Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Faber Master Kft

28 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a baj azzal, hogy az ember a pinterest fotók alapján szeretne felújítani, hogy ott sokszor földi halandónak és normál méretekkel rendelkező lakásának nem megfelelő, meg nem valósítható ötletekkel találkozik. De az ötletek begyűjtése akkor célravezető, ha minél több inspirációt szedünk össze, és…..
Sokan panaszkodnak, hogy a felújítás végén az összköltség nem lesz köszönő viszonyban sem az eredeti árajánlattal, és kétszer annyi időbe is telik a felújítás, mint amit mondott a kivitelező. Arról már nem is beszélve mikor mondjuk rohangálni kell kicserélni a mosdószekrényt, mert nem fér el a…..
A minap olvastunk egy bejegyzést egy építőiparral foglalkozó facebook csoportban, ahol valaki érdeklődött, hogy kinek mennyiért burkoltak egy fürdőt és wc-t. Azért kérdezte, mert szeretné összehasonlítani, hogy az Ő ajánlata megfelelő-e. Érkeztek is a válaszok, elég eltérő összegekkel. Annak…..
Minden lakásfelújítás esetén alapvető lépésnek kellene lennie a felújítás tervezésének. Minden munkának ez az első lépése. Mert enélkül, ha menetközben döntjük el mit szeretnénk és tervezés nélkül , random vásárolunk, rengeteg felesleges pénzt fogunk elkölteni, és sokat fogunk idegeskedni. Persze…..
A felújítások során a legnagyobb összegeket a konyha felújítására lehet elkölteni. Egy konyhabútor – még, ha nem is egyedileg gyártott – borsos összegeket kóstál. De, ha egy teljes renoválás nem fér bele a keretbe, inkább koncentráljunk a gépészeti és elektromos hálózat felújításra, és spóroljunk…..
Egy lakás felújítás során a legtöbb időt a felújítók a fürdőszoba megtervezésével töltik. Mert a felújítás után egy jó tíz évig biztos nem akarunk majd újra hozzányúlni. Ezért egy fürdőszobának megnyugtatónak, időtállónak és praktikusnak kell lennie egyszerre.  Ebben a cikkben…..
Generálkivitelezőként általában fiatal házaspárok otthonainak felújításán dolgozunk. Az évek alatt végig  menedzselt jó pár felújítás során beleláttunk, mik a legnagyobb kihívások a párok között és mik azok a praktikák, amikkel ezeket át lehet hidalni.     Egy felújítás, ha egyedül csinálja az…..
A felújítások kapcsán az egyik legtöbbet emlegetett probléma, hogy szinte véget nem érőnek tűnnek. Legtöbb esetben ezt arra fogják, hogy a kivitelezők linkek és nem megbízhatóak, sosem tartják be, amit ígérnek. Biztos van olyan eset, ahol szimplán ez okozza a bajokat, de azért a kép nem ilyen…..
Amíg az emberek többsége december végén a bejgli evésen kívül nem sok mindennel foglalkozik, addig a parlamentben beindul az év végi rendelet gyártás. Nem volt ez másképp idén sem, így az ünnepek között több ingatlant és család támogatást érintő rendelet született és az otthonfelújítási támogatás…..
3 hónap alatt majdnem 7.000 követő, 140.000 like , 350 felújítás tervező füzet letöltés és 3 munkamegkeresés. Eddig nagyjából ezek a tiktok eredményeink. Augusztus végén döntöttünk úgy, hogy kipróbáljuk a tiktokot, miután az instagramon minden posztunk kb 10 emberhez jutott már csak el. Ezen a…..
Fürdőszoba felújítás eddig minden projektünkön volt és rendszerint azt jelentette, hogy totálisan szétromboltuk a meglévő fürdőszobát, tégláig visszabontottuk és teljesen új elrendezéssel folytattuk. A Megrendelők egy felújítás alatt általában nem is gondolják, hogy mennyi mindenre kellene előre…..
A Mapei egyik felmérése szerint minden harmadik megrendelőt megkárosítanak a kontár kivitelező vállalkozók. De akkor hogyan merne bárki is belevágni egy felújításba?  A magyarepitestechnika.hu egy korábbi cikke alapján „2022 márciusában 675 társas vállalkozás jött létre az építőiparban, ami 6…..
A mostani rezsi csökkentős emelős mizéria közepette megugrott a homlokzati hőszigetelés iránt érdeklődök és a saját kezű önálló szigetelő próbálkozók száma, de sajnos azt már kevesen tudják mik a homlokzati hőszigetelés szabályai. Emiatt sajnos sok esetben jártunk már problémát felmérni és…..
Az inspiráció az utunk mozgatórugója, ami alapján terveink születnek, lakásfelújítás ötletek pattannak ki a fejünkből. Elengedhetetlen, hogy egy lakásfelújítást vagy építkezést is ezzel készítsünk elő.  Az internet és a közösségi médiák tér nyerésével, ma már ez könnyű feladat. Azt már mind tudjuk,…..
Fotó: Rahel Pásztor Két szobában megy a tv, anya hajat szárít, a sütőben sül a vacsora, közben megy a mosás és teljes üzemmel dübörögnek a klímák. Ismerős helyzet? Az Ön lakása bírja ezt a strapát? Ez a kép egy tipikus mai családi élet nyugodt estéje, amit azonban a régi lakások villamoshálózata…..
Kivitelezőként nem olyan meglepő manapság, hogy 5-ből 4 munkánkon az elmúlt évben az Ügyfelek jelezték már árajánlatkéréskor, hogy igénybe vennék az otthonfelújítási támogatást.  Ennek nagyjából ma minden Magyarországon bejegyzett, törvényesen működő, adózó vállalkozás megfelel, amellyel az igénylő…..
A felújítás, építkezés, házbővítés, tetőtér beépítés, akármilyen kivitelezés – nevezzük gyűjtő módon most csak felújításnak az egyszerűség kedvéért – olyan mint a gyász. 5 fázisa van, amiken biztosan keresztül megyünk, ha belekezdünk.  Ha meg kellene neveznie egy érzést , ami a felújítás kapcsán…..
Közel egy hete, hogy újra maszk és korlátozások nélkül vagyunk, és évek óta először talán nem azért töltöttük otthon a hosszú hétvégét, mert muszáj volt, hanem mert végre jól esett otthon lenni.   Az elmúlt két év és a világban zajló események jelentősen megváltoztatták az életünket, a…..
A kivitelezési munkák szent háromsága: a pénz, az idő és a minőség. Minden építkezés ezt a triumvirátust igyekszik egyensúlyozni.  De nem mindegy, hogy az idő, pénz és minőség háromszögében mire helyezzük a hangsúlyt, és a hangsúlyos oldal mellett, hogyan zárkóztatjuk fel a másik tényezőt…..
  Alapesetben mindenki azt gondolja, hogy egy házbővítés sikere a kivitelezés fázisán múlik. Pedig ez így ebben formában nem teljesen igaz.  A kivitelezés sikere nagyban múlik a megfelelő előkészítésen, ami alatt érteni kell a tervezési fázis és az adminisztráció előkészítését is.  Mert, ha…..
Összegyűjtöttünk 5 - megtörtént eseményből vett- hibát, amikből, ha nem tanulunk, a lakás felújítás költségei az egekbe szállhatnak, még akkor is, ha mindenféle támogatást igénybe vesszünk, hogy csökkentsük azokat. De hoztunk hozzá 10 tippet is, amivel a földön maradnak.   Pontosan tudjuk mit is…..
  Már kevesebb, mint egy év maradt az otthonfelújítási támogatás igényléséhez. Ami azt jelenti, hogy ha valaki eddig nem jelentkezett be állandó lakcímként a felújításra váró ingatlanba, és nem lesz meg az egy év ott lakása, egy módon veheti igénybe a támogatást, újonnan vásárolt lakás felújítása…..
Az internetet böngészve szembe jött velünk a Zara Home hirdetése, miszerint már náluk is lehet kapni szép fanyelű , designos szerszámos készletet, és ledöbbentünk a komment mennyiségen, hány százan érdeklődtek utána.  Vajon az utóbbi időben mindenkit elkapott a csináld magad barkács láz?  Fotó…..
  Mindenki ezt akarja, mindenki erre készül, és mindenki beszél róla.  Úgy tűnik, a 2021-es év nagy durranása az elindult otthonfelújítási támogatás. Gomba módjára terjedtek el az ezzel foglalkozó facebook oldalak, pénzügyi tanácsadók és kibeszélő csoportok. Ennek hozományaként pedig rengeteg…..