ha a mesélő a játékosok ellenfele lenne. Személy szerint ezt teljes tévútnak gondolom. Nem kell…..
Imre Dave Demko 2021.08.27 21:58:32
@Xinaf: lfg.hu/1627/ismerteto/amber-cikk/

A vegen talalhatod a karakteralkotast ami elsore bonyolultnak tunik, de nem az es szerintem vicces is
Imre Dave Demko 2021.08.27 22:05:47
@Xinaf: illetve egy masik link, ami en pdf jatekleiras is van
grpg.blog.hu/2015/06/02/1_amber_diceless
Az egész akkor kezdődött, mikor a Silverland webshopjában (vegyétek meg!) megpillantottam, hogy kapható a Harc és Varázslat. Az első magyar szerepjáték. Amiről valószínüleg nem is tudnék, ha nem olvasom a Kard és Mágia köszönetnyilvánításában.  A feleségem áldásával megrendeltem hát és onnantól…..
Imre Dave Demko 2021.08.15 11:46:48
@Xinaf: Az egeszben az a vicces hogy a csapatunk sosem jatszott egyutt annak elotte. 4 fobol en voltam az egyetlen aki ismerte a H&V-t, a tobbiek a szabalyokkal csak nagyban voltak kepben.

Online szerveztem a csapatot, hogy kit erdekel. Mikor kijottek az rpg tali elott a jatszhato karakterek, a Nyugati pu kornyeken egy kisebb kocsmaban talalkozott a csapat eloszor es atbeszeltuk kinek milyen a jatek stilusa es a stilus alapjan valasztottuk ki hogy ki melyik karakterrel fog jonni. Na meg utana egy kellemes sorozesbe mentunk at.

A talalkozora otthon egy orat keszultem hogy a jatek elejen egy 5 perces monologot elo tudjak adni amivel megadtam a hangulatot a jalandmesternek hogy itt bizony szerepjatekot jatszunk, nem pedig "tapolva" a kuldetes teljesitese a celunk. (Mindamellett a kalandot megoldottuk)

Voltak a jatekunk soran vicces elemek, mint pl a karakterek fel ora jatekido soran bejartak az egesz varos mert kotelet akartak venni, de szinte senki nem arult. (Nem emlekszem miert ragaszjodtunk hogy kotelet kell szereznunk, de valamiert nagyon fontos volt a beszerzese.) Persze nyitott fullel jartunk es a kotel vasarlasa soran elegendo infot kaptunk az arusoktol amivel a kalandot is meg tudtuk oldani.

Szoval Jo moka volt, s mind Tamas mind a dm ugy gondola hogy a csapat evek ota jatszik a csapat egyutt, s le voltak dobbenve mikor elarultuk hogy sosem jatszottunk egyutt ezelott.