Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkv.116

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Pátkai Ádám Sándor, Győrffy-Villám Zsombor, dr. Kandikó Csanád 2022. augusztus 22-e történelmi nap a Nagyvázsony és a Kinizsi-kutatások történetében. Kinizsi Pál vázsonykői birtokadományának 550. évfordulóján először indul kutatás a veretlen magyar hadvezér és utódjának, Horváth Márk…..
fkv.116 2022.08.16 21:52:33
@dr. Kandikó Csanád: Fosztogató munkakörbe lehet jelentkezni? :D
Előző posztom után, most egy olyan várat mutatok be Nektek, amely valóban megfelel a közvélekedés által "vár" szóval leírt épületnek - hiszen kőböl épült! Regéc a Zempléni-hegységben található, az Országo Kéktúra közvetlenül mellette halad el: felsétálhatunk Regéc, Mogyoróska és Háromhuta falvakból…..
Semmi izgalom, most három olyan házról lesz szó, amelyek már régen megérettek a bontásra. A kerület bérház- és bérlakásfejlesztési programjának társadalmi egyeztetés előtti változata szerint 45 bérház lett bontandónak jelölve. Itt a bontandó házakat vesszük szépen sorra, hogy a bontás után legalább…..
Túlzás nélkül állítható, hogy magyar százezrei számolgatják most, hogy a fogyasztásuk vajon beleesik a kormány által bejelentett átlagba. Nyilvánvalóan senki sem szeretne a többlet miatt sokszoros piaci árat fizetni az energiáért. Néhány javaslat arra az esetre, ha lejjebb kellene nyomni azokat a…..
A nemrégiben bemutatott mozifilm, a Beavis And Butt-Head Do The Universe farvizén beúszva újabb fejezetekkel bővül a Beavis and Butt-Head sorozat kánonja. A türhő, de legalább csúnya rockerek kalandjainak folytatása augusztus 4-én érkezik a Paramount+-on, egy rövid ízelítőt már mutattak a készítők...
fkv.116 2022.07.17 09:05:10
Hunvald-blog 716. Elkúrtuk 2.0 2022.07.15 18:16:15
Emlékeznek még a választási kampányra, amikor a Fidesz kommunikációja szerint még Gyurcsány és a miniferi fenték ordas fogaikat a magyarok rezsijére, amit a jó Fidesz minden áron meg akart védeni a veszedelemtől? Puff neki. (444.hu)  Szép volt ez hét. Hétfőn lóhalálában beszántották a KATÁ-t, több…..
Gulyás Gergely kijelentése, miszerint a kormány igazságtalannak tartja az adó mértékének különbözetét, és ezért változtatott a KATA-n sikeresen irritált. Ez egy hosszú bejegyzés lesz, és érzelmesebb is, mint amit megszokhatott tőlem az, aki ismer személyesen. De talán így őszintébb és érthető lesz,…..
Régi, jól bevált módszer, amikor kisebb vagy közepes hazugságokat nagyobb hazugságokkal próbálnak leplezni. A Fidesz most ebbe a körkörös védelembe hajszolta bele magát, így a hazugságok egyre nagyobbra duzzadnak. Itt most nem csupán a katás vállalkozások utólagos értelmezéséről van szó, hanem a…..
fkv.116 2022.07.16 17:38:01
"legnépszerűbb hazai vállalkozási formát"

Na vajon miért a legnépszerűbb? Mert a legtöbb adót lehet vele elcsalni.

"A hangnem brutalitása jelzi, hogy nagy a baj, hiszen a durva visszatámadás annak elkerülésére szolgál, hogy a protestálók mellé olyanok is csatlakozzanak, akik most még nem hallatták a hangjukat"

Ne aggódj, nem fognak, a többség eddig is fullban adózott, húzta az igát a katások helyett is, és nagyon nem fog tüntikézni azért hogy ez a felháborító egyenlőtlenség fennmaradhasson.

"Bár az új rendelkezés kapcsán még nem indult tiltakozási hullám, de a kormány nyilván tisztában van azzal, hogy a megszorító intézkedések előbb-utóbb felerősítik azok tiltakozását is, akik egyelőre csak néma szemlélői az eseményeknek."

Lázadás csak az 5x-ére emelt gáz és villanyárak miatt fog kitörni, nem az adócsalás jogáért, a potyautasok jólétéért.

"A mostani kapkodásból egyértelműnek tűnik, hogy az oroszok vagy hazudtak a magyar félnek, vagy eleve előnytelen szerződés aláírására kényszerítették Orbán Viktort."

Ez így van, de ehhez a katának semmi köze.

"hatalmas lyuk tátongott a költségvetésen, a rezsicsökkentésnek és az árstopnak köszönhetően"

Lehet, de az legalább jó helyre ment, nem Lölőke zsebébe.

"A legtöbb embert érintő intézkedés ugyanis a benzinárra vonatkozó rendelkezés, amelynek köszönhetően jelenleg majdnem fele annyiért tankolnak a magyar állampolgárok, mint amennyibe az üzemanyag valójában kerül. Ezt az intézkedést október 1-ig hosszabbította meg a kormány, de nagy a valószínűsége annak, hogy ez addig fenntarthatatlan lesz"

Ez így van, viszont ezt a rezsinöveléssel ellentétben minden épeszű magyar ember tudta. Vége a választásoknak, 4 évig nem kell megvenni minket kilóra, mikor zárnák el a pénzcsapot, ha nem ilyenkor? Én már el is adtam az autót. És még jó hogy nem vettem elektromosat helyette, ilyen rezsinövelt áramárhoz.
Emlékezetes nyarunk lesz az biztos. A héten meghozott intézkedésekkel együtt nem csak a nagy melegtől fő majd a fejünk. Fekete hete volt a FIDESZ-nek, hiszen a héten két bástyájuk is ledőlt. Na, nem mintha különösebben megrengette volna őket, hiszen ők is tudják, hogy híveik vakon megbíznak bennük.…..
fkv.116 2022.07.16 17:14:01
"A szürke sötétebbik oldalán „éldegélő” réteget próbálták egy kicsit fehérebb köntösbe öltöztetni."

Ami szokás szerint ezúttal se sikerült, hiszen kb. mindenki munkaviszony leplezésére használta, adócsalásra. Másmilyen katást nem is ismerek.

"Adózni ugyanis mindenkinek kell, ezzel nem is lenne gond."

Kivéve a MArgit hídon hőbörgőknek. Nekik az a bajuk, hogy ugyanannyit kell majd fizetniük a közösbe, mint mindenki másnak, és hát nekik jár az adócsalás, nekik jogaik vannak...

"De akkor csak az volt a szempont, hogy mindegy, hogy hogyan, csak mindenki kerüljön fel a térképre."

A valódi megoldás, mint mindenki jól tudja, az adóellenőrök és a razziák számának növelése lett volna, és még mindig az. Meg persze a hozzá társított bűntetés. Hogy ne lehessen megúszni, ne lehessen dobós cégekkel leírni, hanem vigyék az ember házát, autóját a behajtók, ha adót csal. Amerikában lehet? Nálunk is! Ott jobban fosnak az IRS-től, a helyi NAV-tól, mint a rendőröktől. Mert nagyobb bűn adót csalni, mint embert ölni. Nálunk is ez kell, furkósbot, nem mézesmadzag! Ebből ért a magyar is. A BTK se "lécci lécci lécci" alapon rendeli betartani a törvényeket.

"Valljuk meg, ez az adózási forma valóban egyfajta szabadságot teremtett sokak számára."

Igen, legfőképp a közteherviselés alól. Majd fizessen más helyette... Jól tette a kormány hogy bezárta ezt a kiskaput. Nem csak nekem kell fizetni a cigányok eltartását, jöhet mindenki más is.

"Kevésbé fájna a több adó befizetése, ha ennek megjelenése valódi „látványt” jelentene. Úgy értve, számunkra is hasznos dolgok épülnének belőle"

Nekünk is, de nekünk eddig se volt módunk kivonni magunkat belőle. Hát másnak se jár ez a jog! Most hogy megint megszorítások vannak, és nagyon nem mindegy kinek mennyi pénz vesznek ki a zsebéből, nekünk se mindegy. Ha a miénkben lehet túrkálni, a katásokéban is lehet! És ilyenkor persze hogy jobban szemet szúr egy adócsaló kisebbség, és követeli a többség ennek a vérlázító különcködésnek az eltörlését.
Még pontosabban azt sem, de kevésbé ideges, kevésbé hangos, kevésbé veszélyes hellyé teszi magát. Az a lépés ugyanis, hogy az Európa-szerte (még) megszokott 50 km/h helyett lakott területeiken bevezették a 30 km/h-s legnagyobb megengedett sebességet, igazán még egy jó kis autósüldözésnek sem…..
fkv.116 2022.07.09 05:24:46
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sőt, ha el lehetne kerülni a belvárost, akkor se menne oda az aki csak átutazik. De nem lehet. Még a rakpartot is lezárják homokozónak, mert egy agyhalott főpolgi azt képzeli, hogy az emberek munkába járás helyett gyalogkorzózni szeretnének, a meló meg le van szarva, majd vár a főnök pár évet, amíg a következő polgi visszacsinálja az agybajt.
fkv.116 2022.07.14 18:42:50
@eßemfaßom meg áll: És 50 piros lámpán átrongyoló faszkalapért áldozzunk fel 720 ártatlan embert? Margit, maga nóóórmááális?
fkv.116 2022.07.14 18:44:36
@GyMasa: És azt is tegyük hozzá, hogy azt az 50-et azért ütötték el, mert biciglis szokás szerint baszik megállni a piros lámpánál, és a keresztbe jövő vétlen autós elé veti magát.
A kérdés egészségbeli, környezeti fenntarthatóságbeli, esztétikai, közérzeti vonatkozásaira hamar fittyet hányva sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis, hogyan élhet meg Budapest a mainál sokkal kisebb autóforgalommal. Hát, hogyan lehet a mainál kevesebb autóval élni?! S ha már mindenáron szükséges a…..
A HOGYAN TÖRTÉNT? webmagazin hírlevelére feliratkozó hűséges olvasóink számára egy kis extra tartalom mára. Érdemes hírlevelünkre "rákattanni", hiszen az ősszel érkező nyereményjátékunk egyik feltétele, hogy regisztráljatok, így - a külön, csak nektek szóló cikkek mellé - még esélyt is kaptok az…..
Nem valószínű, hogy véletlenül szól mostanában minden második poszt a BKK Facebook-oldalán az elsőajtózás népszerűsítéséről. Ez nyilván annak a jele, hogy radikálisan növelnék az ilyen vonalak számát, s e növelési szándék pedig alighanem egy lázas bevételmorzsa-keresős játék darabkája. A nem…..
fkv.116 2021.08.15 15:40:19
@bozon: Kénytelen voltam KisGeci szintjére lealjasulni, mert nem fogja fel még mindig hogy ezt a mocskolódást otthon az anyjával szemben biztosan megengedheti, de velem szemben nem. Bennem azonban emberére akadt, ha hozzám így szól, én is hasonlóképp fogok neki válaszolni. De ez nem az én problémám, hanem azé aki elkezdi. Ha nem kezdi, nincs mit folytatni. Azt hittem világos elsőre is, de úgy látszik nem mindenki képes alapvető dolgokat felfogni.
Ki ne játszott volna el a gondolattal, hogy 30-40 éves kora környékén, idő előtt nyugdíjazza magát? A megvalósításig azonban csak nagyon kevesen, százalékban szinte nem is mérhető számban jutnak el. Akinek viszont (saját bevallás szerint) sikerül, az boldogan, kiegyensúlyozottan beszél róla. Valóban…..
fkv.116 2021.07.20 13:22:40
@FlybyWire: "Egy rasszista hulladék az illető."

Már megint anyádról mesélsz nekünk? Csak nem Brendel Matyika provokátor újabb nickjéhez van szerencsénk?
fkv.116 2021.07.20 13:28:29
@FlybyWire: "A bloggazda szerintem ennek alapján is kettőtöket emelt ki első körben."

Aha, véletlenül se azért mert a mi véleményünk egyezik, de nem az övével, és ugye hiába a "mindneki véleménye számít" kamu mantra, azért az csak azokra vonatkozik akiké azonos az övével. Már csak azért is, mert a személyeskedést te kezdted, tehát nálunk kettőnknél pont nem volt mit találni, ellentétben veled. Hát ilyen egyszerű a megfejtés, öcsém.
fkv.116 2021.07.20 13:30:47
@AlexAston: Nem a gyerek, hanem a segély. Miért kell másra átlőcsölni a költségeket? És miért csak a gyerekét? Nekem pl. nem jár a CSOK, ennyivel messzebb kerültem a saját lakástól, atz is pótolja már ki az állambácsi, ha már egyszer miatta van. Aztán jöhetnek a budai milliárdosok hogy nekik meg a magánrepülőre kéne adakozni, hiszen nekik is jár a költségek másra lőcsölése.